Uutiset

Rauhanturvaajaliiton varapuheenjohtaja Kirsti Kujanpää kertoo rauhanturvaamisesta AlfaTV:n Dosentti-ohjelmassa

Kirsti Kujanpää

Kuvakaappaus AlfaTV:n verkkosivuilta.

Helsingin rauhanturvaajien puheenjohtaja ja liittomme varapuheenjohtaja Kirsti Kujanpää vieraili AlfaTV:n studiossa itsenäisyyspäivän 2018 alla. Dosentti-ohjelmaan häntä haastatteli turvallisuusasioista laajasti perillä oleva ja arvostustaan suomalaiselle rauhanturvaamiselle sekä kansainväliselle kriisinhallinnalle monin eri tavoin ilmaiseva Helsingin Yliopiston dosentti Arto Luukkanen.

Ohjelmaa pääset katsomaan tämän linkin takaa, ole hyvä: http://www.permanto.fi/fi/web/alfatv/player/vod?assetId=12008842

Katselun iloa!

”Tuntematon rauhanturvaaja” -operaatiossa joulupaketit jokaiselle suomalaiselle rauhanturvaajalle Suomen Rauhanturvaajaliiton ja Sotilaskotiliiton yhteistyönä

Kuvakopio

Kuva 1. Paketit odottavat joulupukin kuljetusta operaatioihin

Suomen Rauhanturvaajaliitto ja Sotilaskotiliitto ovat keränneet ja paketoineet joulupaketin jokaiselle suomalaiselle rauhanturvaajalle ympäri maailman. Joulupakettioperaatio ”Tuntematon rauhanturvaaja” sisältää joululahjan ja joulun henkeä liki 500 rauhanturvaajalle ympäri maailman Afrikasta Afganistaniin.

 

- Joulu kriisinhallintaoperaatiossa on ikimuistoinen. Samalla siihen voi sisältyä haikeutta ja kaipuuta kotiväkeä ja ystäviä kohtaan. Me Rauhanturvaajaliitossa haluamme muistaa Suomen virallisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan toimeenpanijoita eli rauhanturvaajia joulujuhlan hetkellä konkreettisen tuen eli joulupaketin muodossa Sotilaskotiliiton tuella. Samalla ilmaisemme kunnioitustamme suomalaisten rauhanturvaajien työtä ja uhrautumista joulun eteen ”siellä jossain”. Kiitän samalla kaikkia joulupakettiin tuotteitansa lahjoittaneita yhteistyökumppaneita ja Sotilaskotiliittoa hankkeen toteuttamisesta. Toivottavasti paketti tuo jokaiselle rauhanturvaajalle ripauksen joulurauhan vaalimisen arvoista henkeä, toteaa itsekin operaatiossa aikoinaan jouluja viettäneen Suomen Rauhanturvaajaliiton puheenjohtaja, prikaatikenraali (evp.) Mauri Koskela.

Paketit lähetetään matkaan rauhanturvaajille rahtilennoin. Paketteihin ovat kortensa kekoon ystävällisesti kantaneet: kirjailija Juha Vuorinen, Wihuri Oy Aarnio/Metro, Orkla Suomi, FinnCandy, Leader sekä Sotilaskotiliitto muun muassa villasukkien muodossa.

Kuva 2. Sotilaskotiliiton sisaret pakkaavat joulupaketteja rauhanturvaajille


Lisätiedot:

Suomen Rauhanturvaajaliiton puheenjohtaja, prikaatikenraali (evp.) Mauri Koskela, p. 050 575 6956. Sotilaskotiliiton toiminnanjohtaja Satu Mustalahti, p. 045 120 3368.

Suomen Rauhanturvaajaliitto (SRTL) on sotilaalliseen ja siviilikriisinhallintaan osallistuneiden henkilöiden etujärjestö, joka pitää huolta henkilöstön ja heidän sidosryhmiensä hyvinvoinnista, vertaistuesta sekä etuisuuksista ennen operaatioita, operaatioiden aikana sekä niiden jälkeen. Rauhanturvaajaliitto osallistuu kokonaisturvallisuuden tukemiseen, tekee puoluepoliittisesti ja ideologisesti sitoutumatonta rauhantyötä sekä välittää sitä koskevaa luotettavaa tietoa. Lisäksi liitto pitää huolta sotiemme veteraaneista, heidän perinnöstään sekä edustaa maamme kaikkia veteraaneja Maailman Veteraanijärjestössä.

Sotilaskotijärjestö on maamme vanhin, vuodesta 1918 yhtäjaksoisesti toiminut, vapaaehtoisuuteen perustuva maanpuolustusjärjestö. Sotilaskotityötä tehdään 37 yhdistyksen ja noin 5000 jäsenen voimin varuskunnissa, leirisotilaskodeissa, maastossa, rajoilla ja rannikoilla huimat 200.000 tuntia vuodessa suomalaisen varusmiehen hyväksi! www.sotilaskotiliitto.fi

 

Alakategoriat

 • Tiedotteet

  Kriisinhallintaveteraanitunnuksesta juhlava RINTAMERKKI

  Rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioissa palvelleille myönnettiin v.2016 veteraanistatus, jonka yhteiseksi tunnustukseksi puolustusministeriö lähetti kaikille kriisinhallintaveteraanikortin. Korttiin on painettuna virallisesti käyttöön hyväksytty kriisinhallintaveteraanitunnus. Tunnuksen on suunnitellut Esko Hakulinen.

  Tunnuksen keskuskuviona on miekka, jonka terästä versoo oliivipuun oksa lehvineen ja marjoineen. Kuviota kehystää miekan ponteen kiinnittyvä laakerinlehväseppele. Miekka symboloi sotilaallista toimintaa ja siitä versova oliivinlehvä rauhaa. Laakerinlehväseppele kuvaa kunniaa ja edistystä.

  Suomen Rauhanturvaajaliitolla on yksinoikeus tunnukseen ja sen käyttöön.

  Liitto on nyt teettänyt kaikille yhteisestä kriisinhallintaveteraanitunnuksesta HOPEISEN RINTAMERKIN, jonka hankkimiseen on oikeutettu jokainen kriha-veteraanikortin haltija.

  RINTAMERKKI on aitoa 925/00 hopeaa ja sen halkaisija on 16 mm. Merkki toimitetaan yksittäispakattuna kiinnitettynä pahvikorttiin, jonka kuva-aihe on sama kuin veteraanikortissamme.

  Merkkiä myydään aluksi vain liiton jäsenyhdistysten kautta ja sen jäsenhinta on 25 euroa (ei-jäsenille 35 euroa). Myyntituotolla tuetaan liiton kriisinhallintaveteraani- ja vertaistukitoimintaa. Toimitukset yhdistyksille alkavat YK-päivän jälkeen.

  Yhteystiedot jäsenyhdistyksiin: www.rauhanturvaajaliitto.fi/jasenyhdistykset

  Teksti ja kuvat: Esko Hakulinen

   

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito