Uutiset

Turvallisuuspoliittinen seminaari Kuopiossa 16.11.2019

SeminaariPaikka: Spa Hotel Kunnonpaikka Hyvinvointi ja vapaa-ajankeskus
(Jokiharjuntie 3, FI 70910 Vuorela. www.kunnonpaikka.com ja www.facebook.com/kunttari)

Seminaari tarjoaa huippuluennoitsijoita yhteiskunnan huipulta sekä ajankohtaista tietoa päivän polttavista aiheista - kriisinhallinnasta, maanpuolustuksesta, turvallisuuspolitiikasta sekä Venäjää ja Pohjoismaita koskevia asiantuntijapuheenvuoroja. Tilaisuus on suunnattu kaikille turvallisuudesta ja maanpuolustuksesta kiinnostuneille. Sotiemme veteraaneille tilaisuus on maksuton.

Ohjelma:

 • Turvallisuuspoliittisen seminaarin puheenjohtaja SRTL:n puheenjohtaja Mauri Koskela.
 • Maavoimat osana puolustusvoimia tänään ja tulevaisuudessa: miten varaudumme sotilaallisesti turvallisuusympäristöön - Maavoimien esikuntapäällikkö, kenraalimajuri Markku Myllykangas.
 • Lennostot osana kokonaisturvallisuutta, Karjalan lennosto 2025 -2030 - Karjalan Lennoston komentaja, eversti Timo Herranen.
 • Strategiset hankkeet - Suorituskyky 2050 luvulla - Kenraalimajuri (evp.) Lauri Puranen.
 • Rajavartiolaitos – vetreä satavuotias arvoyhteisö? - Raja- ja meriosaston apulaisosastopäällikkö, eversti Jussi Sainio.
 • Vapaaehtoinen maanpuolustuskoulutus muutoksessa -  MPK:n toiminnanjohtaja Pertti Laatikainen.
 • Sattumiako Venäjän mediassa? - journalisti Kerstin Kronvall.

Seminaariin ilmoittautumiset 10.11. mennessä:
Osoitteessa www.mpk.fi/koulutuskalenteri (Savo-Karjalan maanpuolustuspiiri, Kuopion koulutuspaikka) tai sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. (ilmoita nimi, syntymäaika, osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero). Hyväksymisviesti kurssille ja lasku lähetetään noin kolme viikkoa ennen seminaaria.

Osallistumismaksu 45 €. Hinta sisältää seminaariluennot, lounasruokailun ja iltapäiväkahvin.

Lisätiedot:
Tapahtuman koordinaattori Tuomas Oinonen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. , +3584 4518 0937 ja www.psavrt.fi

Seminaarin järjestävät: 

Puolustusvoimat, Pohjois-Savon Rauhanturvaajat ry, Suomen Rauhanturvaajaliitto ry, Maanpuolustuskoulutusyhdistys (MPK) Savo-Karjalan maanpuolustuspiiri, Pohjois-Savon Maanpuolustusyhdistys ry, Kainuun Prikaatin Pohjois-Savon aluetoimisto, Pohjois-Savon Reserviupseeripiiri ry, Pohjois-Savon Reserviläispiiri ry ja Naisten Valmiusliiton Pohjois-Savon alueneuvottelukunta.

TERVETULOA KAIKILLE AVOIMEEN TURVALLISUUSPOLIITTISEEN SEMINAARIIN!

Alustava aikataulu

Rauhanturvaajaliiton uusi hallitus valittu, Mauri Koskela jatkaa puheenjohtajana

Rauhanturvaajaliiton syysliittokokous järjestettiin Lahdessa 25.-27.10.

Suomen Rauhanturvaajaliitto kokoontui syysliittokokoukseen Lahteen viikonloppuna 25.-27.10. Liittokokous päätti uuden hallituksen nimityksistä sekä Mauri Koskelan jatkamisesta puheenjohtajan tehtävässä.

Liittokokoukseen osallistui edustajat 25:stä liiton paikallisyhdistyksestä. Syysliittokokouksen järjestelyistä vastasi ansiokkaasti Päijät-Hämeen rauhanturvaajat ry.

 - Kävimme kokouksen aikana hyviä keskusteluja liiton tehtävien kehittämisestä sekä erityisesti rekrytointitoimintaan liittyvistä haasteista. Olisi elintärkeää, että saisimme kehitettyämme toimintaamme niin, että saisimme aiempaa enemmän mukaan myös nuorempaa jäsenistöä, uudelleenvalittu puheenjohtaja Mauri Koskela summaa.

 Rauhanturvaajaliiton hallituksen muodostavat:

Puheenjohtaja
Mauri Koskela (2020-2021)

Varapuheenjohtajat
Esko Hakulinen (2020)
Kirsti Kujanpää (2020-2021)

Hallituksen jäsenet
Aki Harju (2020)
Mika Kalmari (2020)
Juha Laine (2020)
Riku Tenhunen (2020)
Voitto Leinonen (2020-2021)
Susanna Lindemark (2020-2021
Hannu Piispanen (2020-2021)  

Alakategoriat

 • Tiedotteet

  Kriisinhallintaveteraanitunnuksesta juhlava RINTAMERKKI

  Rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioissa palvelleille myönnettiin v.2016 veteraanistatus, jonka yhteiseksi tunnustukseksi puolustusministeriö lähetti kaikille kriisinhallintaveteraanikortin. Korttiin on painettuna virallisesti käyttöön hyväksytty kriisinhallintaveteraanitunnus. Tunnuksen on suunnitellut Esko Hakulinen.

  Tunnuksen keskuskuviona on miekka, jonka terästä versoo oliivipuun oksa lehvineen ja marjoineen. Kuviota kehystää miekan ponteen kiinnittyvä laakerinlehväseppele. Miekka symboloi sotilaallista toimintaa ja siitä versova oliivinlehvä rauhaa. Laakerinlehväseppele kuvaa kunniaa ja edistystä.

  Suomen Rauhanturvaajaliitolla on yksinoikeus tunnukseen ja sen käyttöön.

  Liitto on nyt teettänyt kaikille yhteisestä kriisinhallintaveteraanitunnuksesta HOPEISEN RINTAMERKIN, jonka hankkimiseen on oikeutettu jokainen kriha-veteraanikortin haltija.

  RINTAMERKKI on aitoa 925/00 hopeaa ja sen halkaisija on 16 mm. Merkki toimitetaan yksittäispakattuna kiinnitettynä pahvikorttiin, jonka kuva-aihe on sama kuin veteraanikortissamme.

  Merkkiä myydään aluksi vain liiton jäsenyhdistysten kautta ja sen jäsenhinta on 25 euroa (ei-jäsenille 35 euroa). Myyntituotolla tuetaan liiton kriisinhallintaveteraani- ja vertaistukitoimintaa. Toimitukset yhdistyksille alkavat YK-päivän jälkeen.

  Yhteystiedot jäsenyhdistyksiin: www.rauhanturvaajaliitto.fi/jasenyhdistykset

  Teksti ja kuvat: Esko Hakulinen

   

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito