Uutiset

Levyt kaatuivat Säkylässä

Rauhanturvaajaliiton Falling Plates -kilpailu järjestettiin tänä vuonna Säkylässä. Mestaruuden nappasi Pirkanmaan Rauhanturvaajat, toiseksi jäi mestaruutta puolustanut Vammala ja pronssia nappasi Pohjanmaa. Yli 50-vuotiaiden sarjan mestariksi ylsi Pohjois-Savon Rauhanturvaajat. Kaikkiaan kilpailujoukkeita kisasi 36.

Lauantaina ammuttiin henkilökohtaisista mestaruuksia. Yleisen sarjan paras oli Vesa Myllymaa Vammalan Seudun Rauhanturvaajista ja yli 50v-sarjassa Petri Sipilä Vammalasta hänkin. Naisten sarjan mestari on Maija Haanpää Pohjanmaan Rauhanturvaajista. Kilpailuun osallistui yli 180 ampujaa.

Vierailemme Kosovossa

Suomen Rauhanturvaajaliiton edustajat vierailevat Kosovossa Suomalaisen Kriisinhallintajoukon (SKJK) luona heinä-elokuun vaihteessa. Vierailu liittyy Liiton ja Puolustusvoimien väliseen sopimukseen Psykososiaalisen tuen järjestämisestä rauhanturvaajille. SRTL:n Veteraanituki auttaa rauhanturvaajia ja heidän läheisiään ennen palvelusta, sen aikana ja jälkeen. Vierailun tarkoituksena on kertoa rauhanturvaajille Veteraanituen toiminnasta.

Alakategoriat

 • Tiedotteet

  Kriisinhallintaveteraanitunnuksesta juhlava RINTAMERKKI

  Rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioissa palvelleille myönnettiin v.2016 veteraanistatus, jonka yhteiseksi tunnustukseksi puolustusministeriö lähetti kaikille kriisinhallintaveteraanikortin. Korttiin on painettuna virallisesti käyttöön hyväksytty kriisinhallintaveteraanitunnus. Tunnuksen on suunnitellut Esko Hakulinen.

  Tunnuksen keskuskuviona on miekka, jonka terästä versoo oliivipuun oksa lehvineen ja marjoineen. Kuviota kehystää miekan ponteen kiinnittyvä laakerinlehväseppele. Miekka symboloi sotilaallista toimintaa ja siitä versova oliivinlehvä rauhaa. Laakerinlehväseppele kuvaa kunniaa ja edistystä.

  Suomen Rauhanturvaajaliitolla on yksinoikeus tunnukseen ja sen käyttöön.

  Liitto on nyt teettänyt kaikille yhteisestä kriisinhallintaveteraanitunnuksesta HOPEISEN RINTAMERKIN, jonka hankkimiseen on oikeutettu jokainen kriha-veteraanikortin haltija.

  RINTAMERKKI on aitoa 925/00 hopeaa ja sen halkaisija on 16 mm. Merkki toimitetaan yksittäispakattuna kiinnitettynä pahvikorttiin, jonka kuva-aihe on sama kuin veteraanikortissamme.

  Merkkiä myydään aluksi vain liiton jäsenyhdistysten kautta ja sen jäsenhinta on 25 euroa (ei-jäsenille 35 euroa). Myyntituotolla tuetaan liiton kriisinhallintaveteraani- ja vertaistukitoimintaa. Toimitukset yhdistyksille alkavat YK-päivän jälkeen.

  Yhteystiedot jäsenyhdistyksiin: www.rauhanturvaajaliitto.fi/jasenyhdistykset

  Teksti ja kuvat: Esko Hakulinen

   

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito