Uutiset

Äkkilähtö Afrikan Maliin? Lyhyt koulutustehtävä kahdelle

MAAV EUTMmali564

Kuva: Puolustusvoimat

Suomen Rauhanturvaajaliitto etsii kahta halukasta nuorehkoa kouluttajakokemuksen omaavaa henkilöä Malissa toteutettavaan koulutustehtävään helmi-maaliskuun vaihteeseen 2019. Kyseessä on alustavan suunnitelman mukaan noin kaksi viikkoa kestävä koulutusmatka, jonka tavoitteena on antaa paikallisille joukoille perusteita joukkue-komppaniatason tehtävistä. Tehtävä toteutetaan osana Puolustusvoimien Kansainvälisen Keskuksen laajempaa koulutuskokonaisuutta.

Kokemus- ja koulutusvaatimuksina ovat: 1. joukkue- ja komppaniatason tehtävien tuntemus 2. aiempi kouluttajakokemus 3. riittävä englannin kielitaito (ranskan kieli katsotaan eduksi).

Tarkempia tietoja tehtävästä ja palvelussuhteen ehdoista antaa Suomen Rauhanturvaajaliiton puheenjohtaja, Mauri Koskela, puh. 050 575 69 56.

Yhteyttä kannattaa ottaa pikimmiten, kiitos. Tämä on kokemusta, jota et muualta saa!

Iltasanomien laaja juttu rauhanturvaajien arjesta Libanonissa ja Sinisellä linjalla -lyhytdokumentti - kannattaa katsoa ja lukea!

Libanon

Kuvakaappaus Iltasanomien verkkosivuilta 20.12.2018.

Toimittaja Silva Laakso ja valokuvaaja Joonas Salo vierailivat taannoin Libanonissa tutustumassa suomalaisten rauhanturvaajien arkeen. Juttu on pitkä ja monipuolinen. Sisältää myös valokuvaaja Joonas Salon minidokumentin. Kannattaa katsoa! Linkki juttuun: https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005811449.html

Hakeutuminen rauhanturvaajaksi: https://puolustusvoimat.fi/rauhanturvaajaksi/hae-rauhanturvaajaksi

Alakategoriat

 • Tiedotteet

  Kriisinhallintaveteraanitunnuksesta juhlava RINTAMERKKI

  Rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioissa palvelleille myönnettiin v.2016 veteraanistatus, jonka yhteiseksi tunnustukseksi puolustusministeriö lähetti kaikille kriisinhallintaveteraanikortin. Korttiin on painettuna virallisesti käyttöön hyväksytty kriisinhallintaveteraanitunnus. Tunnuksen on suunnitellut Esko Hakulinen.

  Tunnuksen keskuskuviona on miekka, jonka terästä versoo oliivipuun oksa lehvineen ja marjoineen. Kuviota kehystää miekan ponteen kiinnittyvä laakerinlehväseppele. Miekka symboloi sotilaallista toimintaa ja siitä versova oliivinlehvä rauhaa. Laakerinlehväseppele kuvaa kunniaa ja edistystä.

  Suomen Rauhanturvaajaliitolla on yksinoikeus tunnukseen ja sen käyttöön.

  Liitto on nyt teettänyt kaikille yhteisestä kriisinhallintaveteraanitunnuksesta HOPEISEN RINTAMERKIN, jonka hankkimiseen on oikeutettu jokainen kriha-veteraanikortin haltija.

  RINTAMERKKI on aitoa 925/00 hopeaa ja sen halkaisija on 16 mm. Merkki toimitetaan yksittäispakattuna kiinnitettynä pahvikorttiin, jonka kuva-aihe on sama kuin veteraanikortissamme.

  Merkkiä myydään aluksi vain liiton jäsenyhdistysten kautta ja sen jäsenhinta on 25 euroa (ei-jäsenille 35 euroa). Myyntituotolla tuetaan liiton kriisinhallintaveteraani- ja vertaistukitoimintaa. Toimitukset yhdistyksille alkavat YK-päivän jälkeen.

  Yhteystiedot jäsenyhdistyksiin: www.rauhanturvaajaliitto.fi/jasenyhdistykset

  Teksti ja kuvat: Esko Hakulinen

   

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito