Uutiset

Vierailemme Kosovossa

Suomen Rauhanturvaajaliiton edustajat vierailevat Kosovossa Suomalaisen Kriisinhallintajoukon (SKJK) luona heinä-elokuun vaihteessa. Vierailu liittyy Liiton ja Puolustusvoimien väliseen sopimukseen Psykososiaalisen tuen järjestämisestä rauhanturvaajille. SRTL:n Veteraanituki auttaa rauhanturvaajia ja heidän läheisiään ennen palvelusta, sen aikana ja jälkeen. Vierailun tarkoituksena on kertoa rauhanturvaajille Veteraanituen toiminnasta.

Uusi Rauhanturvaaja ilmestynyt

Rauhanturvaaja-lehti numero 3  on ilmestynyt. Lehdessä on muun muassa presidentti Martti Ahtisaaren erikoishaastattelu, katsaus tämän hetken kriisinhallintaan, Arto Nybergin tehtävä Tadzhikistanissa ja tietysti Pekka Visurin kiikarointi.

Rauhanturvaaja 3/09

 

Rauhanturvaaja on Suomen Rauhanturvaajaliiton jäsenjulkaisu, joka jaetaan jäsenistön lisäksi sotilaallisiin kriisinhallintaoperaatioihin ja tärkeimmille yhteistyökumppaneille.

Lehden uudesta ulkoasusta ovat vastanneet Liisa Hertell, Harri Rantanen, Asko Tanhuanpää ja Kimmo Wirén.

Alakategoriat

 • Tiedotteet

  Kriisinhallintaveteraanitunnuksesta juhlava RINTAMERKKI

  Rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioissa palvelleille myönnettiin v.2016 veteraanistatus, jonka yhteiseksi tunnustukseksi puolustusministeriö lähetti kaikille kriisinhallintaveteraanikortin. Korttiin on painettuna virallisesti käyttöön hyväksytty kriisinhallintaveteraanitunnus. Tunnuksen on suunnitellut Esko Hakulinen.

  Tunnuksen keskuskuviona on miekka, jonka terästä versoo oliivipuun oksa lehvineen ja marjoineen. Kuviota kehystää miekan ponteen kiinnittyvä laakerinlehväseppele. Miekka symboloi sotilaallista toimintaa ja siitä versova oliivinlehvä rauhaa. Laakerinlehväseppele kuvaa kunniaa ja edistystä.

  Suomen Rauhanturvaajaliitolla on yksinoikeus tunnukseen ja sen käyttöön.

  Liitto on nyt teettänyt kaikille yhteisestä kriisinhallintaveteraanitunnuksesta HOPEISEN RINTAMERKIN, jonka hankkimiseen on oikeutettu jokainen kriha-veteraanikortin haltija.

  RINTAMERKKI on aitoa 925/00 hopeaa ja sen halkaisija on 16 mm. Merkki toimitetaan yksittäispakattuna kiinnitettynä pahvikorttiin, jonka kuva-aihe on sama kuin veteraanikortissamme.

  Merkkiä myydään aluksi vain liiton jäsenyhdistysten kautta ja sen jäsenhinta on 25 euroa (ei-jäsenille 35 euroa). Myyntituotolla tuetaan liiton kriisinhallintaveteraani- ja vertaistukitoimintaa. Toimitukset yhdistyksille alkavat YK-päivän jälkeen.

  Yhteystiedot jäsenyhdistyksiin: www.rauhanturvaajaliitto.fi/jasenyhdistykset

  Teksti ja kuvat: Esko Hakulinen

   

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito