Uutiset

Rauhanturvaajat Kuopiossa

Suomalaiset rauhanturvaajat kokoontuvat tänä viikonloppuna Kuopioon kevätkokouksen merkeissä. Paikalle odotetaan puolentoista sataa rauhanturvaajaa eri puolilta Suomea. Kevään liittokokouksen järjestelyistä vastaa Pohjois-Savon Rauhanturvaajat ry.

- Pitkäaikainen järjestelytyö on nyt tehty. Luvassa on antoisa ja mielenkiintoinen viikonloppu, lupaa järjestävän seuran puheenjohtaja Tuomas Oinonen.

Ennätysmäärä uusia jäseniä

Messuilla Lahdessa 2008Suomen Rauhanturvaajaliitto ry sai viime vuonna ennätysmäärän uusia jäseniä. Uusien jäsenten määrä on yli 10 prosenttia liiton koko jäsenistöstä. Syynä jäsenryntäykseen on liiton aktivoitunut toiminta joka saralla. Liitto sai myös juhlavuotenaan paljon positiivista julkisuutta. Myös liiton perustama Nobel 1988 -muistoristi on lisännyt jäsenmäärää aktivoimalla vanhempaa rauhanturvaajaveteraanikuntaa.

Jäsenryntäys ei ehtinyt kaunistamaan viime vuoden jäsentilastoa maksavien jäsenten osalta, sillä suurin osa uusista jäsenistä liittyi liiton jäsenyhdistyksiin vasta vuoden loppupuoliskolla.

Hyvän jäsenkehityksen odotetaan jatkuvan tulevaisuudessa edelleen. Liitossa uskotaan että lisäpotkua jäsenkehitykseen tulee antamaan myös joulun alla puolustusvoimien kanssa solmittu yhteistyösopimus.

Lisää artikkeleita...

 1. Lähetä terveisiä Kosovoon

Alakategoriat

 • Tiedotteet

  Kriisinhallintaveteraanitunnuksesta juhlava RINTAMERKKI

  Rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioissa palvelleille myönnettiin v.2016 veteraanistatus, jonka yhteiseksi tunnustukseksi puolustusministeriö lähetti kaikille kriisinhallintaveteraanikortin. Korttiin on painettuna virallisesti käyttöön hyväksytty kriisinhallintaveteraanitunnus. Tunnuksen on suunnitellut Esko Hakulinen.

  Tunnuksen keskuskuviona on miekka, jonka terästä versoo oliivipuun oksa lehvineen ja marjoineen. Kuviota kehystää miekan ponteen kiinnittyvä laakerinlehväseppele. Miekka symboloi sotilaallista toimintaa ja siitä versova oliivinlehvä rauhaa. Laakerinlehväseppele kuvaa kunniaa ja edistystä.

  Suomen Rauhanturvaajaliitolla on yksinoikeus tunnukseen ja sen käyttöön.

  Liitto on nyt teettänyt kaikille yhteisestä kriisinhallintaveteraanitunnuksesta HOPEISEN RINTAMERKIN, jonka hankkimiseen on oikeutettu jokainen kriha-veteraanikortin haltija.

  RINTAMERKKI on aitoa 925/00 hopeaa ja sen halkaisija on 16 mm. Merkki toimitetaan yksittäispakattuna kiinnitettynä pahvikorttiin, jonka kuva-aihe on sama kuin veteraanikortissamme.

  Merkkiä myydään aluksi vain liiton jäsenyhdistysten kautta ja sen jäsenhinta on 25 euroa (ei-jäsenille 35 euroa). Myyntituotolla tuetaan liiton kriisinhallintaveteraani- ja vertaistukitoimintaa. Toimitukset yhdistyksille alkavat YK-päivän jälkeen.

  Yhteystiedot jäsenyhdistyksiin: www.rauhanturvaajaliitto.fi/jasenyhdistykset

  Teksti ja kuvat: Esko Hakulinen

   

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito