Uutiset

Kysely

Alla olevasta linkistä pääset lyhyeen jäsenille suunnattuun kyselyyn.

Kyselyyn vastataan täysin anonyyminä ja toivomme, että käytät pari minuuttia aikaa kyselyyn vastaamiseen.

Kyselyn avulla pyrimme kehittämään toimintaamme.

Kyselyyn pääset TÄSTÄ

Suuret kiitokset avustasi!

Haluatko osallistua haastatteluun?

Ida-Susanna Pöllänen  suoritaa maisterin tutkintoa Maastrichtin yliopistossa European Public Affairs linjalla ja etsin vielä muutamaa naisrauhanturvaajaa ja myös muutamaa miespuolista rauhanturvaajaa haastateltavaksi. 

Haastattelut ovat osana tapaustutkimusta, jossa tarkastellaan suomalaisten naisten osallisuutta sotilaallisiin kriisinhallintaoperaatioihin ja heidän kohtaamiin tasa-arvo-ongelmiin. Haastattelut tallennetaan anonyymisti ja siitä saatua tietoa käsitellään siten että haastateltavan henkilöllisyys ei ole selvitettävissä.

Tärkeintä olisi, että henkilöt olisivat olleet osallisina operaatioihin 2004-2020 välisenä aikana.

Kiinnostuneita toivotaan olemaan sähköpostilla yhteydessä suoraan haastattelijaan: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Alakategoriat

 • Tiedotteet

  Kriisinhallintaveteraanitunnuksesta juhlava RINTAMERKKI

  Rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioissa palvelleille myönnettiin v.2016 veteraanistatus, jonka yhteiseksi tunnustukseksi puolustusministeriö lähetti kaikille kriisinhallintaveteraanikortin. Korttiin on painettuna virallisesti käyttöön hyväksytty kriisinhallintaveteraanitunnus. Tunnuksen on suunnitellut Esko Hakulinen.

  Tunnuksen keskuskuviona on miekka, jonka terästä versoo oliivipuun oksa lehvineen ja marjoineen. Kuviota kehystää miekan ponteen kiinnittyvä laakerinlehväseppele. Miekka symboloi sotilaallista toimintaa ja siitä versova oliivinlehvä rauhaa. Laakerinlehväseppele kuvaa kunniaa ja edistystä.

  Suomen Rauhanturvaajaliitolla on yksinoikeus tunnukseen ja sen käyttöön.

  Liitto on nyt teettänyt kaikille yhteisestä kriisinhallintaveteraanitunnuksesta HOPEISEN RINTAMERKIN, jonka hankkimiseen on oikeutettu jokainen kriha-veteraanikortin haltija.

  RINTAMERKKI on aitoa 925/00 hopeaa ja sen halkaisija on 16 mm. Merkki toimitetaan yksittäispakattuna kiinnitettynä pahvikorttiin, jonka kuva-aihe on sama kuin veteraanikortissamme.

  Merkkiä myydään aluksi vain liiton jäsenyhdistysten kautta ja sen jäsenhinta on 25 euroa (ei-jäsenille 35 euroa). Myyntituotolla tuetaan liiton kriisinhallintaveteraani- ja vertaistukitoimintaa. Toimitukset yhdistyksille alkavat YK-päivän jälkeen.

  Yhteystiedot jäsenyhdistyksiin: www.rauhanturvaajaliitto.fi/jasenyhdistykset

  Teksti ja kuvat: Esko Hakulinen

   

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito