Uutiset

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry:n ampumamestaruuskilpailut Kajaanissa 11.8.2018

KAINUUN RAUHANTURVAAJAT RY
KILPAILUKUTSU
SUOMEN RAUHANTURVAAJALIITTO RY:N AMPUMAMESTARUUSKILPAILUT KAJAANISSA 11.8.2018

Pohjois-Suomen Maanpuolustuspiirin Kajaanin koulutuspaikka järjestää Suomen Rauhanturvaajaliitto ry:n ampumamestaruuskilpailut Kajaanissa 11.8.2018.
Suomen Rauhanturvaajaliitto ry:n ammunnat järjestää Kainuun Rauhanturvaajat ry.
Kilpailun johtaja: Timo Kaikkonen KainRTRy Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. puh.050 5212783

Ammuntojen vastaava johtaja: Timo Toivonen MPK Koulutuspäällikkö Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. puh.040 7377886

Ohjelma Perjantai 10.8.2018
18.00 - Kasarmimajoitus valmiina. Opastus portilta majoitukseen. Ilmoittautuminen

Lauantai 11.8.2018

06.00 -           Aamupala: Varuskuntaravintola Hoikanhovi
08.00 – 08.15 Avajaiset Hoikanportin ampumaradan sotilaskodin piha-alue.
08.15 – 08.45 Aseiden jako
09.00 – 11.00 Kohdistus 5+5+5 ja rynnäkkökivääri 10 + 10 ammunta
11.00 – 12.00 Lounas: Hoikanportin ruokala
12.00 – 15.00 Falling Plates ammunta
15.00 -           Päivällinen: Hoikanportin ruokala
16.00 -           Palkintojen jako: Hoikanportin sotilaskoti

Sarjat: Yhdistyksestä voi osallistua henkilökohtaiseen kilpailuun enintään kymmenen henkilöä sarjaa kohden, sarjat Y / H50 / D.

Falling Plates kilpailuun voi osallistua maksimissaan kolme, kolmihenkistä joukkuetta/yhdistys, sarjaa kohden ja lisäksi yksi henkilö (varamies) joukkuetta kohden. Yli 50-vuotias henkilö voi kuulua myös yleiseen sarjaan Y.

Yhdistykset ilmoittavat lauantain aamupäivän ammuntojen jälkeen Falling Plates- ja joukkuekilpailijoiden kokoonpanot erikseen jaettavalla lomakkeella järjestäjien kilpailutoimistoon.

Kilpailusäännöt: Ammunnoissa noudatetaan SRTL ry:n laatimia sääntöjä. FP-ammunat suoritetaan sääntöjen C1 mukaisesti.

Huolto: Osallistumismaksu 25€ kattaa lauantain ruokailut ja osallistujien vakuutukset.

Ilmoittautuminen:

Jokainen osallistuja käy henkilökohtaisesti ilmoittautumassa MPK:n koulutuskalenterissa kurssille: ”SRTL:n Falling plates SM-ammunnat (kilpailijat), kurssinumero 8100 18 12025.

Varmennus yhdistyksittäin (osallistujan nimi, hetu, sarja, osoite ja s-postiosoite) s-postilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 18.7.2018 mennessä.

Toimitsijat ilmoittautuvat ”SRTL:n Falling plates SM-ammunnat (toimitsijat), kurssinumero 8100 18 12026.

Ampumaturva: Kaikki osallistujat ovat MPK:n vakuutuksen piirissä. Erillistä vakuutusturvaa ei tarvita.

TERVETULOA KAJAANIIN!

Rauhanturvaajaliiton historia yksissä kansissa

Iso urakka sai päätöksensä, kun Rauhanturvaajaliiton 50-vuotishistoria julkistettiin Helsingissä. Päävastuun kirjan tekemisestä kantoi liiton edellinen puheenjohtaja, kenraalimajuri evp. Heikki Holma.

- Koossa on 716 sivua täyttä asiaa. Historian ensimmäisessä osassa käsitellään liiton ja yhdistysten 50-vuotista historiaa, toisessa puolestaan operaatioita, joissa suomalaiset ovat olleet mukana. Tätä kattavampaa rauhanturvaamisen kokonaisuutta ei Suomessa ole aikaisemmin julkaistu, Holma tiivisti.

- Mukana on myös neljänkymmenen rauhanturvatehtävissä olleen ihmisen tarina. Ne antavat hyvän punaisen langan sille toiminnalle, mitä vuosien ja vuosikymmenten saatossa on tehty. Oman tarinansa kertojat edustavat koko kenttää kenraalista jääkäriin, Holma tähdensi.

Historian julkistamistilaisuudessa puhunut eversti evp. Kalle Liesinen painotti, että kysymys on ainutkertaisesta kokonaisuudesta.

- Tätä historiaa ei ohiteta, kun kokonaiskäsitystä rauhanturvaamisesta luodaan. Käsissämme on kokonaisuus, joka kelpaa myös tieteellisen tutkimuksen lähdeaineistoksi. Heikki Holman päätoimittamat kirjat ovat julkaisijansa eli Suomen Rauhanturvaajaliiton näköisiä, niissä on vankkaa ja arvokasta tietoa, Liesinen sanoi.

Historiaprojektin päätoimittaja Heikki Holma (oik.) ojensi painotuoreet lämpimäiskappaleet Rauhanturvaajaliiton kunniapuheenjohtaja Aulis Laineelle (vas.) ja Suomen ensimmäisessä operaatiossa mukana olleelle Jorma Reinimaalle.

Kirjailijan arkea eli Heikki Holma signeeramassa historiateoksia.

Historiallinen kuva. Rauhanturvaajaliiton historian julkistamistilaisuudessa oli mukana kaikkiaan viisi liiton puheenjohtajana toiminutta miestä. Vasemmalta Vesa Yrjölä, Heikki Pietilä, Aulis Laine, Paavo Kiljunen ja Heikki Holma.

Kalle Liesinen esitteli Rauhanturvaajaliiton historiakirjan kutsuvieraille.

 

Alakategoriat

 • Tiedotteet

  Kriisinhallintaveteraanitunnuksesta juhlava RINTAMERKKI

  Rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioissa palvelleille myönnettiin v.2016 veteraanistatus, jonka yhteiseksi tunnustukseksi puolustusministeriö lähetti kaikille kriisinhallintaveteraanikortin. Korttiin on painettuna virallisesti käyttöön hyväksytty kriisinhallintaveteraanitunnus. Tunnuksen on suunnitellut Esko Hakulinen.

  Tunnuksen keskuskuviona on miekka, jonka terästä versoo oliivipuun oksa lehvineen ja marjoineen. Kuviota kehystää miekan ponteen kiinnittyvä laakerinlehväseppele. Miekka symboloi sotilaallista toimintaa ja siitä versova oliivinlehvä rauhaa. Laakerinlehväseppele kuvaa kunniaa ja edistystä.

  Suomen Rauhanturvaajaliitolla on yksinoikeus tunnukseen ja sen käyttöön.

  Liitto on nyt teettänyt kaikille yhteisestä kriisinhallintaveteraanitunnuksesta HOPEISEN RINTAMERKIN, jonka hankkimiseen on oikeutettu jokainen kriha-veteraanikortin haltija.

  RINTAMERKKI on aitoa 925/00 hopeaa ja sen halkaisija on 16 mm. Merkki toimitetaan yksittäispakattuna kiinnitettynä pahvikorttiin, jonka kuva-aihe on sama kuin veteraanikortissamme.

  Merkkiä myydään aluksi vain liiton jäsenyhdistysten kautta ja sen jäsenhinta on 25 euroa (ei-jäsenille 35 euroa). Myyntituotolla tuetaan liiton kriisinhallintaveteraani- ja vertaistukitoimintaa. Toimitukset yhdistyksille alkavat YK-päivän jälkeen.

  Yhteystiedot jäsenyhdistyksiin: www.rauhanturvaajaliitto.fi/jasenyhdistykset

  Teksti ja kuvat: Esko Hakulinen

   

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito