Uutiset

Jäsenyys sai virallisen sinetin

Maailmanlaajuisen veteraanijärjestön WVF:n 26. yleiskokous pidettiin Kööpenhaminassa 19. - 23.10.2009. Heti kokouksen avajaisissa Suomen Rauhanturvaajaliiton virallinen jäsenhakemus ratifioitiin yksimielisesti. Kokoukseen osallistui 51 maan edustajajärjestöt viidestä maanosasta.  

Yleiskokouksen lisäksi järjestön eurooppalainen kokous (SCEA – Standing Committee for European Affairs) valitsi Norjan Dan-Viggo Bergtunin yksimielisesti (SCEA VP) Euroopan komitean pääsihteeriksi. Lisäksi Euroopan komitean naisten asioiden työryhmän (SCEA Working Group for Womens Affairs) puheenjohtajaksi valittiin mm. ISAF-rauhanturvaajaveteraani ja tanskalainen sairaanhoitaja Ingelise Klaris. Henkilövalinnat vahvistivat selkeästi pohjoismaiden vaikutusvaltaa järjestössä. Maailmanjärjestön presidentti Abtul Hamid Ibramim kiteytti puheenvuoroissaan että rauhanturvaajien veteraanitoiminnan tulevaisuus on merkittävä järjestön toiminnan vahvistumisen jatkumiselle.

Suomesta edustajia oli paikalla kaikista neljästä sotiemme veteraanijärjestöistä. Suomen Rauhanturvaajaliittoa edustivat puheenjohtaja Heikki Holma ja kv-asioiden sihteeri Tom Asplund.

Suomesta Pohjoismaisen yhteistyön kehysvaltio

Heikki Holma saa Pohjoismaisen kultaisen sinibarettimitalin. Tom Asplund taustalla on jo saanut oman hopeisena. Kuva: Asko TanhuanpääSyyskuun alussa Tanskassa pidetyssä BNBB-kokouksessa (Board of Nordic Blue Berets) vaihtui Pohjoismaisten rauhanturvaajajärjestöjen yhteistyöelimen johtovaltiovastuu Suomen Rauhanturvaajaliitolle.  Yhteistyöelimen muut jäsenet ovat Ruotsi, Norja ja Tanska.

Norges Veteranforbund for Internasjonale Operasjoner eli NVIO:n puheenjohtaja Odd-Helge Olsen luovutti kaksivuotisen vetovastuun puheenjohtajallemme Heikki Holmalle juhlallisessa iltatilaisuudessa Tanskan Aalborgissa. Samassa yhteydessä Holma vastaanotti Pohjoismaisen kultaisen sinibarettimitalin ja kansainvälisten asioiden sihteerimme Tom Asplund puolestaan sai hopeisen sinibarettimitalin.  Iltajuhlaa kunnioitti läsnäolollaan myös Maailman Veteraanijärjestön presidentti Abtul Hamid Ibrahim.

Alakategoriat

 • Tiedotteet

  Kriisinhallintaveteraanitunnuksesta juhlava RINTAMERKKI

  Rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioissa palvelleille myönnettiin v.2016 veteraanistatus, jonka yhteiseksi tunnustukseksi puolustusministeriö lähetti kaikille kriisinhallintaveteraanikortin. Korttiin on painettuna virallisesti käyttöön hyväksytty kriisinhallintaveteraanitunnus. Tunnuksen on suunnitellut Esko Hakulinen.

  Tunnuksen keskuskuviona on miekka, jonka terästä versoo oliivipuun oksa lehvineen ja marjoineen. Kuviota kehystää miekan ponteen kiinnittyvä laakerinlehväseppele. Miekka symboloi sotilaallista toimintaa ja siitä versova oliivinlehvä rauhaa. Laakerinlehväseppele kuvaa kunniaa ja edistystä.

  Suomen Rauhanturvaajaliitolla on yksinoikeus tunnukseen ja sen käyttöön.

  Liitto on nyt teettänyt kaikille yhteisestä kriisinhallintaveteraanitunnuksesta HOPEISEN RINTAMERKIN, jonka hankkimiseen on oikeutettu jokainen kriha-veteraanikortin haltija.

  RINTAMERKKI on aitoa 925/00 hopeaa ja sen halkaisija on 16 mm. Merkki toimitetaan yksittäispakattuna kiinnitettynä pahvikorttiin, jonka kuva-aihe on sama kuin veteraanikortissamme.

  Merkkiä myydään aluksi vain liiton jäsenyhdistysten kautta ja sen jäsenhinta on 25 euroa (ei-jäsenille 35 euroa). Myyntituotolla tuetaan liiton kriisinhallintaveteraani- ja vertaistukitoimintaa. Toimitukset yhdistyksille alkavat YK-päivän jälkeen.

  Yhteystiedot jäsenyhdistyksiin: www.rauhanturvaajaliitto.fi/jasenyhdistykset

  Teksti ja kuvat: Esko Hakulinen

   

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito