Lehdistömateriaali

Lehdistötiedote 2.3.2009

Rauhanturvaajat pitävät huolta toisistaan: Kaveria ei jätetä kotimaassakaan

Rauhanturvaoperaatiot ovat vuosi vuodelta muuttuneet yhä kovemmiksi. Kriisialueilla suomalaisetkin rauhanturvaajat voivat joutua kokemaan ja näkemään sellaista, mikä jää painamaan mieltä vielä kotiutumisen jälkeen.

Suomen Rauhanturvaajaliitto tarjoaa vertaisapua rauhanturvatehtävistä palaaville. Koulutetut vertaistukihenkilöt kuuntelevat ja ohjaavat tarvittaessa eteenpäin Rauhanturvaajaliiton auttavassa puhelimessa. Puhelin on ollut toiminnassa noin vuoden, ja se on jo tässä vaiheessa osoittanut tarpeellisuutensa. Puhelin vastaa numerossa 020 769 8111.

Tukihenkilöt ovat mukana myös puolustusvoimien järjestämissä kotiuttamistilaisuuksissa, joita tänä vuonna järjestetään Afganistanista ja Tshadista kotiutuville rauhanturvaajille. Tukihenkilöt vetävät keskustelutilaisuuksia, joissa kotiutuvat rauhanturvaajat voivat purkaa kokemuksiaan palveluksensa ajalta.

Suomen Rauhanturvaajaliitto ja puolustusvoimat solmivat joulukuussa sopimuksen, jolla virallistettiin liiton asema psykososiaalisen tuen tarjoajana.

Kevät kokoaa rauhanturvaajat Kuopioon

Suomen Rauhanturvaajaliitto järjestää keväisen liittokokouksensa tänä vuonna Kuopiossa 6. - 8. maaliskuuta. Paikalle odotetaan yli toista sataa entistä ja nykyistä rauhanturvaajaa. Samalla juhlitaan isäntäseuran, Pohjois-Savon Rauhanturvaajien, 40-vuotista taivalta.

Lisätiedot:
Vertaistuki: Suomen Rauhanturvaajaliiton koulutuspäällikkö Heikki Pietilä 040 534 5696

Kevätliittokokous: Pohjois-Savon Rauhanturvaajien puheenjohtaja Tuomas Oinonen 044 5180 937 ja Suomen Rauhanturvaajaliiton puheenjohtaja Heikki Holma 040 729 2747


Toimituksille tiedoksi:

Kuopiossa Hotelli Scandicissa on mahdollisuus tavata em. henkilöiden lisäksi rauhanturvaajia kaikilta vuosikymmeniltä lauantaina 7.3. kello 11:00 järjestettävässä tiedotustilaisuudessa. Juhlallinen lipunnosto suoritetaan kello 12:00.

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito