Uutiset

Rauhanturvaajaliitto ja Maavoimat palkitsivat ansioituneita rauhanturvaajia

Rauhanturvaajaliitto ja Maavoimat yhteistyössä URLUS-säätiöln kanssa palkitsivat Turussa 26.2. järjestetyssä Maavoimien vuosipäivän konsertissa kriiisinhallintatehtävissä ansioituneita sotilaita stipendein. Palkinnot tilaisuudessa uovuttivat liiton puheenjohtaja Mauri Koskela ja Maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Petri Hulkko.

Palkitut ja palkitsemisten perustelut ovat luettavissa Maavoimien verkkosivuilta.

Rauhanturvaajan kokemukset esillä YLE:n Tuhkimotarinoita-sarjassa

 

Rauhanturvaajana toiminut Risto jäi Libanonissa panttivangiksi. Vuosikausia piilossa olleet painajaiset ovat nyt palanneet.

Outi Broux pyytää Anssi Kelan sparraamaan Ristoa vaikeiden tunteiden sanoittamisessa lauluksi. Koko jakso on nähtäväsissä tänään klo 21 YLE TV2:ssa ja Areenassa.

Katso jakso: https://areena.yle.fi/1-50348935

 

Alakategoriat

 • Tiedotteet

  Kriisinhallintaveteraanitunnuksesta juhlava RINTAMERKKI

  Rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioissa palvelleille myönnettiin v.2016 veteraanistatus, jonka yhteiseksi tunnustukseksi puolustusministeriö lähetti kaikille kriisinhallintaveteraanikortin. Korttiin on painettuna virallisesti käyttöön hyväksytty kriisinhallintaveteraanitunnus. Tunnuksen on suunnitellut Esko Hakulinen.

  Tunnuksen keskuskuviona on miekka, jonka terästä versoo oliivipuun oksa lehvineen ja marjoineen. Kuviota kehystää miekan ponteen kiinnittyvä laakerinlehväseppele. Miekka symboloi sotilaallista toimintaa ja siitä versova oliivinlehvä rauhaa. Laakerinlehväseppele kuvaa kunniaa ja edistystä.

  Suomen Rauhanturvaajaliitolla on yksinoikeus tunnukseen ja sen käyttöön.

  Liitto on nyt teettänyt kaikille yhteisestä kriisinhallintaveteraanitunnuksesta HOPEISEN RINTAMERKIN, jonka hankkimiseen on oikeutettu jokainen kriha-veteraanikortin haltija.

  RINTAMERKKI on aitoa 925/00 hopeaa ja sen halkaisija on 16 mm. Merkki toimitetaan yksittäispakattuna kiinnitettynä pahvikorttiin, jonka kuva-aihe on sama kuin veteraanikortissamme.

  Merkkiä myydään aluksi vain liiton jäsenyhdistysten kautta ja sen jäsenhinta on 25 euroa (ei-jäsenille 35 euroa). Myyntituotolla tuetaan liiton kriisinhallintaveteraani- ja vertaistukitoimintaa. Toimitukset yhdistyksille alkavat YK-päivän jälkeen.

  Yhteystiedot jäsenyhdistyksiin: www.rauhanturvaajaliitto.fi/jasenyhdistykset

  Teksti ja kuvat: Esko Hakulinen

   

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito