Uutiset

Rauhanturvaajasta päätoimittaja

Suomen Rauhanturvaajaliiton tiedottaja FM Mirva Brola on valittu Reserviläinen-lehden uudeksi päätoimittajaksi. Hän aloitti työnsä päätoimittajana 1. huhtikuuta. Brola on nykymuotoisen Reserviläinen-lehden ensimmäinen päätoiminen päätoimittaja. Tähän saakka tehtävää on hoidettu luottamustoimena.Kari Vainio (vas.) ja uusi päätoimittaja Mirva Brola

Brola on aikaisemmin työskennellyt toimittajana muun muassa Suomen Tietotoimistossa, Yleisradiossa sekä sanomalehti Länsi-Savossa. Rauhanturvatehtävissä hän palveli keskisessä taisteluosastossa Kosovossa suomalaisen kriisinhallintajoukon tiedotusupseerina.

Brola on suorittanut varusmiespalveluksen 2001 - 2002 Kainuun Prikaatissa ja Ruotuväki-lehden varusmiestoimittajana. Mirva Brola jatkaa edelleen SRTL:n tiedottajana. Brola seuraa tehtävässä viisivuotiskautensa päättävää Kari Vainiota.

Afganistanin veteraanit palautetilaisuudessa

Porin Prikaati järjesti helmikuussa Afganistanista kotiutuneille rauhanturvaajille palautetilaisuuden 27. - 28.3. Säkylässä. Kaksipäiväiseen kertausharjoitukseen osallistui yli 50 reserviläistä ja henkilökuntaan kuuluvaa miestä ja naista. Luentojen ja ryhmäkeskustelujen lisäksi aikaa vietettiin leppoisemmissa merkeissä varuskunnan kerholla. Kouluttajina tilaisuudessa oli Porin Prikaatin henkilökuntaa, Maavoimien Esikunnan käskemänä eri alojen ammattilaisia ja Rauhanturvaajaliiton kouluttamia vertaistukihenkilöitä.


Alakategoriat

 • Tiedotteet

  Kriisinhallintaveteraanitunnuksesta juhlava RINTAMERKKI

  Rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioissa palvelleille myönnettiin v.2016 veteraanistatus, jonka yhteiseksi tunnustukseksi puolustusministeriö lähetti kaikille kriisinhallintaveteraanikortin. Korttiin on painettuna virallisesti käyttöön hyväksytty kriisinhallintaveteraanitunnus. Tunnuksen on suunnitellut Esko Hakulinen.

  Tunnuksen keskuskuviona on miekka, jonka terästä versoo oliivipuun oksa lehvineen ja marjoineen. Kuviota kehystää miekan ponteen kiinnittyvä laakerinlehväseppele. Miekka symboloi sotilaallista toimintaa ja siitä versova oliivinlehvä rauhaa. Laakerinlehväseppele kuvaa kunniaa ja edistystä.

  Suomen Rauhanturvaajaliitolla on yksinoikeus tunnukseen ja sen käyttöön.

  Liitto on nyt teettänyt kaikille yhteisestä kriisinhallintaveteraanitunnuksesta HOPEISEN RINTAMERKIN, jonka hankkimiseen on oikeutettu jokainen kriha-veteraanikortin haltija.

  RINTAMERKKI on aitoa 925/00 hopeaa ja sen halkaisija on 16 mm. Merkki toimitetaan yksittäispakattuna kiinnitettynä pahvikorttiin, jonka kuva-aihe on sama kuin veteraanikortissamme.

  Merkkiä myydään aluksi vain liiton jäsenyhdistysten kautta ja sen jäsenhinta on 25 euroa (ei-jäsenille 35 euroa). Myyntituotolla tuetaan liiton kriisinhallintaveteraani- ja vertaistukitoimintaa. Toimitukset yhdistyksille alkavat YK-päivän jälkeen.

  Yhteystiedot jäsenyhdistyksiin: www.rauhanturvaajaliitto.fi/jasenyhdistykset

  Teksti ja kuvat: Esko Hakulinen

   

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito