Tiedotteet

Ritarikuntien kunniamerkkejä KRIHA-veteraaneille

Lippujuhlapäivänä 4.6.2020 on Ritarikuntien kunniamerkein palkittu mm. seuraavat kriisinhallintaveteraanit:

Suomen Valkoisen Ruusun komentajamerkki (SVR K)

Mauri Koskela (Pohjanmaan RT)

Suomen Leijonan ritarimerkki (SL R):

Matti Lappalainen (Pirkanmaan RT)

Suomen Valkoisen Ruusun 1.lk:n mitali kultaristein (SVR M1 kr):

Matti Männikkö (Satakunnan RT)

Suomen Valkoisen Ruusun 1.lk:n mitali (SVR M1):

Pertti Ronkainen (Koillismaan RT)

Suomen Rauhanturvaajaliitto onnittelee kaikkia valtiollisen tai muun huomionosoituksen saaneita ja lippujuhlapäivänä ylennettyjä!

Rauhanturvaajaliiton kevätliittokokous siirretään

Vallitsevasta koronaepidemiasta johtuen Rauhanturvaajaliiton hallitus päätti 28.3. järjestetyssä kokouksessaan siirtää 16.5. Hämeenlinnan Aulangolle suunniteltua kevätliittokokousta.

Kevätliittokokous siirretään järjestettäväksi syysliittokokouksen yhteydessä 24.10. Raumalla. Kokouksessa käsitellään kevät- ja syysliittokokousten asiat tarvittaessa kahdessa erillisessä kokouksessa.

Ohjeet Nobel 1988 -muistoristin hakemiseen

Nobel – muistoristin lunastamiseen ovat oikeutettuja ennen 10.12.1988 YK:n rauhanturvatehtävissä palvelleet henkilöt. Muistoristin voi lunastaa myös edesmenneen ristiin oikeutetun rauhanturvaajan omainen muistoesineenä säilytettäväksi. Muistoristi voidaan luovuttaa myös ulkomaalaiselle henkilölle, mikäli edellä mainitut ehdot täyttyvät.

Nobel – muistoristiä kannetaan siviiliasussa kunniamerkkinä muun isänmaallisen toiminnan muistomitalien ja – ristien tapaan ja se sijoitetaan kantojärjestyksessä ennen ns. missiomitaleita. Virkapuvuissa Nobel – muistoristiä voidaan kantaa kriisinhallintaveteraanien omissa tilaisuuksissa ao. virkapukumääräysten ja -ohjeiden mukaan.

Nobel – muistoristiä anotaan lomakkeella, johon tulee liittää luotettava todistus em. kelpoisuudesta (esimerkiksi kopio sotilaspassin ko. sivusta). Anomuslomake liitteineen toimitetaan omaan rauhanturvaajayhdistykseen, josta muistoristi myöntökirjoineen myös lunastetaan. Ei-jäsenet anovat ristiä haluamansa rt-yhdistyksen kautta tai poikkeustapauksessa suoraan liitosta (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.).

Numeroitujen muistoristien mukana seuraa myöntökirja, jossa ote alkuperäisestä Nobel-palkinnon myöntötiedotteesta. Myöntöpäiväksi merkitään pääsääntöisesti joko kansainvälinen YK:n rauhanturvaajien päivä 29.5. tai YK-päivä 24.10. Muistoristien jako pyritään kuitenkin suorittamaan joko näiden päivien viettoon liittyvien juhlallisuuksien yhteydessä tai muussa yhdistyksen päättämässä (juhlavassa) tilaisuudessa.

SET 1: muistoristi, pienoiskunniamerkki ja nauhalaattatunnus lahjarasiassa
SET 2: muistoristi ja nauhalaattatunnus pahvikotelossa - kunniamerkeissä ja nauhalaatoissa on kiinnitysmekanismi valmiina Hinnat / kpl

SET 1: 100 € (135 € ei-jäsenille)
SET 2: 80 € (110 € ei-jäsenille)

Erikseen hankittavina

- pienoiskunniamerkki: 30 € 
- nauhalaatta: 15 € 
- irtonauha: 8 €

Hinnat ovat verottomia nettohintoja (eli hintoihin ei lisätä arvonlisäveroa) ja voimassa toistaiseksi. Oikeus hinnanmuutoksiin pidätetään.

Liite (Nobel 1988 -Muistoristin anomus)

nobel haku 1psd

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito