Uutiset

Joulupukki jakoi joulupaketit kaikille suomalaisille rauhanturvaajille ympäri maailman

SKJL joulupaketit 2

Kuva: Libanonissa olevan suomalaisen kriisinhallintajoukon rauhanturvaajat auttavat ja rauhaavat joulupukin lahjakierrosta jouluaattona 2018.

Joulupukki kerkesi joulun aikaan moneen maailmankolkkaan, myös kriisinhallintaoperaatioihin ympäri maailman Afrikasta Afganistaniin. Joulupukki osallistui Suomen Rauhanturvaajaliiton ja Sotilaskotiliiton yhteistyönä toteuttamaan ”Tuntematon rauhanturvaaja” -joulupakettioperaatioon, jossa perinteiden mukaisesti jaettiin jokaiselle suomalaiselle liki 500 rauhanturvaajalle joulumieltä tuova lahjapaketti.


Joulupukki vieraili muun muassa suomalaisen kriisinhallintajoukon (SKJL) luona Libanonissa. Pukki ahkeroi paketteja jakaen rauhanturvaajien jouluglögeillä jouluaattona 24.12.2018. Joulupukki kertoi samalla joukolle Suomen rauhanturvaajaliiton viralliset jouluterveiset. Jouluglögien jälkeen joulupukki kiersi pakettisäkin kanssa koko leirin toivottaen hyvää joulua myös vartiointi- ja suojaustehtävässä toimineille suomalaisille rauhanturvaajille.


Rauhanturvaajat Libanonista lähettivät suurenmoiset kiitokset joulumieltä tuovista paketeista Suomen Rauhanturvaajaliitolle ja Sotilaskotiliitolle!


Paketit sisälsivät muun muassa kirjallisuutta, karamelleja ja perinteisiä käsin kudottuja villasukkia. Paketteihin kantoivat kortensa ystävällisesti kekoon: kirjailija Juha Vuorinen, Wihuri Oy Aarnio/Metro, Orkla Suomi, FinnCandy, Leader sekä operaation yhteistyönä toteuttaneet Suomen Rauhanturvaajaliitto ja Sotilaskotiliitto.

Suomen Rauhanturvaajaliiton joulutervehdys kaukana operaatioissa ja kotona oleville rauhanturvaajille

Omat Lahi Ita 1181

Kuvassa Rauhanturvaajaliiton puheenjohtaja, prikaatikenraali (evp.) Mauri Koskela tarkastelee hallinnon ja kapinallisten välistä tilannetta etulinjan alueella Syyriassa vuonna 2017 vartiotornista käsin. Koskela toimi Syyrian ja Israelin aseleposopimusta valvovan YK:n UNDOF-operaation apulaiskomentajana kahden vuoden ajan.

Hyvät rauhanturvaajaveljet ja -sisaret kotona ja kaukana!

Baretin väriin ja operaatioon katsomatta olette ottaneet haasteen vastaan olla turvaamassa joulun sanoman mukaista rauhaa maailman kriisipesäkkeissä, osana Suomen virallista ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa, kaukana kotoa ja läheisistänne, kovinkin erilaisissa ja haastavissa olosuhteissa.

Toivon teillä tulevien päivien ja viikkojen aikana olevan aikaa hiljentyä miettimään joulun todellista merkitystä, kukin omista lähtökohdistanne. Lyhyesti kiteytettynä se on totuttu ilmaisemaan lauseella "Maassa rauha ja ihmisillä hyvä tahto". Itse aikanaan raamatun alkulähteillä Lähi-Idässä palvelleena ja siellä joulua viettäneenä jäin miettimään syitä siihen, miksi emme tuota tavoitetta tunnu saavuttavan. Vastausta en koskaan löytänyt. Pohdinta antoi kuitenkin merkityksen sille työlle, jota olin tekemässä juuri rauhan ja ihmisten hyvän tahdon eteen. Tajusin, että jokainen voi omalla pienellä panoksellaan olla osa suurempaa pyrkimystä maailmanrauhan edistämiseksi. Se on niin tärkeä asia, ettei sen tavoittelusta pidä koskaan luopua.

Olette asettaneet itsenne alttiiksi riskeille luodaksenne uskoa ja toivoa paremmasta tulevaisuudesta niille ihmisille, jotka sitä tarvitsevat. Harvoin kuitenkaan saatte sitä tunnustusta, jonka työnne ansaitsisi. Me Rauhanturvaajaliitossa tiedämme ja tunnemme työnne tärkeyden ja haluammekin tällä vaatimattomalla tervehdyksellä näin joulun aikaan kiittää teitä työstänne ja toivottaa kaikille turvallista jatkoa. Toivomme yhdessä Sotilaskotiliiton ja muiden tukijoidemme kanssa toteutetun ”Tuntematon rauhanturvaaja” joulupaketti-hankkeen tuovan teille hyvän joulumielen ja auttavan mahdollisessa koti-ikävässänne!

Samalla toivotamme teidät aikanaan tervetulleiksi takaisin koti-Suomeen terveinä ja hyvinvoivina sekä ylpeinä saavutuksistanne. Toivottavasti olette käytettävissä jatkossakin tulevien rauhanturvaajien tukena ja turvana liittomme työn kautta.

Suomen Rauhanturvaajaliiton puolesta haluan toivottaa kaikille rauhanturvaajille siellä jossakin, operaatiosta ja baretin väristä riippumatta, Rauhaisaa Joulua ja Menestyksekästä Uutta Vuotta 2019!

Mauri Koskela
Puheenjohtaja
Suomen Rauhanturvaajaliitto

Alakategoriat

 • Tiedotteet

  Kriisinhallintaveteraanitunnuksesta juhlava RINTAMERKKI

  Rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioissa palvelleille myönnettiin v.2016 veteraanistatus, jonka yhteiseksi tunnustukseksi puolustusministeriö lähetti kaikille kriisinhallintaveteraanikortin. Korttiin on painettuna virallisesti käyttöön hyväksytty kriisinhallintaveteraanitunnus. Tunnuksen on suunnitellut Esko Hakulinen.

  Tunnuksen keskuskuviona on miekka, jonka terästä versoo oliivipuun oksa lehvineen ja marjoineen. Kuviota kehystää miekan ponteen kiinnittyvä laakerinlehväseppele. Miekka symboloi sotilaallista toimintaa ja siitä versova oliivinlehvä rauhaa. Laakerinlehväseppele kuvaa kunniaa ja edistystä.

  Suomen Rauhanturvaajaliitolla on yksinoikeus tunnukseen ja sen käyttöön.

  Liitto on nyt teettänyt kaikille yhteisestä kriisinhallintaveteraanitunnuksesta HOPEISEN RINTAMERKIN, jonka hankkimiseen on oikeutettu jokainen kriha-veteraanikortin haltija.

  RINTAMERKKI on aitoa 925/00 hopeaa ja sen halkaisija on 16 mm. Merkki toimitetaan yksittäispakattuna kiinnitettynä pahvikorttiin, jonka kuva-aihe on sama kuin veteraanikortissamme.

  Merkkiä myydään aluksi vain liiton jäsenyhdistysten kautta ja sen jäsenhinta on 25 euroa (ei-jäsenille 35 euroa). Myyntituotolla tuetaan liiton kriisinhallintaveteraani- ja vertaistukitoimintaa. Toimitukset yhdistyksille alkavat YK-päivän jälkeen.

  Yhteystiedot jäsenyhdistyksiin: www.rauhanturvaajaliitto.fi/jasenyhdistykset

  Teksti ja kuvat: Esko Hakulinen

   

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito