Uutiset

Suomi 60 vuotta YK:n jäsenenä - juhlallisuudet 9.12.2015

Rauhanturvaajat ovat lämpimästi tervetulleet juhlistamaan Suomen YK-jäsenyyden 60-vuotisjuhlaa 9.12.2015 Finlandia-talolle klo 08:30-12:00.  YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon osallistuu myös tilaisuuteen. Tumma puku, ei kunniamerkkejä. Ilmoittautumiset pyydetään 2.12. (huom, ilm. aikaa jatkettu) mennessä: https://www.lyyti.fi/group/UN60Finland_registration

Rauhanturvaajien teemapäivä Hamina Tattoossa 5.8.2016

Päivä on osa rauhanturvaamisen 60-juhlavuoden tapahtumia. Myös liiton oma Faitterit –soittokunta esiintyy päivän aikana. Tarkoituksena on, että rauhanturvaajat eri värisine baretteineen näkyvät vahvasti Haminassa.

Suomen Rauhanturvaajaliiton jäsenyhdistysten jäsenillä on mahdollisuus hankkia tapahtumaan alennuslippuja.Hinta on 40 € sisältäen lippupalvelun toimitusmaksun perjantai-illan marssishow-esitykseen (max 2 lippua/jäsen). Liput on lunastettava Lippupalvelu Oy:n toimipisteistä 31.3.2016 mennessä. Vaihtoehtona on ryhmälippu min 10 hlöä: 40 €/hlö 31.12.2015 saakka suoraan Hamina Tattoon toimistosta, 45 €/hlö 1.1. - 31.5.2016 Lippupalvelusta (lisätään Lippupalvelun toimitusmaksu 10 €/varaus)

 --------

SUOMALAISTEN RAUHANTURVAAJIEN MERKIT JA TUNNUKSET 1956-2016 -NÄYTTELY

Ainutlaatuinen tilaisuus nähdä rauhanturvaamisen 60-vuotisjuhlavuonna yksityisen keräilijän keräämä Suomen suurin rauhanturvaajien merkki- ja aihekokoelma. Esillä erittäin kattavasti rauhanturvaajien käyttämiä merkkejä ja tunnuksia ensimmäisestä vuoden 1956 operaatiosta aina viimeisimpiin operaatioihin. Kokoelma on ensimmäistä kertaa julkisesti esillä näin laajana näyttelynä.

Hamina, RUK päärakennuksen alakerta. Avoinna to-pe 4.-5.8.2016 klo 10.00-20.00 ja la 6.8.2016 klo 10-21!

 Tervetuloa runsain joukoin Haminaan näkymään ja nauttimaan päivän tapahtumista!

Alakategoriat

 • Tiedotteet

  Kriisinhallintaveteraanitunnuksesta juhlava RINTAMERKKI

  Rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioissa palvelleille myönnettiin v.2016 veteraanistatus, jonka yhteiseksi tunnustukseksi puolustusministeriö lähetti kaikille kriisinhallintaveteraanikortin. Korttiin on painettuna virallisesti käyttöön hyväksytty kriisinhallintaveteraanitunnus. Tunnuksen on suunnitellut Esko Hakulinen.

  Tunnuksen keskuskuviona on miekka, jonka terästä versoo oliivipuun oksa lehvineen ja marjoineen. Kuviota kehystää miekan ponteen kiinnittyvä laakerinlehväseppele. Miekka symboloi sotilaallista toimintaa ja siitä versova oliivinlehvä rauhaa. Laakerinlehväseppele kuvaa kunniaa ja edistystä.

  Suomen Rauhanturvaajaliitolla on yksinoikeus tunnukseen ja sen käyttöön.

  Liitto on nyt teettänyt kaikille yhteisestä kriisinhallintaveteraanitunnuksesta HOPEISEN RINTAMERKIN, jonka hankkimiseen on oikeutettu jokainen kriha-veteraanikortin haltija.

  RINTAMERKKI on aitoa 925/00 hopeaa ja sen halkaisija on 16 mm. Merkki toimitetaan yksittäispakattuna kiinnitettynä pahvikorttiin, jonka kuva-aihe on sama kuin veteraanikortissamme.

  Merkkiä myydään aluksi vain liiton jäsenyhdistysten kautta ja sen jäsenhinta on 25 euroa (ei-jäsenille 35 euroa). Myyntituotolla tuetaan liiton kriisinhallintaveteraani- ja vertaistukitoimintaa. Toimitukset yhdistyksille alkavat YK-päivän jälkeen.

  Yhteystiedot jäsenyhdistyksiin: www.rauhanturvaajaliitto.fi/jasenyhdistykset

  Teksti ja kuvat: Esko Hakulinen

   

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito