SRTL-Nekkari tulee

Liitto ottaa uuden jäsenrekisterin käyttöön vuoden alusta. Jäsenille tämä näkyy ensimmäiseksi jäsenmaksulaskussa. Lasku on ensi vuonna pelkistetty. Laskun yhteydestä löytyvät varsinaisen laskun lisäksi jäsenen omat henkilötiedot ja jäsenyhdistyksen yhteystiedot. Jos laskussa olevat yhteystiedot ovat vuoden aikana muuttuneet, uudet tiedot voi ilmoittaa oman yhdistyksen rekisterivastaavalle, jonka yhteystiedot löytyvät laskun alaosasta.
Rekisterivastaava on se henkilö, joka ensisijaisesti hoitaa yhdistyksen jäsenrekisteriä. Jos rekisterivastaava on tavoittamattomissa, myös jäsenasioiden hoitajat, järjestöpäällikkö, järjestösihteeri ja tiedotuspäällikkö, ovat käytettävissä. Kätevimmin yhteyden liiton jäsenasioiden hoitajiin saa sähköpostilla osoitteella jasenasiat at rauhanturvaajaliitto.fi.

E-lasku käyttöön!

Jäsenistöä toivotaan ottamaan käyttöön e-lasku heti ensi vuonna. Näin säästetään liiton varoja jatkossa sillä kun sopimus on tehty, vuoden 2011 lasku tulee suoraan verkkopankkiin, eikä sitä tarvitse lähettää kalliisti postitse. Menettely vähentää liiton jäsenmaksun nostotarvetta tulevaisuudessa.

Suoraveloitus poistuu


Suoraveloitusmahdollisuutta uudessa rekisterissä ei ole. Suoraveloitus poistuu käytöstä ensi vuoden jälkeen kokonaan. Sen vuoksi kyseisen palvelun mahdollisuutta ei enää uuteen rekisteriin kannattanut rakentaa. Niille jäsenille, joilla tähän asti on ollut suoraveloitussopimus, lähetetään ensi vuonna tavallinen lasku.

Reserviläisliiton palvelut loppuvat

Rauhanturvaajaliiton kannattajajäsenyys Reserviläisliitossa loppuu kuluvan vuoden lopussa. Tämä aiheuttaa jäsenrekisterin lisäksi muutamia muutoksia liiton toiminnassa. Ensinnäkin kaikki jäsenrekisteriin liittyvät palvelut lakkaavat käytännön syistä jo 15.12. kuluvaa vuotta. On siis tullut aika kiittää Reserviläisliittoa ja sen toimihenkilöitä kuluneiden vuosien hyvästä palvelusta. Nyt on liitollemme koittanut aika pärjätä ihan omillaan.

Ei jäsenkorttia

Yksi varjopuoli edellä mainitun kannattajajäsenyyden loppumisessa on se, että liittomme jää ilman jäsenkorttia ensi vuonnakin. Liiton hallitus ei ole kyennyt vielä löytämään riittävän hyvää yhteistyökumppania jäsenkortin toteuttamiseen. Liiton varoilla jäsenkortin toteutus tulisi aivan liian kalliiksi. Kumppaniksi tarvitaan joku taloudellinen tukijan, joka olisi valmis myös muistamaan liiton jäseniä hyödyllisillä jäseneduilla.
Jos jäsenistöllä on syystä tai toisesta tarvetta todistaa jäsenyytensä jossain tapahtumassa tai tilanteessa, jäsenyydestä voi pyytää kirjallista todistusta omalta yhdistykseltä.

Oikeus reserviläisten vakuutuksiin säilyy

Monia on askarruttanut kuinka käy Reserviläisten ampuma- tai senioriturvan kanssa kun napanuora Reserviläisliittoon katkeaa. Eipä hätää, Rauhanturvaajaliiton jäsenillä on edelleen oikeus hankkia kyseiset vakuutukset halutessaan. Nyt kun liiton jäsenrekisteri ei enää ole Reserviläisliiton käytettävissä, vakuutuksen hakijan jäsenyys Rauhanturvaajaliitossa pitää todeta muulla tavalla. Tämä uusi tapa ei vielä ole loppuun asti viilattu mutta sen verran voi jo tässä vaiheessa sanoa, että uusi menettely ei hankaloita vakuutusten hankkimista. Rauhanturvaaja-lehden  seuraavissa numeroissa kerrotaan miten jatkossa vakuutusten kanssa pitää toimia.

Järjestövakuutus uusiksi

Kannattajajäsenyyden myötä poistui myös RES:n kautta saatu järjestövakuutus. Sitä korvaamaan liitto solmi Pohjola-yhtiöiden kanssa uuden järjestövakuutuksen. Uusi vakuutus on sisällöllisesti vastaava vanhan kanssa.

RESUL

Liitto on hyväksytty Reserviläisurheiluliitto ry:n jäseneksi. Jäsenyys alkaa vuoden 2010 alusta. Jäsenyys tuo liiton jäsenyhdistyksille ja jäsenille oikeuden edelleen osallistua RESULin järjestämiin kilpailuihin. Kilpailemisen lisäksi pääsemme jatkossa myös vaikuttamaan RESULissa. Liitto saa oman edustajansa RESULin hallitukseen ja muihinkin sen elimiin on paikkoja liittomme edustajille tarjolla.
Myös RESULin sähköinen kuntokortti on jatkossa käytettävissämme. Vielä tässä vaiheessa ei ole täysin selvitetty miten tuo palvelu halukkaiden käyttöön saadaan. Mikäli sähköisen kuntokortin itselleen haluavien jäsenyys pystytään henkilötieto- ja muiden lakien puitteissa todentamaan, kuntokortti on liittomme jäsenten käytössä ensi vuonna.

nobel haku 1psd

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito