Uutiset

Keijo Keskinen Rauhanturvaajaliiton palveluvastaavaksi

Suomen Rauhanturvaajaliiton hallitus on valinnut huhtikuussa 2019 Keijo Keskisen Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) rahoittamaan palveluvastaavan tehtävään.

Palveluvastaava kehittää yhdessä liiton jäsenten ja vertaistukikoordinaattorin kanssa Rauhanturvaajaliiton vertaistukitoimintaa. Keijo ottaa tehtävän vastaan toukokuun alussa.
Keijo Keskinen valittiin vuonna 2018 vuoden rauhanturvaajaksi. Hän on palvellut yhdeksässä operaatiossa.

Kehitys-lehti: Puhetta maailmasta 5: Konfliktit ja sodat, vieraana prikaatikenraali Mauri Koskela

Podcast

Kuva: Kehitys-lehti

Kehitys-lehdessä alkuvuodesta 2019 erittäin mielenkiintoinen Podcast. Vieraana liittomme puheenjohtaja, prikaatikenraali (evp.) Mauri Koskela.

Kuuntele podcast eli äänitallenne tämän linkin kautta - kannattaa kuunnella: https://soundcloud.com/esa-salminen-461869874

Kehitys-lehti: Puhetta maailmasta 5: Konfliktit ja sodat, vieraana prikaatikenraali Mauri Koskela:

"Miksi maailmassa soditaan ja ammutaan, ja vieläpä nyt enemmän kuin vielä muutama vuosi sitten? Esa Salmisen ja Pasi Nokelaisen vieraana paljon nähnyt prikaatikenraali, Suomen rauhanturvaajaliiton puheenjohtaja Mauri Koskela.

Vielä 10 vuotta sitten olisin heittämällä sanonut, että ihmiskunnan historia on kesyyntymisen historiaa. Sotia, konflikteja ja väkivaltarikoksia oli koko ajan vähemmän. Rikosten kohdalla taitaa edelleen olla niin, mutta konflikteja sen sijaan on nyt enemmän kuin kertaakaan sitten kylmän sodan päättymisen.

Saimme podcastiin vieraaksi prikaatikenraali Mauri Koskelan, joka on johtanut rauhanturvaoperaatioita maailmalla, ja on itsekin ollut kirjaimellisesti kahden tulen välissä.

Kehitys-Utveckling on globaaleihin kehityskysymyksiin ja kehitysyhteistyöhön erikoistunut lehti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Sitä julkaisee ulkoministeriön viestintäosasto."

Alakategoriat

 • Tiedotteet

  Kriisinhallintaveteraanitunnuksesta juhlava RINTAMERKKI

  Rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioissa palvelleille myönnettiin v.2016 veteraanistatus, jonka yhteiseksi tunnustukseksi puolustusministeriö lähetti kaikille kriisinhallintaveteraanikortin. Korttiin on painettuna virallisesti käyttöön hyväksytty kriisinhallintaveteraanitunnus. Tunnuksen on suunnitellut Esko Hakulinen.

  Tunnuksen keskuskuviona on miekka, jonka terästä versoo oliivipuun oksa lehvineen ja marjoineen. Kuviota kehystää miekan ponteen kiinnittyvä laakerinlehväseppele. Miekka symboloi sotilaallista toimintaa ja siitä versova oliivinlehvä rauhaa. Laakerinlehväseppele kuvaa kunniaa ja edistystä.

  Suomen Rauhanturvaajaliitolla on yksinoikeus tunnukseen ja sen käyttöön.

  Liitto on nyt teettänyt kaikille yhteisestä kriisinhallintaveteraanitunnuksesta HOPEISEN RINTAMERKIN, jonka hankkimiseen on oikeutettu jokainen kriha-veteraanikortin haltija.

  RINTAMERKKI on aitoa 925/00 hopeaa ja sen halkaisija on 16 mm. Merkki toimitetaan yksittäispakattuna kiinnitettynä pahvikorttiin, jonka kuva-aihe on sama kuin veteraanikortissamme.

  Merkkiä myydään aluksi vain liiton jäsenyhdistysten kautta ja sen jäsenhinta on 25 euroa (ei-jäsenille 35 euroa). Myyntituotolla tuetaan liiton kriisinhallintaveteraani- ja vertaistukitoimintaa. Toimitukset yhdistyksille alkavat YK-päivän jälkeen.

  Yhteystiedot jäsenyhdistyksiin: www.rauhanturvaajaliitto.fi/jasenyhdistykset

  Teksti ja kuvat: Esko Hakulinen

   

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito