Vertaistukitoimintaa

Rauhanturvaajaveteraanien KuntoTreffit 6.-8.9.2019

Rokua Health & Spa Hotel
Kuntoraitti 2
91670 Rokua

Suomen Rauhanturvaajaliitto ja Oulun Seudun Rauhanturvaajat järjestävät KuntoTreffit Rokua Health & Spa Hotellissa. Vuoden toisen KuntoTreffit -viikonlopun tarkoituksena on monipuolisen liikunnan ohessa tarjota mahdollisuus keskusteluun ja kokemusten vaihtamiseen.
Viikonloppu on osallistujille maksuton. Majoitus 2h huoneissa. Mukaan otetaan ensisijaisesti heitä, jotka eivät ole aikaisemmin osallistuneet vastaavaan viikonlopun tilaisuuteen (KuntoTreffit tai vastaavat). Pohjois-Suomen rauhanturvaajaveteraanit ovat etusijalla näille KuntoTreffeille.
Huom. Syyskuun KuntoTreffit -jakso on täynnä, mutta peruutuspaikkoja voi kysellä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai postitse Oulun Seudun Rauhanturvaajat / Timo Heikkinen, Aleksanterinkatu 67 A 21, 90120 Oulu mahdollisimman pian. Mukaan mahtuu max 10 osallistujaa. Tiedustelut: sähköpostitse samaan osoitteeseen tai puhelimitse 040-5444688. Tervetuloa! Rauhanturvaajaliitto ja Oulun Seudun Rauhanturvaajat ry

Ohjelma:


6.9. Perjantai:

12.00 Lounas noutopöydästä, ravintola Rousku
13.00 Tuloinfo, turvallisuus ja ohjelman esittely, mukana fysioterapeutti
14.00-17.00 Yksilölliset keskustelut, verenpaineen mittaus, mukana sairaanhoitaja
Lihas- ja tasapainotestit, kehonkoostumusmittaus, mukana fysioterapeutti
17.00 Päivällinen noutopöydästä, ravintola Rousku
Kylpyläosaston ja kuntosalin vapaa käyttö
19.00 Tietoa henkisestä hyvinvoinnista, elintapojen ja hyvinvoinnin yhteydestä; keskustelua, mukana sairaanhoitaja tai kuntoutusohjaaja
20.00 Kevyt iltapala ja vapaamuotoinen oma illanvietto saunakabinetissa
Karaoke- tai orkesteritanssit Ravintola Rousku

7.9. Lauantai

Ennen aamiaista veren sokerimittaus, vapaaehtoinen
08.00 Aamiainen noutopöydästä, ravintola Rousku
09.00 Palautekeskustelu mittauksista ja testeistä, keskustelua hyvinvointiin liittyvistä teemoista, mukana fysioterapeutti
10.30 ”Harjun Henkäys” tai ohjattu kuntosaliharjoitus, mukana fysioterapeutti
12.00 Lounas noutopöydästä, ravintola Rousku
13.00 Rentousharjoitus, mukana fysioterapeutti
14.00 Henkinen hyvinvointi – ryhmäkeskustelu, mukana sairaanhoitaja
15.30 VesiBoxing, mukana fysioterapeutti
17.00 Päivällinen noutopöydästä, ravintola Rousku; Kylpylän ja kuntosalin vapaa käyttö
20.00 Kevyt iltapala ja vapaamuotoinen oma illanvietto saunakabinetissa
Karaoke- tai orkesteritanssit Ravintola Rousku

8.9. Sunnuntai

08.00 Aamiainen noutopöydästä, ravintola Rousku
Omatoimista liikuntaa, ulkoilua, kuntosali käytössä
10.00-Rentouttava aamu-uinti, sauna ja porealtaat
11.00 Palautekeskustelu, palautelomakkeet (Rauhanturvaajaliitto)
12.00 Lounas noutopöydästä, ravintola Rousku
Huoneiden luovutus

Kesällä 2019 järjestetään valokuvanäyttely rauhanturvaamisesta Taalintehtaalla.

”Tallennettu hetki” -valokuvanäyttely kertoo suomalaisten YK-/kriisinhallintaveteraanien arjesta ja vapaa-ajasta toimialueella. Kyse on naisten ja miesten itse ottamista kuvista. Valokuvanäyttely järjestetään Taalintehtaan historiallisessa ruukkimiljöössä ravintola Portsiden ja ravintola Stall’s:n näyttelytilassa.

Näyttelyyn kerätään valokuvia eri vuosikymmeniltä, rauhanturvaamisesta, työstä, arjesta, vapaa-ajasta ja kokemuksista operaatioissa.

Jos haluat lähettää kuvasi näyttelyyn, skannaa se ja lähetä sähköisesti osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Kuvien mukana tarvitaan seuraavat tiedot:
• kuvaajan nimi ja yhteystiedot
• operaation nimi
• tapahtuman paikka ja aika.

Mikäli kuvaan liittyy jokin tarina, sen voi liittää mukaan. Näyttelykuvat valitsee raati. Julkaistavat kuvien on oltava sellaisia, että ne voidaan esitellä julkisessa tilassa.
Henkilöiden nimiä ei julkaista näyttelyn yhteydessä. Kuvaajan nimi julkaistaan, jos kuvaaja itse niin haluaa.
Julkaistuista kuvista ei makseta palkkiota. Näyttelyssä julkaistavien kuvien lähettäjille ilmoitetaan kuvan/kuvien julkaisemista. 

Näyttelyn viralliset avajaiset pidetään lauantaina 6.7.2019 Baltic Jazzin yhteydessä. Baltic Jazz -viikonloppua vietetään Taalintehtaalla 5.-7.7.2019. Näyttely jatkuu syyskuun 2019 loppuun saakka. Näyttelyn viralliset rotaatiovapaat bileet pidetään lauantaina 7.9.2019 Taalintehtaalla vietettävän September Open -festivaalin yhteydessä.

Lisätietoja: Jukka Siitonen, puh. 0400436477, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Baltic Jazz: https://www.balticjazz.com/fi 
September Open: http://www.visitkimitoon.fi/sopen/fi/ 
Infoa Taalintehtaan ravintoloista ja majoituksia: https://taalintehdas.fi/ 
Infoa Kemiönsaaresta: https://www.visitkimitoon.fi/ 
Näyttelytilat: http://www.portside.fi/ 
http://www.stalls.fi/ 

”Meillä on tänä iltana erikoistarjous: lainattavana elävää rauhanturvaajakokemusta viideltä vuosikymmeneltä. Tätä elävää kirjastoa voi lainata keskusteluja varten ilman kirjastokorttia”, kertoi Pasilan pääkirjaston johtaja Tiina Tarvonen tiistaina 19.3. Helsingissä.

”Olemme täällä avoimena keskustelulle ja teidän kysymyksillenne”, aloitti Henkka Helakorpi särmästi palveluspuku päällään torstaina 21.3. Oulun pääkirjaston Pakkalan salissa. ”Tulkaa jatkamaan keskustelua myöhemmin ravintola Tuba Food & Lounge:en”, jatkoi Henkka.

Rauhanturvaajaliiton vapaaehtoiset halusivat tuoda palvelusaikansa kokemukset osaksi kansalaisryhmien kanssa käytävää avointa keskustelua rasisminvastaisella viikolla 18.-24.3.2019. Pasilassa oli kuusi rauhanturvaajaa ”lainattavana”. Oulussa paneeliin osallistui neljä rauhanturvaajaa ja myöhempään ravintolassa käytyyn keskusteluun liittyi lisää Oulun seudun rauhanturvaajia. Jatkossa ainakin Pasilan pääkirjastossa kaavailtiin vastaavia keskustelutilaisuuksia esim. koululuokkien kanssa.

Vaikutelmaksi jäi, että näkökulmat avartuivat puolin ja toisin. Jotain kohtaamisten ja keskustelun tarpeesta kertoo oululaisen ravintolayleisön joukosta esitetty kiitospuheenvuoro: ”Näyttää siltä, että rauhaa on monenlaista - tai ehkä sitä ei ole ollenkaan, on vain vihaa. Jotkut ihmiset eivät ole koskaan kokeneet normaalia sovinnon tilaa, joillekin valtioiden välinen ja kotivaltion sisäinen rauha on itsestään selvää. Te olette laittaneet itsenne likoon, että edes jostain, mikä nyt näyttää olevan mahdotonta, tulisi joskus mahdollista.” Tähän oli hyvä lopettaa keskusteluilta tällä kertaa.

 

Oulu keskustelutilaisuus 210319 edited

(Oulun kirjaston Pakkalan sali 21.3.2019 paneeli: kuvassa vasemmalta: Tarja Raappana, Timo Ryhänen, Timo Heikkinen ja Henkka Helakorpi)

nobel haku 1psd

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito