Uutiset

YK-liiton Pakolaistilanne ja ihmisoikeudet - seminaari Haminassa pe 5.8. klo 16.00

Seminaari: Pakolaistilanne ja ihmisoikeudet

Aika: pe 5.8. klo 16.00 (seminaari päättyy klo 18:aan mennessä)
Paikka: Tanelinkulma / Aladinin talvipalatsi / HAMINA

Osallistuminen: Rajallinen määrä maksuttomia pääsylippuja on saatavissa ennakkoon YK-liitosta (alla linkki, jonka kautta rekisteröityminen YK-liiton sivun alareunassa olevan ilmoittaudu tapahtumaan -linkin kautta).

Tilaisuuden järjestävät Hamina Tattoo festivaali ja Suomen YK-liitto. Seminaarin kieli on suomi, ei tulkkausta muille kielille.

PAKOLAISTILANNE JA IHMISOIKEUDET

Sadattuhannet konflikteja ja näköalattomuutta pakenevat ihmiset ovat hakeutuneet suojaan Eurooppaan - usein jopa henkensä uhalla. Euroopan unionissa keskustelu tilanteen ratkaisemisesta on käynyt kuumana samalla, kun YK:n pääsihteeri on vaatinut kansainvälistä yhteisöä puuttumaan määrätietoisemmin pakolaisuuden syihin. YK:n pakolaisasiainvaltuutetun mukaan maailmassa on tällä hetkellä historiallisen paljon, yli 65 miljoonaa pakolaista (UNHCR 2016).

Amiraali evp Juhani Kaskeala johdattelee Haminassa neljää ajattelijaa kartoitusmatkalla läpi nykypäivän Euroopan ilojen ja murheiden. 

Millaisia syitä pakolaisuuden taustalla on? Mikä on kriisien ja sotien rooli pakolaisuuden syntymisessä? Mitkä ovat avustusjärjestöjen mahdollisuudet osallistua pakolaistilanteen hallintaan? Entä mitä Suomelta edellytetään nykyisessä pakolaistilanteessa? 


Hamina Tattoo -festivaalin ja Suomen YK-liiton seminaarissa pohditaan, mitä pakolaisten hyväksi voidaan Suomessa tehdä ja mitkä ovat poliittiset mahdollisuudet puuttua pakolaisuuden syntyyn. Mitä maailman 
johtajien tulisi kansainvälisellä tasolla nyt tehdä ja mikä on ihmisoikeuksien rooli tässä yhtälössä?
 
Moderaattori:

Amiraali evp Juhani Kaskeala
 
Alustajat:

Kansanedustaja Pekka Haavisto
Pakolaisuuden alkusyyt
 
Korkeimman hallinto-oikeuden edellinen presidentti Pekka Hallberg
Kansainväliset velvoitteet, oikeusvaltioperiaate
                                                       
Suomen Punaisen Ristin puheenjohtaja Pertti Torstila
Pakolaistilanteen hallinta, avustusjärjestöjen rooli
 
Suomen YK-liiton puheenjohtaja, kansanedustaja Katri Kulmuni
Kotouttaminen suomalaiseen yhteiskuntaan

Ilmoittautumiset YK-liiton sivulla olevan linkin kautta:

http://www.ykliitto.fi/tapahtumat/seminaari-pakolaistilanne-ja-ihmisoikeudet

Allekirjoita Kiitämme Sotaveteraaneja! -adressi

On suurelta osin sotaveteraaniemme taistelun ansiota, että Suomi saa vuonna 2017 viettää satavuotisjuhlaansa. Maamme suurin veteraanijärjestö Suomen Sotaveteraaniliitto kerää nyt adressia, jonka kautta jokaisella suomalaisella on mahdollisuus esittää kiitoksensa sotaveteraaneille. Tämä adressi on suomalaisten kollektiivinen kiitos maamme puolustamiseen osallistuneelle sukupolvelle!

Adressi luovutetaan sitä vastaanottamaan valitulle sotaveteraanille Sotaveteraaniliiton liittopäivillä kesäkuussa 2016 Joensuussa, ja sen luovutus uutisoidaan ainakin sosiaalisissa medioissa. Kannathan Sinäkin kortesi kekoon, jotta saamme koottua mahdollisimman paljon nimiä!

Suomen Rauhanturvaajaliitto on allekirjoittanut adressin ja suosittelee samaa jäsenyhdistyksille ja niiden henkilöjäsenille.

Allekirjoittamaan pääset tämän linkin kautta. http://www.adressit.com/kiitamme_sotaveteraaneja

Alakategoriat

 • Tiedotteet

  Kriisinhallintaveteraanitunnuksesta juhlava RINTAMERKKI

  Rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioissa palvelleille myönnettiin v.2016 veteraanistatus, jonka yhteiseksi tunnustukseksi puolustusministeriö lähetti kaikille kriisinhallintaveteraanikortin. Korttiin on painettuna virallisesti käyttöön hyväksytty kriisinhallintaveteraanitunnus. Tunnuksen on suunnitellut Esko Hakulinen.

  Tunnuksen keskuskuviona on miekka, jonka terästä versoo oliivipuun oksa lehvineen ja marjoineen. Kuviota kehystää miekan ponteen kiinnittyvä laakerinlehväseppele. Miekka symboloi sotilaallista toimintaa ja siitä versova oliivinlehvä rauhaa. Laakerinlehväseppele kuvaa kunniaa ja edistystä.

  Suomen Rauhanturvaajaliitolla on yksinoikeus tunnukseen ja sen käyttöön.

  Liitto on nyt teettänyt kaikille yhteisestä kriisinhallintaveteraanitunnuksesta HOPEISEN RINTAMERKIN, jonka hankkimiseen on oikeutettu jokainen kriha-veteraanikortin haltija.

  RINTAMERKKI on aitoa 925/00 hopeaa ja sen halkaisija on 16 mm. Merkki toimitetaan yksittäispakattuna kiinnitettynä pahvikorttiin, jonka kuva-aihe on sama kuin veteraanikortissamme.

  Merkkiä myydään aluksi vain liiton jäsenyhdistysten kautta ja sen jäsenhinta on 25 euroa (ei-jäsenille 35 euroa). Myyntituotolla tuetaan liiton kriisinhallintaveteraani- ja vertaistukitoimintaa. Toimitukset yhdistyksille alkavat YK-päivän jälkeen.

  Yhteystiedot jäsenyhdistyksiin: www.rauhanturvaajaliitto.fi/jasenyhdistykset

  Teksti ja kuvat: Esko Hakulinen

   

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito