Uutiset

Suomen Rauhanturvaajaliiton joulutervehdys kaukana operaatioissa ja kotona oleville rauhanturvaajille

Omat Lahi Ita 1181

Kuvassa Rauhanturvaajaliiton puheenjohtaja, prikaatikenraali (evp.) Mauri Koskela tarkastelee hallinnon ja kapinallisten välistä tilannetta etulinjan alueella Syyriassa vuonna 2017 vartiotornista käsin. Koskela toimi Syyrian ja Israelin aseleposopimusta valvovan YK:n UNDOF-operaation apulaiskomentajana kahden vuoden ajan.

Hyvät rauhanturvaajaveljet ja -sisaret kotona ja kaukana!

Baretin väriin ja operaatioon katsomatta olette ottaneet haasteen vastaan olla turvaamassa joulun sanoman mukaista rauhaa maailman kriisipesäkkeissä, osana Suomen virallista ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa, kaukana kotoa ja läheisistänne, kovinkin erilaisissa ja haastavissa olosuhteissa.

Toivon teillä tulevien päivien ja viikkojen aikana olevan aikaa hiljentyä miettimään joulun todellista merkitystä, kukin omista lähtökohdistanne. Lyhyesti kiteytettynä se on totuttu ilmaisemaan lauseella "Maassa rauha ja ihmisillä hyvä tahto". Itse aikanaan raamatun alkulähteillä Lähi-Idässä palvelleena ja siellä joulua viettäneenä jäin miettimään syitä siihen, miksi emme tuota tavoitetta tunnu saavuttavan. Vastausta en koskaan löytänyt. Pohdinta antoi kuitenkin merkityksen sille työlle, jota olin tekemässä juuri rauhan ja ihmisten hyvän tahdon eteen. Tajusin, että jokainen voi omalla pienellä panoksellaan olla osa suurempaa pyrkimystä maailmanrauhan edistämiseksi. Se on niin tärkeä asia, ettei sen tavoittelusta pidä koskaan luopua.

Olette asettaneet itsenne alttiiksi riskeille luodaksenne uskoa ja toivoa paremmasta tulevaisuudesta niille ihmisille, jotka sitä tarvitsevat. Harvoin kuitenkaan saatte sitä tunnustusta, jonka työnne ansaitsisi. Me Rauhanturvaajaliitossa tiedämme ja tunnemme työnne tärkeyden ja haluammekin tällä vaatimattomalla tervehdyksellä näin joulun aikaan kiittää teitä työstänne ja toivottaa kaikille turvallista jatkoa. Toivomme yhdessä Sotilaskotiliiton ja muiden tukijoidemme kanssa toteutetun ”Tuntematon rauhanturvaaja” joulupaketti-hankkeen tuovan teille hyvän joulumielen ja auttavan mahdollisessa koti-ikävässänne!

Samalla toivotamme teidät aikanaan tervetulleiksi takaisin koti-Suomeen terveinä ja hyvinvoivina sekä ylpeinä saavutuksistanne. Toivottavasti olette käytettävissä jatkossakin tulevien rauhanturvaajien tukena ja turvana liittomme työn kautta.

Suomen Rauhanturvaajaliiton puolesta haluan toivottaa kaikille rauhanturvaajille siellä jossakin, operaatiosta ja baretin väristä riippumatta, Rauhaisaa Joulua ja Menestyksekästä Uutta Vuotta 2019!

Mauri Koskela
Puheenjohtaja
Suomen Rauhanturvaajaliitto

Äkkilähtö Afrikan Maliin? Lyhyt koulutustehtävä kahdelle

MAAV EUTMmali564

Kuva: Puolustusvoimat

Suomen Rauhanturvaajaliitto etsii kahta halukasta nuorehkoa kouluttajakokemuksen omaavaa henkilöä Malissa toteutettavaan koulutustehtävään helmi-maaliskuun vaihteeseen 2019. Kyseessä on alustavan suunnitelman mukaan noin kaksi viikkoa kestävä koulutusmatka, jonka tavoitteena on antaa paikallisille joukoille perusteita joukkue-komppaniatason tehtävistä. Tehtävä toteutetaan osana Puolustusvoimien Kansainvälisen Keskuksen laajempaa koulutuskokonaisuutta.

Kokemus- ja koulutusvaatimuksina ovat: 1. joukkue- ja komppaniatason tehtävien tuntemus 2. aiempi kouluttajakokemus 3. riittävä englannin kielitaito (ranskan kieli katsotaan eduksi).

Tarkempia tietoja tehtävästä ja palvelussuhteen ehdoista antaa Suomen Rauhanturvaajaliiton puheenjohtaja, Mauri Koskela, puh. 050 575 69 56.

Yhteyttä kannattaa ottaa pikimmiten, kiitos. Tämä on kokemusta, jota et muualta saa!

Alakategoriat

 • Tiedotteet

  Kriisinhallintaveteraanitunnuksesta juhlava RINTAMERKKI

  Rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioissa palvelleille myönnettiin v.2016 veteraanistatus, jonka yhteiseksi tunnustukseksi puolustusministeriö lähetti kaikille kriisinhallintaveteraanikortin. Korttiin on painettuna virallisesti käyttöön hyväksytty kriisinhallintaveteraanitunnus. Tunnuksen on suunnitellut Esko Hakulinen.

  Tunnuksen keskuskuviona on miekka, jonka terästä versoo oliivipuun oksa lehvineen ja marjoineen. Kuviota kehystää miekan ponteen kiinnittyvä laakerinlehväseppele. Miekka symboloi sotilaallista toimintaa ja siitä versova oliivinlehvä rauhaa. Laakerinlehväseppele kuvaa kunniaa ja edistystä.

  Suomen Rauhanturvaajaliitolla on yksinoikeus tunnukseen ja sen käyttöön.

  Liitto on nyt teettänyt kaikille yhteisestä kriisinhallintaveteraanitunnuksesta HOPEISEN RINTAMERKIN, jonka hankkimiseen on oikeutettu jokainen kriha-veteraanikortin haltija.

  RINTAMERKKI on aitoa 925/00 hopeaa ja sen halkaisija on 16 mm. Merkki toimitetaan yksittäispakattuna kiinnitettynä pahvikorttiin, jonka kuva-aihe on sama kuin veteraanikortissamme.

  Merkkiä myydään aluksi vain liiton jäsenyhdistysten kautta ja sen jäsenhinta on 25 euroa (ei-jäsenille 35 euroa). Myyntituotolla tuetaan liiton kriisinhallintaveteraani- ja vertaistukitoimintaa. Toimitukset yhdistyksille alkavat YK-päivän jälkeen.

  Yhteystiedot jäsenyhdistyksiin: www.rauhanturvaajaliitto.fi/jasenyhdistykset

  Teksti ja kuvat: Esko Hakulinen

   

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito