Uutiset

Afganistanin veteraanit palautetilaisuudessa

Porin Prikaati järjesti helmikuussa Afganistanista kotiutuneille rauhanturvaajille palautetilaisuuden 27. - 28.3. Säkylässä. Kaksipäiväiseen kertausharjoitukseen osallistui yli 50 reserviläistä ja henkilökuntaan kuuluvaa miestä ja naista. Luentojen ja ryhmäkeskustelujen lisäksi aikaa vietettiin leppoisemmissa merkeissä varuskunnan kerholla. Kouluttajina tilaisuudessa oli Porin Prikaatin henkilökuntaa, Maavoimien Esikunnan käskemänä eri alojen ammattilaisia ja Rauhanturvaajaliiton kouluttamia vertaistukihenkilöitä.


Tikkakoskella koulutettiin vapaaehtoisia tukihenkilöitä

Tämän kevään ensimmäinen Rauhanturvaajaliiton veteraanituki-koulutus järjestettiin Tikkakoskella Ilmasotakoulun tiloissa. Kurssin tarkoitus oli jatkokoulututtaa jo tukiringissä olevia henkilöitä. Psykososiaalisen tuen ja kriisityön syventävään koulutukseen osallistui 13 kurssilaista. Kurssin pääkouluttajana toimi Hannu Piispanen apunaan toinen kriisityön rautainen ammattilainen.

- Tämä kurssi oli paras, johon itse olen koskaan osallistunut, totesi pohjoisin osanottaja Veijo Laine Sodankylästä.

Kurssi käsitti niin perusteita kuin käytännön harjoitteitakin. Harjoitteissa käytiin läpi seikkoja päivystyspuhelimessa toimimiseen kuin kotiutuneiden rauhanturvaajien palautetilaisuuksien ryhmänvetäjänä olemiseen.

Alakategoriat

 • Tiedotteet

  Kriisinhallintaveteraanitunnuksesta juhlava RINTAMERKKI

  Rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioissa palvelleille myönnettiin v.2016 veteraanistatus, jonka yhteiseksi tunnustukseksi puolustusministeriö lähetti kaikille kriisinhallintaveteraanikortin. Korttiin on painettuna virallisesti käyttöön hyväksytty kriisinhallintaveteraanitunnus. Tunnuksen on suunnitellut Esko Hakulinen.

  Tunnuksen keskuskuviona on miekka, jonka terästä versoo oliivipuun oksa lehvineen ja marjoineen. Kuviota kehystää miekan ponteen kiinnittyvä laakerinlehväseppele. Miekka symboloi sotilaallista toimintaa ja siitä versova oliivinlehvä rauhaa. Laakerinlehväseppele kuvaa kunniaa ja edistystä.

  Suomen Rauhanturvaajaliitolla on yksinoikeus tunnukseen ja sen käyttöön.

  Liitto on nyt teettänyt kaikille yhteisestä kriisinhallintaveteraanitunnuksesta HOPEISEN RINTAMERKIN, jonka hankkimiseen on oikeutettu jokainen kriha-veteraanikortin haltija.

  RINTAMERKKI on aitoa 925/00 hopeaa ja sen halkaisija on 16 mm. Merkki toimitetaan yksittäispakattuna kiinnitettynä pahvikorttiin, jonka kuva-aihe on sama kuin veteraanikortissamme.

  Merkkiä myydään aluksi vain liiton jäsenyhdistysten kautta ja sen jäsenhinta on 25 euroa (ei-jäsenille 35 euroa). Myyntituotolla tuetaan liiton kriisinhallintaveteraani- ja vertaistukitoimintaa. Toimitukset yhdistyksille alkavat YK-päivän jälkeen.

  Yhteystiedot jäsenyhdistyksiin: www.rauhanturvaajaliitto.fi/jasenyhdistykset

  Teksti ja kuvat: Esko Hakulinen

   

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito