Suomen Rauhanturvaajaliitto lähtisi kehittämään kriisinhallintatehtäviin hakeutuvien suomalaisten palvelussuhteen ehtoja. Rauhanturvaajaksi haluavien määrä on ennätysalhaalla, ja yksi syy on juuri palvelussuhteen ehdoissa.

Erityistä huomiota on kiinnitettävä henkilöstön turvallisuuteen. Liitto haluaa korostaa avoinna oleviin tehtäviin hakeutuvien huolellista valintaa, tehokasta koulutusta ja parasta mahdollista varustusta.
Reserviläisten palkkojen kehityksen tulee seurata ammattisotilaiden palkkojen kehitystä ja saman vaativuusluokan tehtävästä tulee maksaa sama palkka.

Viimeaikaiset Afganistanin tapahtumat ovat osoittaneet, että kriisinhallintatehtävät ovat aiempaa haastavampia. Myös suomalaiset ovat joutuneet vaaratilanteisiin ja haavoittuneet.

- Näemme erittäin tärkeänä, että operatiivisessa tehtävässä loukkaantuneen tai haavoittuneen ja sen vuoksi kotiutetun rauhanturvaajan taloudelliset edut säilyisivät ainakin palvelussopimuksen ajan tasolla, joka olisi verrattavissa palkkaukseen operaatioalueella, sanoo liiton puheenjohtaja Heikki Holma.

Suomen Rauhanturvaajaliitto ei ole edunvalvontajärjestö mutta seuraa muiden reserviläisjärjestöjen kanssa muun muassa palvelussuhteen ehtojen kehittämistä. Liiton mielestä yhteistyö puolustusvoimien kanssa toimii hyvin.
Rauhanturvaajaliitto on myös puolustusvoimien kumppani, joka tarjoaa psykososiaalista tukea rauhanturvaajille muun muassa kotiuttamistilaisuuksissa. Liitto on valmis antamaan vertaistukea myös palveluksen jälkeen sitä tarvitseville. Tässä tehtävässä liiton päivystävä puhelin on avainasemassa.Suomen Rauhanturvaajaliitto järjestäytyy syyskokoukseen Lahteen lauantaina 10.10.2009. Tiedotusvälineillä on mahdollisuus haastatella liiton edustajia ja rauhanturvaajia kaikilta vuosikymmeniltä lauantaina 10.10. kello 11:00-11:45 hotelli Alex Parkissa Lahdessa.

Lisätietoja: puheenjohtaja Heikki Holma puh 040 729 2747 tai tiedotuspäällikkö Kimmo Wirén puh 0400 216062.


nobel haku 1psd

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito