Uutiset

Rauhanturvaajaliitto muistaa operaatioissa kaatuneita

Suomen Rauhanturvaajaliitto muistaa operaatioissa menehtyneitä rauhanturvaajia YK:n kansainvälisenä rauhanturvaajien päivänä perjantaina 29. toukokuuta. Liitto järjestää seppeleenlaskun Helsingissä Hietaniemen hautausmaan Sankariaukiolla. Paikalle pystytettiin kolme vuotta sitten operaatioissa menehtyneitten rauhanturvaajien muistomerkki.

Tilaisuus alkaa kello 12.00 Faitterit-soittokunnan fanfaarilla. Muistosanat lausuu liiton puheenjohtaja Heikki Holma, minkä jälkeen puolustusministeriö, Pääesikunta ja Suomen Rauhanturvaajaliitto laskevat seppeleensä.

Veteraanien haasteelle oma sivusto

Veteraanien haaste sai oman sivustonsa. Se löytyy osoitteesta www.rauhanturvaajaliitto.fi/20092009

Alakategoriat

 • Tiedotteet

  Kriisinhallintaveteraanitunnuksesta juhlava RINTAMERKKI

  Rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioissa palvelleille myönnettiin v.2016 veteraanistatus, jonka yhteiseksi tunnustukseksi puolustusministeriö lähetti kaikille kriisinhallintaveteraanikortin. Korttiin on painettuna virallisesti käyttöön hyväksytty kriisinhallintaveteraanitunnus. Tunnuksen on suunnitellut Esko Hakulinen.

  Tunnuksen keskuskuviona on miekka, jonka terästä versoo oliivipuun oksa lehvineen ja marjoineen. Kuviota kehystää miekan ponteen kiinnittyvä laakerinlehväseppele. Miekka symboloi sotilaallista toimintaa ja siitä versova oliivinlehvä rauhaa. Laakerinlehväseppele kuvaa kunniaa ja edistystä.

  Suomen Rauhanturvaajaliitolla on yksinoikeus tunnukseen ja sen käyttöön.

  Liitto on nyt teettänyt kaikille yhteisestä kriisinhallintaveteraanitunnuksesta HOPEISEN RINTAMERKIN, jonka hankkimiseen on oikeutettu jokainen kriha-veteraanikortin haltija.

  RINTAMERKKI on aitoa 925/00 hopeaa ja sen halkaisija on 16 mm. Merkki toimitetaan yksittäispakattuna kiinnitettynä pahvikorttiin, jonka kuva-aihe on sama kuin veteraanikortissamme.

  Merkkiä myydään aluksi vain liiton jäsenyhdistysten kautta ja sen jäsenhinta on 25 euroa (ei-jäsenille 35 euroa). Myyntituotolla tuetaan liiton kriisinhallintaveteraani- ja vertaistukitoimintaa. Toimitukset yhdistyksille alkavat YK-päivän jälkeen.

  Yhteystiedot jäsenyhdistyksiin: www.rauhanturvaajaliitto.fi/jasenyhdistykset

  Teksti ja kuvat: Esko Hakulinen

   

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito