Uutiset

Koronaviruksen vaikutukset Rauhanturvaajaliiton toimintaan

Koronaviruksen aiheuttamasta epidemiavaarasta johtuen hallitus suositti 12.3. mittavia toimenpiteitä mahdollisen epidemian hidastamiseksi ja sen vaikutusten minimoinniksi.

Hallitus suosittaa mm. että tartuntojen vähentämiseksi tulee rajoittaa ei-välttämätöntä toimintaa, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla ainakin 31.5. asti.  Lisäksi kehotetaan  peruuttamaan kaikki yli 500 henkilön yleisötilaisuudet sekä harkitsemaan pienempien kokoontumisten tarpeellisuutta tapauskohtaisesti.

Vallitseva tilanne ja suositukset vaikuttavat myös Rauhanturvaajaliiton kevään tapahtumiin. Osa tapahtumista  ja koulutuksista on jo peruttu ja niistä on informoitu osallistujia.

Suomen Rauhanturvaajaliitto seuraa tilannetta aktiivisesti ja kehottaa kaikkia jäseniään pitämään huolta suojautumisesta koronavirusta vastaan. Jäsenyhdistyksiä kehotetaan harkitsemaan, mitkä kevään tilaisuuksista voidaan siirtää myöhemmin järjestettäviksi. 

Kokoontumisten, kuten kevään liittokokouksen mahdollisista muutoksista informoidaan verkkosivuillamme myöhemmin.

Listätietoa:
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ajankohtaistiedot koronaviruksesta COVID-19

Rauhanturvaajaliiton uusi palveluvastaava Kia-Katariina Pajunen aloittaa tehtävässään toukokuussa 2020

Kia Katariina Pajunen kuva

 

Rauhanturvaajaliiton hallitus on valinnut Rauhanturvaajaliiton palveluvastaavaksi Kia-Katariina Pajusen.

Kia-Katariina on terveydenhoitajaopiskelija Helsingistä. Hän on suorittanut naisten vapaaehtoisen asepalveluksen sekä palvellut kahdesti rauhanturvaajana UNIFIL-operaatiossa Libanonissa.

Palveluvastaava kehittää yhdessä liiton jäsenten ja vertaistukikoordinaattorin kanssa Rauhanturvaajaliiton vertaistukitoimintaa.

Kia-Katariina on aloittanut tehtävässään toukokuussa 2020.

Yhteystiedot: Döbelninkatu 2 (5.kerros) 00260 Helsinki
etunimi.sukunimi at rauhanturvaajaliitto.fi
+358 50 4773510

Alakategoriat

 • Tiedotteet

  Kriisinhallintaveteraanitunnuksesta juhlava RINTAMERKKI

  Rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioissa palvelleille myönnettiin v.2016 veteraanistatus, jonka yhteiseksi tunnustukseksi puolustusministeriö lähetti kaikille kriisinhallintaveteraanikortin. Korttiin on painettuna virallisesti käyttöön hyväksytty kriisinhallintaveteraanitunnus. Tunnuksen on suunnitellut Esko Hakulinen.

  Tunnuksen keskuskuviona on miekka, jonka terästä versoo oliivipuun oksa lehvineen ja marjoineen. Kuviota kehystää miekan ponteen kiinnittyvä laakerinlehväseppele. Miekka symboloi sotilaallista toimintaa ja siitä versova oliivinlehvä rauhaa. Laakerinlehväseppele kuvaa kunniaa ja edistystä.

  Suomen Rauhanturvaajaliitolla on yksinoikeus tunnukseen ja sen käyttöön.

  Liitto on nyt teettänyt kaikille yhteisestä kriisinhallintaveteraanitunnuksesta HOPEISEN RINTAMERKIN, jonka hankkimiseen on oikeutettu jokainen kriha-veteraanikortin haltija.

  RINTAMERKKI on aitoa 925/00 hopeaa ja sen halkaisija on 16 mm. Merkki toimitetaan yksittäispakattuna kiinnitettynä pahvikorttiin, jonka kuva-aihe on sama kuin veteraanikortissamme.

  Merkkiä myydään aluksi vain liiton jäsenyhdistysten kautta ja sen jäsenhinta on 25 euroa (ei-jäsenille 35 euroa). Myyntituotolla tuetaan liiton kriisinhallintaveteraani- ja vertaistukitoimintaa. Toimitukset yhdistyksille alkavat YK-päivän jälkeen.

  Yhteystiedot jäsenyhdistyksiin: www.rauhanturvaajaliitto.fi/jasenyhdistykset

  Teksti ja kuvat: Esko Hakulinen

   

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito