Uutiset

Puolustusvoimien Kansainvälisen Keskuksen Fincentin video kokonaisvaltaisesta lähestymistavasta kriiseihin

FINCENT Comprehensive approach

Kuvakaappaus videosta Youtube-kanavalta.

Vuonna 2017 julkaistu video kokonaisvaltaisesta lähestymistavasta "Comprehensive approach to external crisis" kuvastaa hyvin kansainvälisten kriisien luonnetta. Noin 6 minuutin video tiivistää aihepiirin tehokkaasti. Videon omistaa Puolustusvoimien Kansainvälinen Keskus. Jos haluaa muodostaa kuvan kokonaisvaltaisesta ajattelusta kriisinhallinnan suhteen, kannattaa video katsoa linkin takaa, olkaa hyvä: https://www.youtube.com/watch?v=9-jbfZYVDVg

Suomen Rauhanturvaajaliitto on korostanut kokonaisvaltaisen kriisinhallinnan, yhteistyön kehittämisen eri toimijoiden välillä sekä toimintamallin edelleen jalostamisen tärkeyttä laajalti viime vuosien aikana.

Rauhanturvaajaliiton varapuheenjohtaja Kirsti Kujanpää kertoo rauhanturvaamisesta AlfaTV:n Dosentti-ohjelmassa

Kirsti Kujanpää

Kuvakaappaus AlfaTV:n verkkosivuilta.

Helsingin rauhanturvaajien puheenjohtaja ja liittomme varapuheenjohtaja Kirsti Kujanpää vieraili AlfaTV:n studiossa itsenäisyyspäivän 2018 alla. Dosentti-ohjelmaan häntä haastatteli turvallisuusasioista laajasti perillä oleva ja arvostustaan suomalaiselle rauhanturvaamiselle sekä kansainväliselle kriisinhallinnalle monin eri tavoin ilmaiseva Helsingin Yliopiston dosentti Arto Luukkanen.

Ohjelmaa pääset katsomaan tämän linkin takaa, ole hyvä: http://www.permanto.fi/fi/web/alfatv/player/vod?assetId=12008842

Katselun iloa!

Alakategoriat

 • Tiedotteet

  Kriisinhallintaveteraanitunnuksesta juhlava RINTAMERKKI

  Rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioissa palvelleille myönnettiin v.2016 veteraanistatus, jonka yhteiseksi tunnustukseksi puolustusministeriö lähetti kaikille kriisinhallintaveteraanikortin. Korttiin on painettuna virallisesti käyttöön hyväksytty kriisinhallintaveteraanitunnus. Tunnuksen on suunnitellut Esko Hakulinen.

  Tunnuksen keskuskuviona on miekka, jonka terästä versoo oliivipuun oksa lehvineen ja marjoineen. Kuviota kehystää miekan ponteen kiinnittyvä laakerinlehväseppele. Miekka symboloi sotilaallista toimintaa ja siitä versova oliivinlehvä rauhaa. Laakerinlehväseppele kuvaa kunniaa ja edistystä.

  Suomen Rauhanturvaajaliitolla on yksinoikeus tunnukseen ja sen käyttöön.

  Liitto on nyt teettänyt kaikille yhteisestä kriisinhallintaveteraanitunnuksesta HOPEISEN RINTAMERKIN, jonka hankkimiseen on oikeutettu jokainen kriha-veteraanikortin haltija.

  RINTAMERKKI on aitoa 925/00 hopeaa ja sen halkaisija on 16 mm. Merkki toimitetaan yksittäispakattuna kiinnitettynä pahvikorttiin, jonka kuva-aihe on sama kuin veteraanikortissamme.

  Merkkiä myydään aluksi vain liiton jäsenyhdistysten kautta ja sen jäsenhinta on 25 euroa (ei-jäsenille 35 euroa). Myyntituotolla tuetaan liiton kriisinhallintaveteraani- ja vertaistukitoimintaa. Toimitukset yhdistyksille alkavat YK-päivän jälkeen.

  Yhteystiedot jäsenyhdistyksiin: www.rauhanturvaajaliitto.fi/jasenyhdistykset

  Teksti ja kuvat: Esko Hakulinen

   

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito