Uutiset

Veteraanien haasteelle oma sivusto

Veteraanien haaste sai oman sivustonsa. Se löytyy osoitteesta www.rauhanturvaajaliitto.fi/20092009

Pohjoismainen tapaaminen Norjassa

Pohjoismaiset rauhanturvaajajärjestöt tapaavat toisensa toukokuussa Norjassa. Isäntämaan lisäksi osallistujia on Suomesta, Ruotsista ja Tanskasta. Nelipäiväisen tapaamisen tarkoituksena on seminaarimuotoisesti päivittää tiedot ja toiminnat rauhanturvaajien jälkihoidon tilasta.  Pohjoismaissa asiaan on viime vuosina paneuduttu seikkaperäisesti ja nyt Rauhanturvaajaliitollakin on viemisinään konkreettista faktaa.

Muiden pohjoismaisen järjestöjen tapaan SRTL on nykyään Maailman Veteraanijärjestön (WVF) jäsen.

Alakategoriat

 • Tiedotteet

  Kriisinhallintaveteraanitunnuksesta juhlava RINTAMERKKI

  Rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioissa palvelleille myönnettiin v.2016 veteraanistatus, jonka yhteiseksi tunnustukseksi puolustusministeriö lähetti kaikille kriisinhallintaveteraanikortin. Korttiin on painettuna virallisesti käyttöön hyväksytty kriisinhallintaveteraanitunnus. Tunnuksen on suunnitellut Esko Hakulinen.

  Tunnuksen keskuskuviona on miekka, jonka terästä versoo oliivipuun oksa lehvineen ja marjoineen. Kuviota kehystää miekan ponteen kiinnittyvä laakerinlehväseppele. Miekka symboloi sotilaallista toimintaa ja siitä versova oliivinlehvä rauhaa. Laakerinlehväseppele kuvaa kunniaa ja edistystä.

  Suomen Rauhanturvaajaliitolla on yksinoikeus tunnukseen ja sen käyttöön.

  Liitto on nyt teettänyt kaikille yhteisestä kriisinhallintaveteraanitunnuksesta HOPEISEN RINTAMERKIN, jonka hankkimiseen on oikeutettu jokainen kriha-veteraanikortin haltija.

  RINTAMERKKI on aitoa 925/00 hopeaa ja sen halkaisija on 16 mm. Merkki toimitetaan yksittäispakattuna kiinnitettynä pahvikorttiin, jonka kuva-aihe on sama kuin veteraanikortissamme.

  Merkkiä myydään aluksi vain liiton jäsenyhdistysten kautta ja sen jäsenhinta on 25 euroa (ei-jäsenille 35 euroa). Myyntituotolla tuetaan liiton kriisinhallintaveteraani- ja vertaistukitoimintaa. Toimitukset yhdistyksille alkavat YK-päivän jälkeen.

  Yhteystiedot jäsenyhdistyksiin: www.rauhanturvaajaliitto.fi/jasenyhdistykset

  Teksti ja kuvat: Esko Hakulinen

   

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito