Vertaistukitoimintaa

Hei arvoisa rauhanturvaaja tai juuri kotiutunut.


Rauhanturvaajaliitto on aiemmin jo tiedottanut, että entisille ja nykyisille rauhanturvaajille ammatillisen avun hakeminen on tehty mahdollisimman helpoksi yhdessä Puolustusvoimien, Valtiokonttorin ja HUS:n kanssa.

Tätä kutsutaan matalan kynnyksen tueksi.


Yhä selvemmin tiedämme, että avun tarve voi olla todella erilaista. Siksi yhdessä kehitämme tukea mm. seuraavasti:


Toiminnassa syntyneiden tapaturmien ja palvelussairauksien hoidon lisäksi kiinnitetään entistä suurempaa huomiota myös muuhun tuen tarpeeseen.
Kriisinhallintatehtävissä palvelleille kehitetään matalan kynnyksen periaatteella tukea hoidon, kuntoutuksen, sopeutumisen ja työhön paluun toteutumiseen välittömästi palveluksen jälkeen. Tarvittaessa järjestetään mm. riittävän ajoissa aloitettua ammatillista kuntoutusta, joka ehkäisee työkyvyttömyyttä ja syrjäytymistä sekä nopeuttaa työhön tai opiskeluun paluuta tehokkaasti.

Viranomaisten ja Rauhanturvaajaliiton yhteisenä tavoitteena on, että tarvittaessa kotiutunut voi päätyä mahdollisimman nopeasti varsinaiseen ammatilliseen kuntoutukseen, jos vamma/sairaus estää paluun entiseen työhön tai opiskeluun.

Tietenkin yhteinen tavoite on, että jokainen voisi palata normaaliin perhe- ja työelämään palveluksensa jälkeen. Tällä tiellä kuljemme tukien mukana. Tukimuotoja kehitetään koko ajan!

Katso lisää osoitteista:

https://www.mielenterveystalo.fi/ (hakusana ”rauhanturvaaja”) tai


http://www.valtiokonttori.fi/fi-FI/Kansalaisille_ja_yhteisoille/Korvaukset_ja_etuisuudet/Tapaturmat_kriisinhallintatehtavissa/Psyykkisen_tuen_palvelut 

Parisuhteen päättyminen on kova paikka jokaiselle. Rauhanturvaajaliitto tarjoaa apua yhteistyössä Miessakit ry:n kanssa.

Erosta elossa -toiminnassa miehet saavat henkilökohtaista keskusteluapua, neuvontaa ja vertaistukea niihin lukuisiin kysymyksiin, joita herää parisuhteen uhatessa päättyä, varsinaisessa eroprosessissa ja ajassa eron jälkeen.

Yhtenä keskeisenä tavoitteena on turvata lapsen ja isän suhteen jatkuminen myös eron jälkeen.

Alla olevista linkeistä löydät lisää tietoa. 

Erosta Elossa on valtakunnallinen palvelu, josta saat lisätietoa klikkaamalla linkkiä:

https://www.miessakit.fi/fi/toimintamuodot/erosta_elossa

Ammatillisesti ohjatussa vertaisryhmässä toisten miesten kokemusten kuuleminen auttaa oman eroprosessin jäsentämistä.

Ryhmässä käsitellään eroon liittyviä tunteita sekä työskennellään muun muassa huoltajuus- ja tapaamiskysymysten parissa.

Ryhmistä saat lisää tietoa klikkaamalla:

https://www.facebook.com/Miessakit/

Isä, äiti tai puoliso palveluksessa, kotona arki rullaa. Vai rullaako?

Baby Bluesia? Riitänkö? Osaanko? Olenko ainoa, joka kokee näin?

Rauhanturvaajaliitto tekee yhteistyötä Lahden ensi- ja turvakotiyhdistyksen kanssa Päijät-Hämeen alueella. Haluamme tarjota palveluksessa olevien ja kotiutuneiden perheille tukea turvalliseen vuorovaikutukseen.

Seuraa ilmoittelua. Yhteisiä tilaisuuksia järjestetään Päijät-Hämeen alueella.

Ensi- ja turvakotien liitto on valtakunnallinen lapsi- ja perhejärjestö, joka auttaa lapsia ja perheitä. Turvallinen vuorovaikutus ja turvallinen olo on jokaiselle mahdollista.

Eri puolilla Suomea tarjolla on perheiden tarvitsemaa ammatillista apua ja vapaaehtoisten tukea.

Osallistu Chat-keskusteluun: https://ensijaturvakotienliitto.fi/tietoa-liitosta/nain-me-autamme/apua-verkossa

Tutustu nettiturvakotiin: https://nettiturvakoti.fi

Lue vaikkapa isä Mika Lehden ja lasten, Milja ja Sasun tarina: https://ensijaturvakotienliitto.fi/tarinat/etta-lapsilla-olisi-hyva-olla/#

nobel haku 1psd

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito