Uutiset

Tukirenkaaseen koulutettiin lisää toimijoita

Tikkakoskella järjestettiin 24. – 26.4. Rauhanturvaajaliiton veteraanituen koulutustilaisuus MPK:n kurssina. Koulutukseen osallistui yli parikymmentä reservin rauhanturvaajaa kymmenestä jäsenyhdistyksestä. Pitkän viikonlopun aikana kouluttajina toimivat mm. kenttärovasti Jukka Helin ja professori Jukka Leskinen MPKK:n Käyttäytymistieteiden laitokselta.

Rauhanturvaajaliitto mukana viestinnässä

Suomen Rauhanturvaajaliitto sai kutsun MPK:n Viestintä ja Vuorovaikutus -kurssille esitelmöimään Liiton viestinnästä ja tiedotuksesta. Kurssin järjesti MPK:n Kanta-Hämeen piiri Parolannummella huhtikuun alussa. Kurssin tarkoituksena oli vaihtaa tietoja ja esitellä maanpuolustusjärjestöjen sekä Puolustusvoimien toimintaa viestinnän saralla.

Luennoitsijoina toimivat mm. MPK:n viestintäpäällikkö Asta Ruuskanen, Pääesikunnan tiedotusosaston päällikkö Ossi Kervinen ja SRTL:sta tiedottaja Mirva Brola sekä tiedotuspäällikkö Kimmo Wirén. Erityisen mielenkiintoisena pidettiin Liiton keskustelufoorumia sisäisen viestinnän työkaluna.

Alakategoriat

 • Tiedotteet

  Kriisinhallintaveteraanitunnuksesta juhlava RINTAMERKKI

  Rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioissa palvelleille myönnettiin v.2016 veteraanistatus, jonka yhteiseksi tunnustukseksi puolustusministeriö lähetti kaikille kriisinhallintaveteraanikortin. Korttiin on painettuna virallisesti käyttöön hyväksytty kriisinhallintaveteraanitunnus. Tunnuksen on suunnitellut Esko Hakulinen.

  Tunnuksen keskuskuviona on miekka, jonka terästä versoo oliivipuun oksa lehvineen ja marjoineen. Kuviota kehystää miekan ponteen kiinnittyvä laakerinlehväseppele. Miekka symboloi sotilaallista toimintaa ja siitä versova oliivinlehvä rauhaa. Laakerinlehväseppele kuvaa kunniaa ja edistystä.

  Suomen Rauhanturvaajaliitolla on yksinoikeus tunnukseen ja sen käyttöön.

  Liitto on nyt teettänyt kaikille yhteisestä kriisinhallintaveteraanitunnuksesta HOPEISEN RINTAMERKIN, jonka hankkimiseen on oikeutettu jokainen kriha-veteraanikortin haltija.

  RINTAMERKKI on aitoa 925/00 hopeaa ja sen halkaisija on 16 mm. Merkki toimitetaan yksittäispakattuna kiinnitettynä pahvikorttiin, jonka kuva-aihe on sama kuin veteraanikortissamme.

  Merkkiä myydään aluksi vain liiton jäsenyhdistysten kautta ja sen jäsenhinta on 25 euroa (ei-jäsenille 35 euroa). Myyntituotolla tuetaan liiton kriisinhallintaveteraani- ja vertaistukitoimintaa. Toimitukset yhdistyksille alkavat YK-päivän jälkeen.

  Yhteystiedot jäsenyhdistyksiin: www.rauhanturvaajaliitto.fi/jasenyhdistykset

  Teksti ja kuvat: Esko Hakulinen

   

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito