Vertaistukitoimintaa

Kesällä 2019 järjestetään valokuvanäyttely rauhanturvaamisesta Taalintehtaalla.

”Tallennettu hetki” -valokuvanäyttely kertoo suomalaisten YK-/kriisinhallintaveteraanien arjesta ja vapaa-ajasta toimialueella. Kyse on naisten ja miesten itse ottamista kuvista. Valokuvanäyttely järjestetään Taalintehtaan historiallisessa ruukkimiljöössä ravintola Portsiden ja ravintola Stall’s:n näyttelytilassa.

Näyttelyyn kerätään valokuvia eri vuosikymmeniltä, rauhanturvaamisesta, työstä, arjesta, vapaa-ajasta ja kokemuksista operaatioissa.

Jos haluat lähettää kuvasi näyttelyyn, skannaa se ja lähetä sähköisesti osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Kuvien mukana tarvitaan seuraavat tiedot:
• kuvaajan nimi ja yhteystiedot
• operaation nimi
• tapahtuman paikka ja aika.

Mikäli kuvaan liittyy jokin tarina, sen voi liittää mukaan. Näyttelykuvat valitsee raati. Julkaistavat kuvien on oltava sellaisia, että ne voidaan esitellä julkisessa tilassa.
Henkilöiden nimiä ei julkaista näyttelyn yhteydessä. Kuvaajan nimi julkaistaan, jos kuvaaja itse niin haluaa.
Julkaistuista kuvista ei makseta palkkiota. Näyttelyssä julkaistavien kuvien lähettäjille ilmoitetaan kuvan/kuvien julkaisemista. 

Näyttelyn viralliset avajaiset pidetään lauantaina 6.7.2019 Baltic Jazzin yhteydessä. Baltic Jazz -viikonloppua vietetään Taalintehtaalla 5.-7.7.2019. Näyttely jatkuu syyskuun 2019 loppuun saakka. Näyttelyn viralliset rotaatiovapaat bileet pidetään lauantaina 7.9.2019 Taalintehtaalla vietettävän September Open -festivaalin yhteydessä.

Lisätietoja: Jukka Siitonen, puh. 0400436477, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Baltic Jazz: https://www.balticjazz.com/fi 
September Open: http://www.visitkimitoon.fi/sopen/fi/ 
Infoa Taalintehtaan ravintoloista ja majoituksia: https://taalintehdas.fi/ 
Infoa Kemiönsaaresta: https://www.visitkimitoon.fi/ 
Näyttelytilat: http://www.portside.fi/ 
http://www.stalls.fi/ 

”Meillä on tänä iltana erikoistarjous: lainattavana elävää rauhanturvaajakokemusta viideltä vuosikymmeneltä. Tätä elävää kirjastoa voi lainata keskusteluja varten ilman kirjastokorttia”, kertoi Pasilan pääkirjaston johtaja Tiina Tarvonen tiistaina 19.3. Helsingissä.

”Olemme täällä avoimena keskustelulle ja teidän kysymyksillenne”, aloitti Henkka Helakorpi särmästi palveluspuku päällään torstaina 21.3. Oulun pääkirjaston Pakkalan salissa. ”Tulkaa jatkamaan keskustelua myöhemmin ravintola Tuba Food & Lounge:en”, jatkoi Henkka.

Rauhanturvaajaliiton vapaaehtoiset halusivat tuoda palvelusaikansa kokemukset osaksi kansalaisryhmien kanssa käytävää avointa keskustelua rasisminvastaisella viikolla 18.-24.3.2019. Pasilassa oli kuusi rauhanturvaajaa ”lainattavana”. Oulussa paneeliin osallistui neljä rauhanturvaajaa ja myöhempään ravintolassa käytyyn keskusteluun liittyi lisää Oulun seudun rauhanturvaajia. Jatkossa ainakin Pasilan pääkirjastossa kaavailtiin vastaavia keskustelutilaisuuksia esim. koululuokkien kanssa.

Vaikutelmaksi jäi, että näkökulmat avartuivat puolin ja toisin. Jotain kohtaamisten ja keskustelun tarpeesta kertoo oululaisen ravintolayleisön joukosta esitetty kiitospuheenvuoro: ”Näyttää siltä, että rauhaa on monenlaista - tai ehkä sitä ei ole ollenkaan, on vain vihaa. Jotkut ihmiset eivät ole koskaan kokeneet normaalia sovinnon tilaa, joillekin valtioiden välinen ja kotivaltion sisäinen rauha on itsestään selvää. Te olette laittaneet itsenne likoon, että edes jostain, mikä nyt näyttää olevan mahdotonta, tulisi joskus mahdollista.” Tähän oli hyvä lopettaa keskusteluilta tällä kertaa.

 

Oulu keskustelutilaisuus 210319 edited

(Oulun kirjaston Pakkalan sali 21.3.2019 paneeli: kuvassa vasemmalta: Tarja Raappana, Timo Ryhänen, Timo Heikkinen ja Henkka Helakorpi)

Vertaistukitoiminnan palveluvastaavan tehtävä on haettavana 27.3.2019 asti.

Suomen Rauhanturvaajaliitto on suomalaisten sotilaalliseen ja siviilikriisinhallintaan osallistuneiden henkilöiden etujärjestö.

Yksi Rauhanturvaajaliiton ydintehtävistä on vertaistuen järjestäminen. Vertaistukea järjestetään kaikille rauhanturvaajille ja heidän läheisilleen.

Vapaaehtoisella vertaistuella edistetään rauhanturvaajien ja heidän läheistensä jaksamista ja hyvinvointia ennen palvelusta, palveluksen aikana ja sen jälkeen.

Tarjoamme monipuolisen tehtävänkuvan sekä mielenkiintoisen ja yhteiskunnallisesti merkittävän roolin järjestökentällä.
Pääset toimimaan vertaistukitoiminnan ytimessä ja kehittämään Rauhanturvaajaliiton vertaistukijärjestelmää.

Tarkemmat tiedot työtehtävästä ja hausta linkistä: 

https://www.militarywork.fi/avoimet-paikat?ja-job=46821 

Tehtävän hakuprosessissa Rauhanturvaajaliitto tekee yhteistyötä Military Work -henkilöstöpalveluyrityksen kanssa.

Military Work on sotilastaustaisiin osaajiin erikoistunut henkilöstöpalvelualan yritys Suomessa.

Military Work välittää töitä monipuolisen sotilastaustan omaaville henkilöille, esimerkiksi rauhanturvatehtävissä palvelleille.

Siviilityömarkkinoilla arvostetaan niitä ominaisuuksia, joita sotilaskoulutus ja kokemus kansainvälisessä työympäristössä työskentelystä ovat sinulle tuoneet.
Olet kerryttänyt arvostettua kokemusta, jota ei muualta saa.

Tätä arvostamme. 

Military Works esitelykuva

nobel haku 1psd

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito