Uutiset

Rauhanturvaajaliitto ja Maavoimat palkitsivat ansioituneita rauhanturvaajia

Rauhanturvaajaliitto ja Maavoimat yhteistyössä URLUS-säätiöln kanssa palkitsivat Turussa 26.2. järjestetyssä Maavoimien vuosipäivän konsertissa kriiisinhallintatehtävissä ansioituneita sotilaita stipendein. Palkinnot tilaisuudessa uovuttivat liiton puheenjohtaja Mauri Koskela ja Maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Petri Hulkko.

Palkitut ja palkitsemisten perustelut ovat luettavissa Maavoimien verkkosivuilta.

Loppuvuoden 2020 ja alkuvuoden 2021 koulutuksia vertaistukitoiminnasta kiinnostuneille ja mukana oleville

 

Vertaistukitoiminnan vapaaehtoisten koulutussuunnitelman tarkennuksia loppuvuodelle 2020 ja alkuvuodelle 2021

Suomen Rauhanturvaajaliitossa kehitetään uutta vertaistukitoimintaa ja annetaan siihen koulutusta.

Kokoontumisrajoitusten helpottaessa koulutussuunnitelma on päivitetty.

Vertaistukitoiminnasta kiinnostuneille ja jo mukana oleville järjestetään koulutusta, ohjausta ja virkistystä. Kaikkiin koulutuksia koskee seuraava: Matkakustannukset korvataan halvimman kulkuneuvon mukaisesti. Kimppakyytejä suositellaan. Kerro ilmoittautuessa, tarvitsetko / voitko tarjota kimppakyytiä ja mistä minne. Ilmoita mahdolliset ruoka-aineallergiat.

Huom. Kaikki tiedustelut ja ilmoittautumiset koulutuksiin osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

1) 12.-13.9.2020 Yleinen vertaistukikoulutus ja ideointiviikonloppu kaikille vertaistukitoiminnasta kiinnostuneille. Uusille vertaistukitoiminnasta kiinnostuneille sekä jo vertaistukitoiminnassa mukana oleville tarkoitettu viikonloppu, jossa kerrataan toiminnan periaatteita ja kerrotaan tulevista mahdollisuuksista. Paikka: Siikaniemen kurssikeskus; Siikaniementie 210, 16730 Kutajärvi (Hollola). Lisätiedot ja ilmoittautuminen 11.8. mennessä.  

2) Vertaistukipuhelin päivystäjien koulutus-, ohjaus ja virkistysviikonloppu 21.-22.11.2020. Aloitamme Helsingissä liiton toimistolla, josta siirrymme laivalle.

 tukipuhelin

Koulutus alkaa 21.11. klo 11.00 Helsingissä osoitteessa Döbelninkatu 2, 5. kerros 00260 Helsinki.

Ohjelma la 21.11.

Klo 11.00 alkaen

Koulutusosio 1: Briefing rauhanturvaoperaatioiden ajankohtaisesta tilanteesta (Puolustusvoimien edustaja), keskustelua

Koulutusosio 2: Teams: tukimateriaalit ja vertaistukipuhelimen raportointi

Klo 13.30 Lounas; Keskustelua päivän teemoista

Siirtyminen Länsiterminaaliin, (erillinen ohjeistus siirtymisestä), Länsiterminaali, osoite Tyynenmerenkatu 8, Helsinki

Laiva lähtee klo 18.30

Klo 18.00 Koulutuskokonaisuus 3: jatkuu päivän aiemmista teemoista vertaistukipuhelimen ajankohtaisista asioista (kokoustila, tarjolla kahvia ja teetä);

Grande Buffet päivällinen klo 20:30

Vapaa ohjelma

Ohjelma su 22.11.

Aamiainen alk. klo 07-

Klo 10 – 13 Koulutusta

Koulutuskokonaisuus 4: Alustus aiheesta: HUS ja Rauhanturvaajille tarjolla oleva psyykkinen tuki, keskustelua.

Koulutuskokonaisuus 5: Case -pohjaista harjoittelua puhelinauttamisen teemasta ja keskustelua

Koulutuskokonaisuus 6: Palaute koulutuksesta ja keskustelu

Lounas klo 14.15 Grande Buffet (mahdollisesti yllätysohjelmaa...)

Paluu 5.4. klo 16.00 Länsiterminaaliin, osoite Tyynenmerenkatu 8

Koulutus päättyy

Huom! passi tai poliisin myöntämä henkilökortti mukaan.
Mukaan mahtuu 20 vertaistukipuhelimen päivystystehtävissä toimivaa. Lisätiedot ja ilmoittautuminen 18.10. mennessä. 

3) Alkuvuosi 2021: 20.-21.2.2021 Kaikkien vapaaehtoistoiminnassa toimivien koulutusviikonloppu. 

Oletko yhdistyksesi vertaistukivastaava, kotiuttamiskoulutuksen ohjaaja tai vertaistukipuhelimen päivystäjä? Järjestäme kaikille keskustelupohjaista koulutusta. Mukana kouluttamassa puheviestinnän yliopistonlehtori, FT Ira Virtanen, joka on perehtynyt puhelinauttamiseen ja miesten väliseen ystävyyteen ja kommunikaatioon. Paikka: Varalan urheiluopisto; Varalankatu 36, 33240 Tampere. Lauantai 20.2. järjestetään Ira Virtasen johdolla keskustelua etukäteen kerättyjen aiheiden pohjalta. Järjestämme myös ohjattua liikuntaa, venyttelyä, kehonhallintaa, rantasaunaa ja erinomaiset tarjoilut. Mukaan mahtuu 20 ensimmäistä ilmoittautujaa. Tiedustelut ja ilmoittautuminen 19.1.2021 mennessä.

Tervetuloa mukaan vertaistukitoiminnan koulutuksiin!

Alakategoriat

 • Tiedotteet

  Kriisinhallintaveteraanitunnuksesta juhlava RINTAMERKKI

  Rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioissa palvelleille myönnettiin v.2016 veteraanistatus, jonka yhteiseksi tunnustukseksi puolustusministeriö lähetti kaikille kriisinhallintaveteraanikortin. Korttiin on painettuna virallisesti käyttöön hyväksytty kriisinhallintaveteraanitunnus. Tunnuksen on suunnitellut Esko Hakulinen.

  Tunnuksen keskuskuviona on miekka, jonka terästä versoo oliivipuun oksa lehvineen ja marjoineen. Kuviota kehystää miekan ponteen kiinnittyvä laakerinlehväseppele. Miekka symboloi sotilaallista toimintaa ja siitä versova oliivinlehvä rauhaa. Laakerinlehväseppele kuvaa kunniaa ja edistystä.

  Suomen Rauhanturvaajaliitolla on yksinoikeus tunnukseen ja sen käyttöön.

  Liitto on nyt teettänyt kaikille yhteisestä kriisinhallintaveteraanitunnuksesta HOPEISEN RINTAMERKIN, jonka hankkimiseen on oikeutettu jokainen kriha-veteraanikortin haltija.

  RINTAMERKKI on aitoa 925/00 hopeaa ja sen halkaisija on 16 mm. Merkki toimitetaan yksittäispakattuna kiinnitettynä pahvikorttiin, jonka kuva-aihe on sama kuin veteraanikortissamme.

  Merkkiä myydään aluksi vain liiton jäsenyhdistysten kautta ja sen jäsenhinta on 25 euroa (ei-jäsenille 35 euroa). Myyntituotolla tuetaan liiton kriisinhallintaveteraani- ja vertaistukitoimintaa. Toimitukset yhdistyksille alkavat YK-päivän jälkeen.

  Yhteystiedot jäsenyhdistyksiin: www.rauhanturvaajaliitto.fi/jasenyhdistykset

  Teksti ja kuvat: Esko Hakulinen

   

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito