Vertaistukitoimintaa

Suomen lippu miehen hihassa

TRAUMATERAPIAKESKUS järjestää PSYYKKINEN TRAUMATISOITUMINEN –luentosarjan tulevan syksyn ja kevään aikana. 

Ainakin alla olevista kolmen luennon tiedoista on mahdollisesti hyötyä vertaistuen puhelinpäivystyksessä toimiville ja/tai kotiuttamiskoulutuksissa ryhmäkeskusteluja vetäville vapaaehtoisille.

13.9.2019 Äkillinen, ylivoimainen tapahtuma ja traumatisoituminen (ptsd)

15.11.2019 Pitkäaikainen, varhainen traumatisoituminen (c-ptsd)

17.1.2020 Vakavan traumatisoitumisen ja dissosiaatiohäiriöiden tunnistaminen ja hoito

Rauhanturvaajaliiton Vertaistuki maksaa kolmen ensin ilmoittautuneen vertaistuen puhelinpäivystyksessä toimivan tai kotiuttamiskoulutuksiin osallistuvan osallistumismaksut ylläoleville kursseille. Osallistua voit yhteen tai useampaan luentoon. Ainut toivomus on, että jaat saamaasi tietoa tulevissa VETU-koulutustilaisuuksissa.

Luentopäivät alkavat ilmoittautumisella klo 8.30–9.00 ja päättyvät klo 16.00.

Paikka: Soste, Yliopistonkatu 5, 6. krs, 00100 Helsinki

Ilmoittautuminen 30.8. mennessä sähköpostilla: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

 

europa silja111

Vertaistukipuhelimen päivystäjien seuraava virkistys- ja koulutusviikonloppu järjestetään 5.- 6.10. 2019 

Koulutusviikonloppu alkaa lauantaina 5.10. tulokahvilla klo 12.00-13.00 liiton toimiston kokoustilassa Pasilassa (osoite Kellosilta 4 C Helsinki, noin 5 min kävely Pasilan asemalta) ja päättyy sunnuntaina 6.10. klo 16.00, kun kokouslaiva ankkuroi Helsingin satamaan.

Ohjelma:

la 5.10.

Klo 11 lähtien tarjolla paikalle saapuville kevyttä lounasta: broilerisalaattia ja savupororieskarullia, kahvia, teetä.

klo 13.00-16.00 Ensimmäinen jakso, Pasilan toimiston tilat, Kellosilta 4 C, Helsinki 

Pasilassa alustuksen aiheena on: Puhelinauttamisen perusteet: puhelinauttajan oma jaksaminen, osaaminen, persoonallisten vahvuuksien tunnistaminen, kompastuskivet ja yleisimmät aihepiirit.

Alustuksen pitää psykologi ja filosofian tohtori Pekka Sauri. Iltapäivän mottona on aikaisemmista puhelinkoulutuksista Pekan kautta esille tullut ajatus:

”Tärkeintä on keskusteluissa vähentää palveluun soittavien (miesten) itsensä kokemaa häpeän tunnetta, joka liittyy omaan tuen tarpeeseen”.  Tästä kuullaan vinkkejä ja tätä opetellaan käytännössä.

Pekka tunnetaan legendaarisen Yölinja-puhelinkontaktiohjelman vetäjänä Radio Cityssä (1986-1997) ja Yleisradiossa (1997-2002). Hän veti ohjelmaa yhteensä 16 vuoden ajan.

Pekka Sauri

 klo 16.00- Siiryminen Länsiterminaalille (Tyynenmerenkatu 8) 

klo 18.30 Silja Europa lähtee kohti Tallinnaa

klo 18.30-20.30 Toinen jakso (alussa kokouskahvit): keskustelua Pekka Saurin alustuksen pohjalta ja harjoituksia

klo 20.30 päivällinen (Grande Buffet) => vapaata illanviettoa ja seurustelua

su 6.10.

klo 07.00-10.00 aamupala (Grande Buffet)

klo 10.00-14:00 Kolmas jakso: aiheita case-pohjalta: opetellaan puhelinauttamista käytännössä

klo 14.00 lounas (Grande Buffet)

klo 15.30 käytännön asiat, palaute, päätössanat

klo 16.00 rantautuminen Helsinkiin, turvallista kotimatkaa.

Matkalle tarvitaan mukaan poliisin myöntämä passi tai henkilökortti!

Ilmoittautumiset 1.9. 2019 mennessä sähköpostilla: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

tukipuhelin

 

Mukaan mahtuu 20 ensin ilmoittautunutta. Tilaisuus on osallistujille maksuton. Matkakulut korvataan halvimman kulkuneuvon mukaisesti. Junan (tai muun julkisen liikenteen) käyttöä suositellaan, koska pysäköintimahdollisuudet ovat Helsingissä rajallisia. Ilmoittautumisen yhteydessä mainitse: nimi, osoite, puhelin, RT-yhdistyksesi nimi, mahdollinen ruoka-aineallergia, voitko tarjota/tarvitsetko kimppakyytiä mistä /minne, mahdollinen toive hyttikaverista. Laivalla majoitus kahden hengen hyteissä.

Koulutus on tarkoitettu jo päivystysringissä toimiville, mutta myös asiasta kiinnostuneet kriisinhallintaveteraanit, jotka ovat valmiita sitoutumaan päivystystehtävään, ovat tervetulleita.

Jos olet vielä hieman epävarma sitoutumisesta päivystysrinkiin, kannattaa sinun osallistua 21.-22.9. järjestettävään koulutus ja informaatiotilaisuuteen Hollolassa, jossa kerrotaan laajemmin vertaistukitoiminnan mahdollisuuksista. Tarkemmat tiedot syyskuun viikonlopusta löydät linkistä: http://www.rauhanturvaajaliitto.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=415%3Aoletko-kiinnostunut-toimimaan-vapaaehtoisena-vertaistukitoiminnassa-tule-kuulostelemaan-21-22-9-viikonloppuun&catid=63%3Avertaistukitoimintaa&Itemid=235&fbclid=IwAR3c_ICAuOo24hnoqwIWzhyoAja4XAwtiqW82fBWuo1goDhmji89sDy5O5Y 

 Siikaniemi Lahti

Kaikkien vapaaehtois- ja vertaistukitoiminnasta kiinnostuneiden yhteinen virkistys ja koulutusviikonloppu 21.-22.9.2019 Siikaniemen leirikeskuksessa Hollolassa


Oletko kiinnostunut vertaistukitoiminnasta? Tervetuloa mukaan! Osallistuminen tähän viikonloppuun ei edellytä sitoutumista vapaaehtoistehtäviin. Voit tunnustella ja kuulostella rauhassa ja tutustua muihin vertaistuessa mukana oleviin. Ainut, mitä sinulta edellytetään on kriisinhallinta-/rauhanturvakokemus ja halu osallistua vertaistukeen.
Vertaistukipuhelimen päivystäjien ja vapaaehtoistehtävissä toimivien – uusien ja kokeneiden - yhteinen virkistäytymis- ja koulutusviikonloppu järjestetään 21.-22.9.2019. Siikaniemen leirikeskuksessa, Siikaniementie 210 16730 Kutajärvi (noin 16 km Lahdesta). Tutustumme, jaamme kokemuksia, kehitämme vetu-toimintaa ja virkistäydymme yhdessä. Pitkämatkalaisille järjestyy majoitus jo pe 20.9., kunhan ilmoitat etukäteen. Tilaisuus on osallistujille maksuton. Matkakulut korvataan halvimman kulkuneuvon mukaisesti. Ilmoittaudu sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 4.9.19. mennessä. Ilmoittautumisen yhteydessä mainitse: nimi, osoite, puhelin, RT-yhdistyksesi, mahdollinen ruoka-aineallergia, tarvitsetko majoituksen jo 20.9.; voitko tarjota/tarvitsetko kimppakyytiä mistä /minne. Jos olet uusi tulokas ilmoita myös rauhanturvataustasi ja RT-yhdistyksesi nimi, jos olet jäsen. Koulutuksessa käsitellään mm. Erosta Elossa -koulutusyhteistyötä Miessakit ry:n vastaavan erotyöntekijän Kari Vilkon opastuksella.

Ohjelma la 21.9.


Klo 11-12 Saapuminen, majoittuminen
Klo 12 Lounas

Klo 13 (tai lounaan päätyttyä)
Tutustuminen; Teema 1: Miessakit Ry:n vastaava erotyöntekijä Kari Vilkko alustaa "Erosta Elossa" -toimintakokonaisuudesta. Pohdimme yhteistyömahdollisuuksia; Kari kertoo pitkän kokemuksen pohjalta pointteja miesten erokriiseistä ja -eroauttamisesta. Alustus ja keskustelua. Karilla on myös rauhanturvaajakokemusta.
Klo 14.30 Kahvit
Teema 2: Lähtisinkö ryhmänohjaajaksi kotiuttamiskoulutukseen? Kriisinhallintaoperaatiosta kotiinpaluun jälkeen, tyypillisesti 1-3 kk kuluttua kotiutumisesta, järjestetään kotiutuneille kotiuttamiskoulutus. Porin prikaatissa järjestettävässä tilaisuudessa käydään läpi kriisinhallintapalveluksen kokemuksia sekä mm. stressiin, ihmissuhteisiin ja arkeen paluuseen liittyviä asioita. Ryhmä- ja yksilökeskusteluja ohjaavat toimintaan koulutetut henkilöt. Suomen Rauhanturvaajaliitto ja vertaistukitoiminta on mukana jokaisessa tällaisessa tilaisuudessa. Koulutusviikonlopussa opiskelemme perusasioita ryhmänohjaamisesta ja keskustelemme asian tiimoilta. Alustus ja keskustelua, alustajana vertaistukikoordinaattori Timo Ryhänen

Klo 17 Mahdollisuus ulkoiluun, vapaata seurustelua
Klo 18 Päivällinen
Klo 19- Yhteinen illanvietto. rantasauna, takkahuone käytössä, iltapala ja makkaranpaistoa, vapaata ohjelmaa.


Ohjelma su 22.9.


Klo 8-9 Aamiainen
Klo 9-11 Hot wash up; keskustelu edellisen päivän teemoista; johtopäätöksiä; ajankohtaista vertaistuesta; vapaata
Klo 12 Lounas
Klo 13 Palautekeskustelu; yleiset asiat
Klo 14 Lähtökahvit ja tilaisuuden lopetus

nobel haku 1psd

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito