Vertaistukitoimintaa

Kesällä 2019 järjestetään valokuvanäyttely rauhanturvaamisesta Taalintehtaalla.

”Tallennettu hetki” -valokuvanäyttely kertoo suomalaisten YK-/kriisinhallintaveteraanien arjesta ja vapaa-ajasta toimialueella. Kyse on naisten ja miesten itse ottamista kuvista. Valokuvanäyttely järjestetään Taalintehtaan historiallisessa ruukkimiljöössä ravintola Portsiden ja ravintola Stall’s:n näyttelytilassa.

Näyttelyyn kerätään valokuvia eri vuosikymmeniltä, rauhanturvaamisesta, työstä, arjesta, vapaa-ajasta ja kokemuksista operaatioissa.

Jos haluat lähettää kuvasi näyttelyyn, skannaa se ja lähetä sähköisesti osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Kuvien mukana tarvitaan seuraavat tiedot:
• kuvaajan nimi ja yhteystiedot
• operaation nimi
• tapahtuman paikka ja aika.

Mikäli kuvaan liittyy jokin tarina, sen voi liittää mukaan. Näyttelykuvat valitsee raati. Julkaistavat kuvien on oltava sellaisia, että ne voidaan esitellä julkisessa tilassa.
Henkilöiden nimiä ei julkaista näyttelyn yhteydessä. Kuvaajan nimi julkaistaan, jos kuvaaja itse niin haluaa.
Julkaistuista kuvista ei makseta palkkiota. Näyttelyssä julkaistavien kuvien lähettäjille ilmoitetaan kuvan/kuvien julkaisemista. 

Näyttelyn viralliset avajaiset pidetään lauantaina 6.7.2019 Baltic Jazzin yhteydessä. Baltic Jazz -viikonloppua vietetään Taalintehtaalla 5.-7.7.2019. Näyttely jatkuu syyskuun 2019 loppuun saakka. Näyttelyn viralliset rotaatiovapaat bileet pidetään lauantaina 7.9.2019 Taalintehtaalla vietettävän September Open -festivaalin yhteydessä.

Lisätietoja: Jukka Siitonen, puh. 0400436477, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Baltic Jazz: https://www.balticjazz.com/fi 
September Open: http://www.visitkimitoon.fi/sopen/fi/ 
Infoa Taalintehtaan ravintoloista ja majoituksia: https://taalintehdas.fi/ 
Infoa Kemiönsaaresta: https://www.visitkimitoon.fi/ 
Näyttelytilat: http://www.portside.fi/ 
http://www.stalls.fi/ 

”Meillä on tänä iltana erikoistarjous: lainattavana elävää rauhanturvaajakokemusta viideltä vuosikymmeneltä. Tätä elävää kirjastoa voi lainata keskusteluja varten ilman kirjastokorttia”, kertoi Pasilan pääkirjaston johtaja Tiina Tarvonen tiistaina 19.3. Helsingissä.

”Olemme täällä avoimena keskustelulle ja teidän kysymyksillenne”, aloitti Henkka Helakorpi särmästi palveluspuku päällään torstaina 21.3. Oulun pääkirjaston Pakkalan salissa. ”Tulkaa jatkamaan keskustelua myöhemmin ravintola Tuba Food & Lounge:en”, jatkoi Henkka.

Rauhanturvaajaliiton vapaaehtoiset halusivat tuoda palvelusaikansa kokemukset osaksi kansalaisryhmien kanssa käytävää avointa keskustelua rasisminvastaisella viikolla 18.-24.3.2019. Pasilassa oli kuusi rauhanturvaajaa ”lainattavana”. Oulussa paneeliin osallistui neljä rauhanturvaajaa ja myöhempään ravintolassa käytyyn keskusteluun liittyi lisää Oulun seudun rauhanturvaajia. Jatkossa ainakin Pasilan pääkirjastossa kaavailtiin vastaavia keskustelutilaisuuksia esim. koululuokkien kanssa.

Vaikutelmaksi jäi, että näkökulmat avartuivat puolin ja toisin. Jotain kohtaamisten ja keskustelun tarpeesta kertoo oululaisen ravintolayleisön joukosta esitetty kiitospuheenvuoro: ”Näyttää siltä, että rauhaa on monenlaista - tai ehkä sitä ei ole ollenkaan, on vain vihaa. Jotkut ihmiset eivät ole koskaan kokeneet normaalia sovinnon tilaa, joillekin valtioiden välinen ja kotivaltion sisäinen rauha on itsestään selvää. Te olette laittaneet itsenne likoon, että edes jostain, mikä nyt näyttää olevan mahdotonta, tulisi joskus mahdollista.” Tähän oli hyvä lopettaa keskusteluilta tällä kertaa.

 

Oulu keskustelutilaisuus 210319 edited

(Oulun kirjaston Pakkalan sali 21.3.2019 paneeli: kuvassa vasemmalta: Tarja Raappana, Timo Ryhänen, Timo Heikkinen ja Henkka Helakorpi)

Arvoisa rauhanturvaaja, omainen, läheinen tai muuten näille sivuille satunnaisesti klikannut

Rauhanturvaajaliiton vertaistuen vapaaehtoiset, koulutetut päivystäjät päivystäjävät 24/7 365 vrk/vuodessa liiton vertaistukipuhelimessa. Löydät tästä tukimuodosta lisää tietoa näiltä sivuilta.

Tämä puhelinauttamisen käytäntö on ollut yhtenä mallina ja peilinä, kun yhdessä Miessakkien kanssa kehiteltiin myös muille miehille tukipuhelinta viime syksynä. Syksyn mittaan olemme järjestäneet yhteisiä koulutustilaisuuksia, seminaareja ja olemme kehitelleet ideaa käytännöksi.

"MIESluuri", miehille suunnattu vertaistukeen perustuva auttava puhelinpalvelu julkistettiin tiistaina 26.2.2019. Rauhanturvaajaliiton vertaistuki toivottaa onnea ja menestystä tälle ja muulle Miessakkien toiminnalle ja lupaa olla tukena jatkokehittelyssäkin. 

Voit toki soittaa MIESluuriin itsekin tai kertoa tällaisestakin apukanavasta kaverille.

Yksi keskeinen ajatus MIESluurin kehittelyssä on ollut tämä: 

Kuulluksi tullut mies löytää keinot ja ratkaisut useimmiten itsestään. Yksi puhelu ei tietenkään ratkaise ongelmaa, mutta voi olla se tärkeä askel eteenpäin omassa elämässä. Jollekin miehelle se voi antaa puhtia nousta sohvalta ja hakeutua ihmisten pariin. Toinen taas saattaa tarvita keskustelua selkeyttääkseen parisuhteeseen liittyvää epämääräistä ahdistusta.

Toiminta perustuu vertaismiesten vapaaehtoiseen toimintaan, jota tuetaan hankkeen resurssein. Toiminnan sisällöstä päättävät miehet itse.

Miessakit tarjoaa paljon muutakin miehen hyvinvointia tukevaa toimintaa, josta löydät tietoa Miessakkien nettisivuilta: https://www.miessakit.fi/ Rauhanturvaajaliitto kehittää yhteistä vertaistukitoimintaa Miessakkien kanssa koko ajan.

Perustietoa Miessakkien MIESluurista:

MIESluuri tiistaisin kello 18-22
Soita numeroon 044 751 1310 (puhelumaksu oman liittymän mukaisesti)

MIESluuri on puhelinpalvelu, joka tukee ja neuvoo miehiä elämässä eteenpäin. Miessakkien Toiminnan Miesten vapaaehtoiset miehet vastaavat puhelimeen tiistai-iltaisin. Vastaajat antavat vertaispohjalta tukea ja neuvoja.

- Tukea omaan ajatteluun
- Tietoa miehille suunnatuista palveluista Suomessa
- Vinkkejä harrastuksien ja yhteisöjen löytämiseen

Palvelu on anonyymi. Yksilöiviä tietoja ei siis tallenneta. Puhelun hinta on operaattorisi hinnoittelun mukainen

”Tärkeintä on keskusteluissa vähentää palveluun soittavien miesten itsensä kokemaa häpeän tunnetta, joka liittyy omaan tuen tarpeeseen” sanoo Pekka Sauri, joka on toiminut legendaarisen Yölinja -ohjelman radioterapeuttina ja toimii MIESluurin neuvonantaja ja kummisetänä.

Lisää tietoa Miesluurista saat klikkaamalla: 

https://www.miessakit.fi/fi/toimintamuodot/toiminnan_miehet/miesluuri 

tai katsopa vaikka Jyrin hieno video osoitteesta: 

https://www.facebook.com/Miessakit/

#morjens #toiminnanmiehet #eteenpäin #puhelintuki #vertaistuki

nobel haku 1psd

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito