Suomen Rauhanturvaajaliiton kevätliittokokous pidetään Jyväskylässä Rantasipi Hotelli Laajavuoressa lauantaina 16.5.2015. Ohjelma alkaa lipun nostolla klo 12.00. Varsinainen liittokokous alkaa klo 13.00. Päivä päättyy klo 18.00 alkavaan iltajuhlaan, missä juhlapuheen pitää Ilmavoimien esikuntapäällikkö, prikaatikenraali Petri Tolla.

Maaliskuussa puolustusministeriö julkaisi kriisinhallinnan veteraaniohjelman jatkotavoitteet vuosille 2016-19. Tavoitteisiin sisältyy muun muassa kehitettävä veteraanistatus kansainvälisissä operaatioissa palvelleille. Veteraanistatukselle on tarkoitus kehittää konkreettista sisältöä lähivuosina. Rauhanturvaajaliitto pitää kaikkein tärkeimpänä tapaturmalain uudistamista.

Valmisteilla on erillinen tapaturmalaki kriisinhallinnassa palveleville. Ensi vuonna voimaan tulevan lain odotetaan ymmärtävän paremmin kriisialueiden vaarallisia ja vaikeita palvelusolosuhteita. Rauhanturvaajaliitto pitää positiivisena viime aikoina tapahtunutta kehitystä kriisinhallintaveteraanien jälkihoidossa, mutta työ jatkuu. Kokonaistavoitteena on viranomaisten ja vapaaehtoistoimijoiden tukiverkosto, joka tukee rauhanturvaajia ja heidän läheisiään palvelukseen valmistautuessa, palveluksen aikana sekä erityisesti palveluksen jälkeen.

Rauhanturvaajaliiton vastuulla on vertaistukijärjestelmä, jota ylläpidetään Puolustusvoimien tuella ja kehitetään Raha-automaattiyhdistyksen rahoituksella.

– On sekä yhteiskunnan että yksilön etu, että palveluksen aikana fyysisesti tai henkisesti kovia kokenut rauhanturvaaja kuntoutuu työkuntoiseksi ja normaaliin elämään kykeneväksi, sanoo Suomen Rauhanturvaajaliiton puheenjohtaja Paavo Kiljunen.

Liitto korostaa, että rauhanturvatehtävissä palvelevat reserviläiset ja puolustusvoimien kantahenkilökuntaan kuuluvat saavat operaatioissa arvokasta sotilaallista kokemusta, josta on hyötyä myös kansallisessa puolustuksessa. Operaatioista kotiin palaavat sotilaat ovat siten entistä osaavampia isänmaan puolustajia. Suomen on myös jatkossa kannettava kriisinhallinnassa oma vastuunsa kansainvälisen yhteisön jäsenenä.

Suomen Rauhanturvaajaliitto on suomalaisten rauhanturvaajien veteraani- ja maanpuolustusjärjestö, jolla on 31 jäsenyhdistyksessä noin 6 500 henkilöjäsentä. Liitto on jäsenenä Maailman Veteraanijärjestössä (World Veterans Federation) ja se on Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) perustajajäsen.

Lisätiedot:

Paavo Kiljunen
Puheenjohtaja
puh. 044 556 0277

 

nobel haku 1psd

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito