Vertaistukitoimintaa

Suomen lippu miehen hihassa

TRAUMATERAPIAKESKUS järjestää PSYYKKINEN TRAUMATISOITUMINEN –luentosarjan tulevan syksyn ja kevään aikana. 

Ainakin alla olevista kolmen luennon tiedoista on mahdollisesti hyötyä vertaistuen puhelinpäivystyksessä toimiville ja/tai kotiuttamiskoulutuksissa ryhmäkeskusteluja vetäville vapaaehtoisille.

13.9.2019 Äkillinen, ylivoimainen tapahtuma ja traumatisoituminen (ptsd)

15.11.2019 Pitkäaikainen, varhainen traumatisoituminen (c-ptsd)

17.1.2020 Vakavan traumatisoitumisen ja dissosiaatiohäiriöiden tunnistaminen ja hoito

Rauhanturvaajaliiton Vertaistuki maksaa kolmen ensin ilmoittautuneen vertaistuen puhelinpäivystyksessä toimivan tai kotiuttamiskoulutuksiin osallistuvan osallistumismaksut ylläoleville kursseille. Osallistua voit yhteen tai useampaan luentoon. Ainut toivomus on, että jaat saamaasi tietoa tulevissa VETU-koulutustilaisuuksissa.

Luentopäivät alkavat ilmoittautumisella klo 8.30–9.00 ja päättyvät klo 16.00.

Paikka: Soste, Yliopistonkatu 5, 6. krs, 00100 Helsinki

Ilmoittautuminen 30.8. mennessä sähköpostilla: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

 

europa silja111

Vertaistukipuhelimen päivystäjien seuraava virkistys- ja koulutusviikonloppu järjestetään 5.- 6.10. 2019 

Koulutusviikonloppu alkaa lauantaina 5.10. tulokahvilla klo 12.00-13.00 liiton toimiston kokoustilassa Pasilassa (osoite Kellosilta 4 C Helsinki, noin 5 min kävely Pasilan asemalta) ja päättyy sunnuntaina 6.10. klo 16.00, kun kokouslaiva ankkuroi Helsingin satamaan.

Ohjelma:

la 5.10.

Klo 11 lähtien tarjolla paikalle saapuville kevyttä lounasta: broilerisalaattia ja savupororieskarullia, kahvia, teetä.

klo 13.00-16.00 Ensimmäinen jakso, Pasilan toimiston tilat, Kellosilta 4 C, Helsinki 

Pasilassa alustuksen aiheena on: Puhelinauttamisen perusteet: puhelinauttajan oma jaksaminen, osaaminen, persoonallisten vahvuuksien tunnistaminen, kompastuskivet ja yleisimmät aihepiirit.

Alustuksen pitää psykologi ja filosofian tohtori Pekka Sauri. Iltapäivän mottona on aikaisemmista puhelinkoulutuksista Pekan kautta esille tullut ajatus:

”Tärkeintä on keskusteluissa vähentää palveluun soittavien (miesten) itsensä kokemaa häpeän tunnetta, joka liittyy omaan tuen tarpeeseen”.  Tästä kuullaan vinkkejä ja tätä opetellaan käytännössä.

Pekka tunnetaan legendaarisen Yölinja-puhelinkontaktiohjelman vetäjänä Radio Cityssä (1986-1997) ja Yleisradiossa (1997-2002). Hän veti ohjelmaa yhteensä 16 vuoden ajan.

Pekka Sauri

 klo 16.00- Siiryminen Länsiterminaalille (Tyynenmerenkatu 8) 

klo 18.30 Silja Europa lähtee kohti Tallinnaa

klo 18.30-20.30 Toinen jakso (alussa kokouskahvit): keskustelua Pekka Saurin alustuksen pohjalta ja harjoituksia

klo 20.30 päivällinen (Grande Buffet) => vapaata illanviettoa ja seurustelua

su 6.10.

klo 07.00-10.00 aamupala (Grande Buffet)

klo 10.00-14:00 Kolmas jakso: aiheita case-pohjalta: opetellaan puhelinauttamista käytännössä

klo 14.00 lounas (Grande Buffet)

klo 15.30 käytännön asiat, palaute, päätössanat

klo 16.00 rantautuminen Helsinkiin, turvallista kotimatkaa.

Matkalle tarvitaan mukaan poliisin myöntämä passi tai henkilökortti!

Ilmoittautumiset 1.9. 2019 mennessä sähköpostilla: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

tukipuhelin

 

Mukaan mahtuu 20 ensin ilmoittautunutta. Tilaisuus on osallistujille maksuton. Matkakulut korvataan halvimman kulkuneuvon mukaisesti. Junan (tai muun julkisen liikenteen) käyttöä suositellaan, koska pysäköintimahdollisuudet ovat Helsingissä rajallisia. Ilmoittautumisen yhteydessä mainitse: nimi, osoite, puhelin, RT-yhdistyksesi nimi, mahdollinen ruoka-aineallergia, voitko tarjota/tarvitsetko kimppakyytiä mistä /minne, mahdollinen toive hyttikaverista. Laivalla majoitus kahden hengen hyteissä.

Koulutus on tarkoitettu jo päivystysringissä toimiville, mutta myös asiasta kiinnostuneet kriisinhallintaveteraanit, jotka ovat valmiita sitoutumaan päivystystehtävään, ovat tervetulleita.

Jos olet vielä hieman epävarma sitoutumisesta päivystysrinkiin, kannattaa sinun osallistua 21.-22.9. järjestettävään koulutus ja informaatiotilaisuuteen Hollolassa, jossa kerrotaan laajemmin vertaistukitoiminnan mahdollisuuksista. Tarkemmat tiedot syyskuun viikonlopusta löydät linkistä: http://www.rauhanturvaajaliitto.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=415%3Aoletko-kiinnostunut-toimimaan-vapaaehtoisena-vertaistukitoiminnassa-tule-kuulostelemaan-21-22-9-viikonloppuun&catid=63%3Avertaistukitoimintaa&Itemid=235&fbclid=IwAR3c_ICAuOo24hnoqwIWzhyoAja4XAwtiqW82fBWuo1goDhmji89sDy5O5Y 

”Meillä on tänä iltana erikoistarjous: lainattavana elävää rauhanturvaajakokemusta viideltä vuosikymmeneltä. Tätä elävää kirjastoa voi lainata keskusteluja varten ilman kirjastokorttia”, kertoi Pasilan pääkirjaston johtaja Tiina Tarvonen tiistaina 19.3. Helsingissä.

”Olemme täällä avoimena keskustelulle ja teidän kysymyksillenne”, aloitti Henkka Helakorpi särmästi palveluspuku päällään torstaina 21.3. Oulun pääkirjaston Pakkalan salissa. ”Tulkaa jatkamaan keskustelua myöhemmin ravintola Tuba Food & Lounge:en”, jatkoi Henkka.

Rauhanturvaajaliiton vapaaehtoiset halusivat tuoda palvelusaikansa kokemukset osaksi kansalaisryhmien kanssa käytävää avointa keskustelua rasisminvastaisella viikolla 18.-24.3.2019. Pasilassa oli kuusi rauhanturvaajaa ”lainattavana”. Oulussa paneeliin osallistui neljä rauhanturvaajaa ja myöhempään ravintolassa käytyyn keskusteluun liittyi lisää Oulun seudun rauhanturvaajia. Jatkossa ainakin Pasilan pääkirjastossa kaavailtiin vastaavia keskustelutilaisuuksia esim. koululuokkien kanssa.

Vaikutelmaksi jäi, että näkökulmat avartuivat puolin ja toisin. Jotain kohtaamisten ja keskustelun tarpeesta kertoo oululaisen ravintolayleisön joukosta esitetty kiitospuheenvuoro: ”Näyttää siltä, että rauhaa on monenlaista - tai ehkä sitä ei ole ollenkaan, on vain vihaa. Jotkut ihmiset eivät ole koskaan kokeneet normaalia sovinnon tilaa, joillekin valtioiden välinen ja kotivaltion sisäinen rauha on itsestään selvää. Te olette laittaneet itsenne likoon, että edes jostain, mikä nyt näyttää olevan mahdotonta, tulisi joskus mahdollista.” Tähän oli hyvä lopettaa keskusteluilta tällä kertaa.

 

Oulu keskustelutilaisuus 210319 edited

(Oulun kirjaston Pakkalan sali 21.3.2019 paneeli: kuvassa vasemmalta: Tarja Raappana, Timo Ryhänen, Timo Heikkinen ja Henkka Helakorpi)

nobel haku 1psd

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito