Uutiset

Saunaseuran palkinto suomalaisille rauhanturvaajille

Suomalaisen saunan päivänä julkistetaan Samuli-palkinto, jonka Suomen Saunaseura ry myöntää suomalaisen saunakulttuurin hyväksi tehdystä työstä jollekin henkilölle tai yhteisölle. Nimen palkinto on saanut Samuli Paulaharjulta (1875-1944), suomalaisen kansanperinteen keruun ja tutkimuksen merkkimieheltä. Samuli palkinto myönnetään nyt 18. kerran. Camp Jussin sauna Bosniassa vuonna 1998.

Vuoden 2009 Samuli-tunnustuspalkinnon Suomen Saunaseura myöntää Suomen rauhanturvaajille ja Rauhanturvaajien Museolle tunnustuksena saunakulttuurin vaalimisesta eri operaatioissa eri puolilla maailmaa. Museon Faitteri-Saunat on taltioinut  rauhanturvaajien saunakulttuuria mm. nettisivuillaan laajana kuvakokoelmana. Puheenjohtaja Lasse Lehtonen luovutti palkinnon Saunaseuralla, Lauttasaaressa.

Lue lisää: Saunaseuran palkinto suomalaisille rauhanturvaajille

Osastomme näyttävästi esillä valtakunnallisessa paraatissa

Suomen Rauhanturvaajaliitto oli näyttävästi mukana Puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnallisessa paraatissa Porissa. Osasto oli koottu Satakunnan, Vammalan, Rauman ja Kankaanpään yhdistyksistä. Joukkoa johti Satakunnan Sinibarettien puheenjohtaja Veli Matti Männikkö.

Rauhanturvaajia marssi lisäksi Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen ja Satakunnan maakuntakomppanian lippujen alla.

Rauhanturvaajat marssivat paraatissa. Kuva: Asko Tanhuanpää

Alakategoriat

 • Tiedotteet

  Kriisinhallintaveteraanitunnuksesta juhlava RINTAMERKKI

  Rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioissa palvelleille myönnettiin v.2016 veteraanistatus, jonka yhteiseksi tunnustukseksi puolustusministeriö lähetti kaikille kriisinhallintaveteraanikortin. Korttiin on painettuna virallisesti käyttöön hyväksytty kriisinhallintaveteraanitunnus. Tunnuksen on suunnitellut Esko Hakulinen.

  Tunnuksen keskuskuviona on miekka, jonka terästä versoo oliivipuun oksa lehvineen ja marjoineen. Kuviota kehystää miekan ponteen kiinnittyvä laakerinlehväseppele. Miekka symboloi sotilaallista toimintaa ja siitä versova oliivinlehvä rauhaa. Laakerinlehväseppele kuvaa kunniaa ja edistystä.

  Suomen Rauhanturvaajaliitolla on yksinoikeus tunnukseen ja sen käyttöön.

  Liitto on nyt teettänyt kaikille yhteisestä kriisinhallintaveteraanitunnuksesta HOPEISEN RINTAMERKIN, jonka hankkimiseen on oikeutettu jokainen kriha-veteraanikortin haltija.

  RINTAMERKKI on aitoa 925/00 hopeaa ja sen halkaisija on 16 mm. Merkki toimitetaan yksittäispakattuna kiinnitettynä pahvikorttiin, jonka kuva-aihe on sama kuin veteraanikortissamme.

  Merkkiä myydään aluksi vain liiton jäsenyhdistysten kautta ja sen jäsenhinta on 25 euroa (ei-jäsenille 35 euroa). Myyntituotolla tuetaan liiton kriisinhallintaveteraani- ja vertaistukitoimintaa. Toimitukset yhdistyksille alkavat YK-päivän jälkeen.

  Yhteystiedot jäsenyhdistyksiin: www.rauhanturvaajaliitto.fi/jasenyhdistykset

  Teksti ja kuvat: Esko Hakulinen

   

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito