Uutiset

Vuoden rauhanturvaajaksi kriisinhallintaveteraani Mikael Nihti

Mikael Nihti

Suomen Rauhanturvaajaliiton hallitus on valinnut vuoden 2019 rauhanturvaajaksi 32-vuotiaan kriisinhallintaveteraani Mikael Nihtin.

Mikael Nihti on ansioitunut vuoden rauhanturvaajaksi poikkeuksellisen kiitettävällä palvelusasenteellaan, esimerkillään sekä reippaalla otteellaan tarttua mihin tahansa tehtävään. Toiminnallaan Nihti on parantanut merkittävästi muun muassa sotilastukikohtatoiminnan turvallisuutta sekä levittänyt jatkuvasti ympärilleen positiivista ilmapiiriä palvelusajan olosuhteista riippumatta. Nihtiä on kuvailtu esimiesten ja palvelustovereiden poikkeuksellisen hyvissä palautteissa suomalaisen rauhanturvaajan ihannekuvaksi, joka on erittäin luotettava, järjestelmällinen ja aina valmis auttamaan muita. Nihtiä on myös luonnehdittu ihmiseksi, joka kykenee ottamaan uudenlaiset tilanteet ja tehtävät vaativista olosuhteista riippumatta nopeasti haltuun, mikä on ollut erityisen tärkeää hänen tehtävissään tilannevalvojana. Nihtin esimerkillinen toiminta rauhanturvaajana on herättänyt myös muiden kansallisuuksien huomion erittäin positiivisessa sävyssä.

Rauhanturvaajaliitto toivoo lisää ”nihtiä” operaatioihin ja onnittelee sydämellisesti Nihtiä nimityksestään vuoden rauhanturvaajaksi. Vuoden rauhanturvaaja julkistetaan perinteisesti YK:n kansainvälisenä rauhanturvaajien päivänä, jota vietetään vuosittain 29. toukokuuta.

Suomen Rauhanturvaajaliitto (SRTL) on sotilaalliseen ja siviilikriisinhallintaan osallistuneiden henkilöiden etujärjestö, joka pitää huolta henkilöstön ja heidän sidosryhmiensä hyvinvoinnista, vertaistuesta sekä etuisuuksista ennen operaatioita, operaatioiden aikana sekä niiden jälkeen. Rauhanturvaajaliitto osallistuu kokonaisturvallisuuden tukemiseen, tekee puoluepoliittisesti ja ideologisesti sitoutumatonta rauhantyötä sekä välittää sitä koskevaa luotettavaa tietoa. Lisäksi liitto pitää huolta sotiemme veteraaneista, heidän perinnöstään sekä edustaa maamme kaikkia veteraaneja Maailman Veteraanijärjestössä.

Lisätiedot:
Rauhanturvaajaliiton puheenjohtaja, prikaatikenraali (evp.) Mauri Koskela, p. 050-5756956.

Suomen Rauhanturvaajaliiton 1. Tennismestaruuskilpailut 1-4.8.2019 Vierumäellä, tervetuloa!

KILPAILUKUTSU: TENNISMESTARUUSKILPAILUT 2019

tennis bannerikuva 640x360

Kuva: Suomen Urheiluopisto, Vierumäki

Suomen Rauhanturvaajaliiton 1. tennismestaruuskilpailut järjestetään 1.-4.8.2019 Suomen Urheiluopiston tenniskentillä Vierumäellä.

HUOM: Kilpailujen yhteydessä pelataan Suomen Sotilasurheiluliiton 48. Tennismestaruuskilpailut. SotUL:n jäsenet pelaavat omissa sarjoissaan. ILMOITTAUTUMINEN: 29.7.2019 mennessä
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tai: Laiduntie 9, 04300 Tuusula
Liitteenä ilmoittautumislomake

HUOM! Majoitusvaraus R. Luukkaselle 26.7.2019 mennessä

ILMOITTAUDU HETI ETTEI UNOHDU, KIITOS

OSANOTTOMAKSUT :

* kaksinpeli 40 euroa

* nelinpeli 30 euroa
(sisältäen kisatarran ja käsiohjelman) maksetaan paikanpäällä ennen 1. ottelua

PALLOT: Kilpailussa käytetään keltaisia Dunlop All Court palloja.

YLEISTÄ: Kilpailujen avajaiset pidetään torstaina 1.8.klo 11.00 Suomen

Urheiluopiston tiloissa Vierumäellä.

Ottelut alkavat to 1.8. klo 11:30.

                                          

Ottelut pelataan pääasiassa lohkoissa, joten jokaiselle tulee useampi ottelu.

Pelaajat jaetaan tason mukaisesti kilpa- ja harrastelijasarjoihin

Otteluajat tiedusteltavissa 31.7.2019 klo 12:00 alkaen                     

luukkanen.risto@kolumbus.fi

Rantasauna on varattuna kilpailijoille 2.8.2019 klo 21.00-22:30.

Naisille on oma sauna

                                                              

Rajatapauksissa pelaajan sarjan ratkaisee kilpailutoimikunta.

    

ARVONTA: Arvonta suoritetaan Tuusulassa ilmoittautumisajan päätyttyä.

       

HUOLTO: Rauhanturvaajien majoitus ja ruokailu ovat Urheiluopistolla.

Hinnat: 65€/hlö/vrk. Hintaan sisältyy ½-hoito (sisältää aamupalan ja päivällisen) 1hh-huoneen lisämaksu on 35€/vrk.

Maksu suoritetaan Urheiluopiston kassaan pois lähdettäessä.


Majoituspyyntö on ehdottomasti ilmoitettava 26.7. 2019 mennessä Luukkaselle sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puhelimitse 0400-458565

Osallistuminen rantasaunatilaisuuteen pyydetään tekemään ilmoittautumisen yhteydessä

Lisätiedot: liikuntaneuvos Risto H Luukkanen, puh 0400-458565
Kilpailun johtaja                Risto H Luukkanen

Alakategoriat

 • Tiedotteet

  Kriisinhallintaveteraanitunnuksesta juhlava RINTAMERKKI

  Rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioissa palvelleille myönnettiin v.2016 veteraanistatus, jonka yhteiseksi tunnustukseksi puolustusministeriö lähetti kaikille kriisinhallintaveteraanikortin. Korttiin on painettuna virallisesti käyttöön hyväksytty kriisinhallintaveteraanitunnus. Tunnuksen on suunnitellut Esko Hakulinen.

  Tunnuksen keskuskuviona on miekka, jonka terästä versoo oliivipuun oksa lehvineen ja marjoineen. Kuviota kehystää miekan ponteen kiinnittyvä laakerinlehväseppele. Miekka symboloi sotilaallista toimintaa ja siitä versova oliivinlehvä rauhaa. Laakerinlehväseppele kuvaa kunniaa ja edistystä.

  Suomen Rauhanturvaajaliitolla on yksinoikeus tunnukseen ja sen käyttöön.

  Liitto on nyt teettänyt kaikille yhteisestä kriisinhallintaveteraanitunnuksesta HOPEISEN RINTAMERKIN, jonka hankkimiseen on oikeutettu jokainen kriha-veteraanikortin haltija.

  RINTAMERKKI on aitoa 925/00 hopeaa ja sen halkaisija on 16 mm. Merkki toimitetaan yksittäispakattuna kiinnitettynä pahvikorttiin, jonka kuva-aihe on sama kuin veteraanikortissamme.

  Merkkiä myydään aluksi vain liiton jäsenyhdistysten kautta ja sen jäsenhinta on 25 euroa (ei-jäsenille 35 euroa). Myyntituotolla tuetaan liiton kriisinhallintaveteraani- ja vertaistukitoimintaa. Toimitukset yhdistyksille alkavat YK-päivän jälkeen.

  Yhteystiedot jäsenyhdistyksiin: www.rauhanturvaajaliitto.fi/jasenyhdistykset

  Teksti ja kuvat: Esko Hakulinen

   

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito