Vertaistukitoimintaa

 

KuntoTreffit, 65-79 vuotiaille rauhanturvaajaveteraaneille

Aika 13. – 15.12.2019 (perjantai - sunnuntai)

Paikka: Oulunkylän kuntoutuskeskus;
Käskynhaltijantie 5 00640 HELSINKI.

Saapuminen perjantaina 13.12.2019 klo 12.00, jolloin tarjotaan lounas.
Jakso päättyy sunnuntaina lounaan jälkeen n. klo 12.30.

Rauhanturvaajaliitto ja Oulunkylän kuntoutuskeskus järjestävät yhdessä 65-79 -vuotiaille KuntoTreffit viikonlopun 13.-15.12.2019.

KuntoTreffien tavoitteena on tarjota rauhanturvaajaveteraaneille mahdollisuus virkistäytymiseen, fyysisen kunnon arviointiin ja keskusteluihin sekä kokemusten vaihtamiseen. Viikonloppu sisältää liikuntaa, keskusteluhetkiä, saunomista,  rentoutumista, hyvää ruokaa ja yhdessäoloa. Tarkemmin ohjelmasta alla.

Mukaan mahtuu 10 osallistujaa. Ilmoittautuessasi sitoudut seuraavaan: jos joudut perumaan osallistumisen ilman pakottavaa estettä kahta viikkoa ennen jakson alkua, Rauhanturvaajaliitto varaa oikeuden veloittaa aiheutuneista kustannuksista 50%.Viikonloppu on osallistujalle maksuton. Matkakustannuksia ei korvata.

Ilmoittautuminen/hakemukset/tiedustelut KuntoTreffeille 13.11.2019 mennessä sähköpostilla:

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Ilmoittautumisen yhteydessä annetaan seuraavat tiedot: nimi, postiosoite, sähköposti, puhelinnumero, mahdollinen ruoka-aineallergia, voitko tarjota/tarvitsetko kimppakyytiä mistä/minne; lyhyt perustelu, miksi juuri sinä hyötyisit vertaistukiviikonlopusta; oletko osallistunut aikaisemmin KuntoTreffeille tai vastaaville (Huom. mahdollisesti tuetuille lomille osallistumista ei tarvitse ilmoittaa). Mukaan mahtuu max 10 osallistujaa. Hyväksytyille ilmoitetaan sähköpostilla ilmoittautumisajan päätyttyä. Etusija on heillä, jotka eivät ole aikaisemmin osallistuneet vastaaviin KuntoTreffit tms. tilaisuuksiin.

Majoitus 2 – 3 hengen huoneissa täysihoidolla.

Ohjelma: Ryhmämuotoista kuntoutusta ja vertaistukea tarjoavaa toimintaa. Mahdollisuus kahdenkeskiseen keskusteluun sairaanhoitajan ja/tai fysioterapeutin kanssa järjestetään. Tulopäivänä on kahdenkeskinen sairaanhoitajan tapaaminen ja fysioterapeutin kahdenkeskinen tapaaminen toimintakykytestien yhteydessä. Lisäksi viikonlopun aikana halukkaille järjestetään mahdollisuus tehdä yksilöllisesti MMSE-(muisti) ja MNA- (ravitsemus) testit. Tulopäivänä tehdään myös fyysisen suorituskyvyn ja toimintakyvyn testaukset fysioterapeuttien ohjauksella yksilöllisesti ryhmässä toteutettuna (mm. kehonkoostumismittaus, käden puristusvoimamittaus, tasapainomittaus, alaraajojen lihasvoimamittaus). Liikunnallinen ohjelma suunnitellaan testien perusteella ryhmälle sopivaksi ja mahdolliset yksilölliset tarpeet ja rajoitteet huomioidaan. Osallistuja saa yksilölliset harjoitusohjeet kotiin. Liikuntatuokioina jaksolla on mm. kuntosaliharjoittelua, ulkoilua, allasvoimistelua, venyttelyä, tasapainoharjoittelua ja rentoutusta.

Osallistujille annetaan viimeisintä tietoa akuutin kriisitilanteen ominaispiirteistä, yksiöllisistä reagointitavoista, psyykkisestä hyvinvoinnista ja ravitsemuksesta. Osallistujille järjestetään vertaisryhmäkeskustelua, jossa vetäjinä toimii kaksi sairaanhoitajaa/psykoterapeutti. Pyrimme järjestämään ajankohtaiskatsauksen kriisinhallintaoperaatioista (Puolustusvoimien edustaja). Ohjelmassa on luonnollisesti saunomista, allasosaston käyttöä, illanviettoa ohjatusti ja vapaasti.

Valituille lähetetään 13.11. jälkeen saatekirje, jossa kerrotaan tarkemmin KuntoTreffien sisällöstä. Kirje sisältää tarkan ohjelman viikonlopusta. Kirjeen mukana on terveysseulakysely sekä toinen lyhyt kysely, joka pyydetään palauttamaan ennen kuntoutukseen tuloa. Rauhanturvaajaliitto pyytää osallistujilta palautetta sähköpostilla erillisellä kyselyllä viikonlopun jälkeen. Oulunkylän Kuntoutuskeskuksesta lähetetään osallistuneille n. 3 kuukauden kuluttua viikonlopusta seurantakysely, johon vastataan nimettömänä. Seurantakyselyjen avulla kerätään tietoa kuntoutuksen vaikuttavuudesta, hyödyistä ja kehitetään Rauhanturvaajaliiton vertaistukitoimintaa.

Tervetuloa!

 

Laavusakki, säbäsakki, saunasakki, juttusakki, kirjallisuussakki, äijä- ja jäbäjooga, oluenpanosakki, yhden kerran sakki, kössisakki.... vertaismiehet, väkivaltaa kokeneet miehet, isyyden tueksi -toiminta; Erosta elossa; vieraasta veljeksi, koulutustoiminta, nettiluennot..... Apua isille masennusoireisiin tai niiden kohtaamiseen perheessä; Miesluuri.. ja paljon muuta!

Tiesitkö, että Rauhanturvaajaliitto ja Miessakit ry tekevät yhteistyötä. Olet tervetullut myös Miessakkien monipuoliseen toimintaan kaikkialla Suomessa.

Rauhanturvaajaliiton vertaistukitoiminta toimii samoilla periaatteilla kuin Miessakkien toiminta. Siksi tavoittelemme samoja asioita:

Miessakit ry pitää huolta miesten elämää tukevien yksilöllisten, yhteisöllisten ja yhteiskunnallisten rakenteiden vahvistamisesta parantaakseen miesten kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Miessakit ry tekee työtä sellaisen yhteiskunnan puolesta, jossa hyvinvointi vahvistuu miesten ja naisten erityislaaduista kumpuavan, sukupuolten välisen kunnioittavan kumppanuuskulttuurin kautta.

Täältä löydät lisätietoa: https://www.miessakit.fi/fi/etusivu 

Miessakit lisää rakkautta

 sotilas hescon päällä afganistan pölypilvi taustalla edited

Suomen Rauhanturvaajaliiton vertaistuki järjestää kaiken ikäisille kriisnhallintaveraaneille suunnatun liikunnallisen viikonlopun Tanhuvaara Sport Resortissa, Savonlinnan liepeillä 18.-20.10.2019. (osoite: Moinsalmentie 1042
57230 Savonlinna)

Haku on avattu 30.8.2019 kaikille halukkaille kriisinhallintaveteraaneille. Jos nuorempia ilmoittautujia tulee, he ovat ensisijalla (20-40 vuotiaat veteraanit). Mukaan mahtuu 15 ensimmäistä ilmoittautunutta.

Viikonloppu on osallistujille täysin ilmainen. Syntyneitä matkakuluja Ei korvata.

Alustava ohjelma:

Perjantaina 18.10.2019

16:00-18:00 Saapuminen

17:30-18:30 Päivällinen

18:30- >        Tanhuvaaran ja ohjelman esittely

19:15- >        Piharastisuunnistus & alueeseen tutustuminen

Lauantaina 19.10.2019

07:00-09:00 Aamiainen

09:30-11:30 Kuntotesti: Kehon kuntoindeksi

12:00-12:24 Lounas

13:15- 14:00 Luento

14:15-15:45 Crosstraining

16:00-16:45 Kehonhuolto

17:00->         Rantasaunalla visailua, saunomista ja iltapala

Sunnuntai 20.10.2019

07:00-09:00 Aamiainen

09:00-10:30 Seinäkiipeily & puhallustikka

10:45-11:30 Testipalaute & vinkit kotiin

12:00->          Lounas ja Hyvää kotimatkaa

Huom! ilmoittautumisaikaa jatkettu!

Ilmoittautuminen 13.10.2019 mennessä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Huom! Ilmoittautumisen yhteydessä annetaan seuraavat tiedot: nimi, postiosoite, sähköposti, puhelinnumero, mahdollinen ruoka-aineallergia, voitko tarjota/tarvitsetko kimppakyytiä mistä/minne; lyhyt perustelu, miksi juuri sinä hyötyisit vertaistukiviikonlopusta; oletko osallistunut aikaisemmin KuntoTreffeille tai vastaaville (Huom. mahdollisesti tuetuille lomille osallistumista ei tarvitse ilmoittaa).  Ilmoittatuneisiin otetaan yhteyttä sähköpostilla ilmoittautumisajan päätyttyä. Etusija on heillä, jotka eivät ole aikaisemmin osallistuneet vastaaviin KuntoTreffit tms. tilaisuuksiin.

nobel haku 1psd

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito