Uutiset

Wanhassa Veteraanissa mielenkiintoisia näyttelyitä kesällä 2019

Haminassa sijaitsevassa Rauhanturvaamisen ja veteraanityön perinnekeskus Wanhassa Veteraanissa järjestetään kesällä 2019 mielenkiintoisia vaihtuvia näyttelyitä pysyvän rauhanturvaamista ja kriisinhallintaa esittelevän näyttelyn lisäksi. Wanhassa Veteraanissa on tutustuttavana myös sotiemme veteraanien ja lottien työtä esittelevä perinnehuone.

Törni

Kuva: Wanha Veteraani.

Tulevana kesänä 2019 Wanhassa Veteraanissa avautuu muun muassa monipuolinen ja mielenkiintoinen Lauri Törni 100 vuotta -juhlanäyttely. Kannattaa tutustua!

Lisätiedot Wanhan Veteraanin verkkosivuilta: https://www.rvpk.fi/nayttelyt

Tiedoksi myös, että Wanha Veteraani järjestää mielenkiintoisen ja hyödyllisen opaskoulutuksen keskuksen näyttelyihin 18.-19.5.2019. Lisätiedot: https://www.rvpk.fi/tapahtumat/tiedotteet/100-wanhan-veteraanin-opaskoulutus-18-19-5-2019

Keijo Keskinen Rauhanturvaajaliiton palveluvastaavaksi

Suomen Rauhanturvaajaliiton hallitus on valinnut huhtikuussa 2019 Keijo Keskisen Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) rahoittamaan palveluvastaavan tehtävään.

Palveluvastaava kehittää yhdessä liiton jäsenten ja vertaistukikoordinaattorin kanssa Rauhanturvaajaliiton vertaistukitoimintaa. Keijo ottaa tehtävän vastaan toukokuun alussa.
Keijo Keskinen valittiin vuonna 2018 vuoden rauhanturvaajaksi. Hän on palvellut yhdeksässä operaatiossa.

Alakategoriat

 • Tiedotteet

  Kriisinhallintaveteraanitunnuksesta juhlava RINTAMERKKI

  Rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioissa palvelleille myönnettiin v.2016 veteraanistatus, jonka yhteiseksi tunnustukseksi puolustusministeriö lähetti kaikille kriisinhallintaveteraanikortin. Korttiin on painettuna virallisesti käyttöön hyväksytty kriisinhallintaveteraanitunnus. Tunnuksen on suunnitellut Esko Hakulinen.

  Tunnuksen keskuskuviona on miekka, jonka terästä versoo oliivipuun oksa lehvineen ja marjoineen. Kuviota kehystää miekan ponteen kiinnittyvä laakerinlehväseppele. Miekka symboloi sotilaallista toimintaa ja siitä versova oliivinlehvä rauhaa. Laakerinlehväseppele kuvaa kunniaa ja edistystä.

  Suomen Rauhanturvaajaliitolla on yksinoikeus tunnukseen ja sen käyttöön.

  Liitto on nyt teettänyt kaikille yhteisestä kriisinhallintaveteraanitunnuksesta HOPEISEN RINTAMERKIN, jonka hankkimiseen on oikeutettu jokainen kriha-veteraanikortin haltija.

  RINTAMERKKI on aitoa 925/00 hopeaa ja sen halkaisija on 16 mm. Merkki toimitetaan yksittäispakattuna kiinnitettynä pahvikorttiin, jonka kuva-aihe on sama kuin veteraanikortissamme.

  Merkkiä myydään aluksi vain liiton jäsenyhdistysten kautta ja sen jäsenhinta on 25 euroa (ei-jäsenille 35 euroa). Myyntituotolla tuetaan liiton kriisinhallintaveteraani- ja vertaistukitoimintaa. Toimitukset yhdistyksille alkavat YK-päivän jälkeen.

  Yhteystiedot jäsenyhdistyksiin: www.rauhanturvaajaliitto.fi/jasenyhdistykset

  Teksti ja kuvat: Esko Hakulinen

   

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito