Uutiset

Sähköinen jäsenkortti käyttöön

Liitolla on nyt sähköinen jäsenkortti. Jäsenkortti on liiton jäsenrekisterin yhteydessä Membookin mobiilisovelluksessa. Löydät sovelluksen Googlen Play -kaupasta ja Applen App Storesta hakusanoilla Membook oy.

Sisään palveluun pääsee kirjautumaan membook-tilillä. Tilin voi luoda sille sähköpostiosoitteelle, joka on liiton jäsentiedoissa. Sähköpostiosoite toimii salasanana.

Mobiili-Membookista löytyvät myös liiton jäsenedut sekä yhdistyskohtaiset jäsenedut ja kriisinhallintaveteraanikortilla saatavat etuudet. Myös Membook-viestit näkyvät sovelluksessa. Mobiili-Membookin välityksellä pystyy myös päivittämään jäsentietonsa.

Haluatko rauhanturvaajien kouluttajaksi?

Kuva: Puolustusvoimat

Kriisinhallintakeskus (KRIHAK) Porin prikaatissa kouluttaa vuosittain noin tuhat kriisinhallintaoperaatioihin lähtevää rauhanturvaajaa. Operaatioiden vaihtohenkilöstön koulutusta eli tuttavallisemmin rotaatiokoulutusta on käynnissä lähes koko ajan. Koulutettavan henkilöstön volyymi ja koulutuksen laatuvaatimukset merkitsevät, että myös kouluttajia tarvitaan runsaasti.

Puolustusvoimat on päättänyt ryhtyä käyttämään kouluttajina aikaisempaa enemmän päteviä ja kokeneita reserviläisiä. Uutta konseptia kokeillaan UNIFIL:n rotaatiokoulutuksessa loka-marraskuussa. Reservistä tulevat kouluttajat osallistuvat koulutukseen henkilökohtaisella palkkiosopimuksella. Palkkion suuruus määräytyy tehtävän mukaan ja vaihtelee välillä 155–195 €/vrk. Palkkion suuruus on vahvistettu Pääesikunnan päätöksellä.

Parhaiden kouluttajien rekrytoimiseksi Kriisinhallintakeskus on kääntynyt Suomen Rauhanturvaajaliiton (SRTL) ja Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) puoleen. SRTL rekrytoi jäsenistöstään vapaaehtoisia osaajia kouluttajiksi ja MPK:n rooli on pääsääntöisesti hallinnollinen. Kouluttajatehtäviin liittyen MPK ylläpitää KRIHA-kouluttajapoolia.

MPK:n rooli hallinnoijana on luonteva, koska MPK:lla on jo olemassa oleva laillinen oikeus KRIHA-poolin kaltaisen henkilörekisterin ylläpitoon sekä oikeus luovuttaa siitä tietoja Puolustusvoimille. 

Miten hakeudun kouluttajaksi?

 • Halukkaat reserviläiset, jotka ovat Suomen Rauhanturvaajaliiton jäseniä voivat ilmoittautua KRIHA-kouluttajapooliin (MPK:n rekisteri)
 • Kriisinhallintakeskus esittää tarpeensa kouluttajien määrästä ja osaamisesta kouluttajapoolin ylläpitäjälle
 • Ylläpitäjä hakee poolista oikean henkilöt ja ilmoittaa ne Kriisinhallintakeskukselle
 • Saamiensa tietojen perusteella Kriisinhallintakeskus rekrytoi kouluttajat rotaatiokoulutuksiin

Osallistuminen on vapaaehtoista ja henkilöt saavat palkkion Puolustusvoimilta tehtävän ja koulutuksen keston mukaisesti. Mikäli olet kiinnostunut toimimaan kouluttajana, niin ole yhteydessä asiaa hoitavaan

MPK:n koulutuspäällikköön ja KRIHA-veteraaniin Markku Niemeen (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.). Hän lähettää sinulle MPK:n sitoumuksen, joka tulee täyttää. Se ei sido sinua mihinkään, mutta mahdollistaa henkilötietojen tallentamisen rekisteriin ja näin ollen toiminnan rotaatiokouluttajana.

Tervetuloa mukaan!

Alakategoriat

 • Tiedotteet

  Kriisinhallintaveteraanitunnuksesta juhlava RINTAMERKKI

  Rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioissa palvelleille myönnettiin v.2016 veteraanistatus, jonka yhteiseksi tunnustukseksi puolustusministeriö lähetti kaikille kriisinhallintaveteraanikortin. Korttiin on painettuna virallisesti käyttöön hyväksytty kriisinhallintaveteraanitunnus. Tunnuksen on suunnitellut Esko Hakulinen.

  Tunnuksen keskuskuviona on miekka, jonka terästä versoo oliivipuun oksa lehvineen ja marjoineen. Kuviota kehystää miekan ponteen kiinnittyvä laakerinlehväseppele. Miekka symboloi sotilaallista toimintaa ja siitä versova oliivinlehvä rauhaa. Laakerinlehväseppele kuvaa kunniaa ja edistystä.

  Suomen Rauhanturvaajaliitolla on yksinoikeus tunnukseen ja sen käyttöön.

  Liitto on nyt teettänyt kaikille yhteisestä kriisinhallintaveteraanitunnuksesta HOPEISEN RINTAMERKIN, jonka hankkimiseen on oikeutettu jokainen kriha-veteraanikortin haltija.

  RINTAMERKKI on aitoa 925/00 hopeaa ja sen halkaisija on 16 mm. Merkki toimitetaan yksittäispakattuna kiinnitettynä pahvikorttiin, jonka kuva-aihe on sama kuin veteraanikortissamme.

  Merkkiä myydään aluksi vain liiton jäsenyhdistysten kautta ja sen jäsenhinta on 25 euroa (ei-jäsenille 35 euroa). Myyntituotolla tuetaan liiton kriisinhallintaveteraani- ja vertaistukitoimintaa. Toimitukset yhdistyksille alkavat YK-päivän jälkeen.

  Yhteystiedot jäsenyhdistyksiin: www.rauhanturvaajaliitto.fi/jasenyhdistykset

  Teksti ja kuvat: Esko Hakulinen

   

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito