Suomen Rauhanturvaajaliiton syysliittokokous pidettiin tänä vuonna Kuusamon Rukalla 20. - 22.10.2017. Varsinainen kokouspäivä oli lauantaina 21.10.2017. Kokous oli samalla myös henkilövalintakokous. Kokouksessa valittiin liitolle uusi puheenjohtaja, toinen varapuheenjohtaja ja neljä hallituksen jäsentä.

Ennen kokousta oli lipunnosto ja seppelpartion lähettäminen. Lipunnoston jälkeen kirkkoherra Taina Manninen piti hartaustilaisuuden. Hartaustilaisuuden lopuksi lähetettiin seppelpartio sankarivainajien hautausmaalle Kuusamon keskustaan. Tilaisuus päättyi Koillismaan Rauhanturvaajien puheenjohtajan Viljo Määtän tervetulotoivotukseen. Samalla hän myös kertoi käytännön järjestelyistä.

Rauhanturvaajaliiton uusi puheenjohtaja on Mauri Koskela. Hän aloittaa kuitenkin puheenjohtajuuden vasta 1.7.2018 alkaen, koska on tällä hetkellä UNDOF-operaatiossa, operaation varakomentajana. Paavo Kiljunen jatkaa siis vielä puoli vuotta ja luovuttaa tehtävät 30.6.2017. Mauri Koskela oli ainoa ehdokas liiton puheenjohtajaksi, jolloin äänestystä ei tarvittu. Hänet siis valittiin yksimielisellä päätöksellä.

Liiton uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin Kirsti Kujanpää Helsingin Rauhanturvaajista. Hallitukseen valittiin Hannu Piispanen Keski-Suomen Rauhanturvaajista, Ilkka Koskinen Päijät-Hämeen Rauhanturvaajista, Susanna Lindemark Kymenlaakson Rauhanturvaajista ja Tom Asplund, jota esitti liiton hallitukseen Pirkanmaan Rauhanturvaajat. Kokouksessa käsiteltiin myös vuoden 2018 toimintasuunnitelma ja talousarvioesitys vuodelle 2018. Kokous sujui mallikkaasti, mutta kesti normaalia pidempään. Syynä olivat tietysti kahdet vaalit, joissa ääntenlaskijoilla riitti hommia. Valittiinhan uudet hallituksen jäsenet kymmenestä ehdokkaasta. Varsinaisen syysliittokokouksen jälkeen liiton valtuuskunta piti vielä oman kokouksensa.

Syysliittokokous päättyi sitten iltajuhlaan, jossa palkittiin useita ansioituneita jäseniä. Vuoden 2017 rauhanturvaajaksi valittu, Tarja ”Tara” Raappana, kävi myös pokkaamassa oman palkintonsa.

Parhaimmat kiitokset Koillismaan Rauhanturvaajille syysliittokokouksen järjestelyistä.

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito