Järjestöuutiset

Rauhanturvaajat kunnioittavat vaelluksella sotien veteraaneja

Salpavaelluksella Miehikkälässä viikko jälkeen juhannuksen yhdistyy sopivasti liikunta ja linnoitushistoria. Suomen Rauhanturvaajaliitto on ottanut vaelluksen ohjelmaansa kunnioittaakseen sotiemme veteraanien asein ja lapioin tekemää työtä. Salpa-asema on hämmästyttävä nähtävyys, joka aikanaan osaltaan turvasi Suomelle itsenäisen rauhan.

Salpa-asemaa esittelevä vaellus on avoin kaikille ja sillä on useita reittivaihtoehtoja. Osin rauhanturvaajia ajatellen vaelluksella on uusi reitti, museoreitti. Kahden päivän aikana kertyy kävelyä maastossa ja pikkuteillä yhteensä noin 18 kilometriä.

Nimensä mukaisesti museoreitti tutustuttaa osallistujat Salpalinja-museoon, erilliseen Salpalinja – itsenäisen Suomen suurin rakennushanke –näyttelyyn ja valtakunnalliseen Pioneerimuseoon. Kohteet ovat sopivasti patikkareitin varrella. Uutta on myös keskelle Miehikkälän kirkonkylää pääaseman eteen rakennetun etuaseman esittely.

Rauhanturvaajaliitto on alistanut vaelluksen tiedotus- ja toimintavastuun Kymenlaakson Sinibareteille. Yhdistys onkin suositellut vaellusta jäsenilleen ja tietysti rauhanturvaajille kautta maan. Liiton puheenjohtaja Heikki Holma osallistuu vaellukselle. Juhlavassa päätösparaatissa soittaa jo kolmatta kertaa peräkkäin liiton oma Faitterit-soittokunta.

Salpavaelluksen pääjärjestäjät ovat Miehikkälän, Virolahden ja Luumäen reserviläisjärjestöt. Puolustusvoimat tukee tapahtumaa.


Lisätietoja vaelluksesta ja siihen ilmoittautumisesta saa www.kymenlaaksonsinibaretit.com, www.salpavaellus.net  tai Martti Laakso 040-506 4200, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai museoreitin reittipäällikkö Terho Ahonen  040-504 0293, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Osanottomaksu 70 euroa / hlö sisältää täyden ylöspidon kenttäoloissa.

Järjestökoulutusta

Rauhanturvaajaliiton jäsenyhdistyksilleen järjestämän koulutuksen pääpaino on viime aikoina ollut veteraanitukikoulutuksessa. Sitä on järjestetty paljon. Rauhanturvaajaliitto järjestää tästä koulutustaakasta huolimatta taas ensi syksynä koulutusta myös järjestöasioista. Koulutusta on jäsenyhdistysten jäsenille syksyn aikana kaksikin kertaa. Ensimmäinen toimintasuunnitelmassakin mainittu järjestökoulutus järjestetään 15.8. Tampereen Suomalaisella Klubilla. Tilaisuuteen toivotaan osallistuvan jäsenyhdistysten ylintä johtoa kuten puheenjohtajistoa, sihteeristöä, jäsenvastaavia. Tilaa on varattu niin, että jokaisesta yhdistyksestä mukaan sopii kahdesta kolmeen osallistujaa. Tilaisuus on osallistujille maksuton ja liitto korvaa yhdistyksille myös osallistujien matkakulut.
Tilaisuudessa käsitellään kokoustekniikkaa ja liiton järjestöasioita. Kouluttajina toimivat liiton toimihenkilöt. Tilaisuudessa käsitellään liiton toiminnan kehitystä, tulevaisuuden näkymiä ja näköpiirissä olevia suuria muutoksia.
Mukana on tilaisuudessa myös Rauhanturvaajalehden ja liiton hallituksen edustajia.

Toinen liiton koulutusrupeama käsittelee yhtä noista edellä mainituista muutoksista eli uuden jäsenrekisterin käyttöä ja uutta rekisterikäytäntöä. Tilaisuus järjestetään 21.11. samassa paikassa kuin järjestökoulutuskin. Tämä tilaisuus on tarkoitettu lähinnä jäsenyhdistysten jäsenrekisterivastaaville.
Rauhanturvaajaliiton uusi jäsenrekisteri Liitto-Nekkari valmistuu kesän aikana ja se otetaan käyttöön vuoden vaihteessa.

Rauhanturvaajaliitto jatkaa itsenäisenä

Suomen Rauhanturvaajaliiton hallitus on päättänyt irtisanoa kannatusjäsensopimuksen Reserviläisliiton kanssa. Syyt kannatusjäsenyyden lopettamiseen ovat taloudelliset.  Yhteistyötä RES:n kanssa liitto jatkaa tiiviisti edelleen, mutta siihen ei liity enää rahaliikennettä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että nykyiset RES:n kautta saadut jäsenetuudet eivät päde enää ensi vuonna.
Etujen menetyksen rauhanturvaajaliitto korvaa kehittämällä omia jäsenetujaan. Vuoden vaihteeseen mennessä ihan kaikkea mahdollista ei järjestymään saada. Vaakalaudalla on myös jäsenkortti.
Jäsenistön ja liiton jäsenyhdistysten osallistuminen Reserviläisurheiluliiton tapahtumiin on myös vielä lopullista ratkaisua vailla. Yhtenä varteenotettavana vaihtoehtona liiton hallitus pitää liittymistä suoraan RESUL:n jäseneksi. Jäsenyydellä liitto pääsisi vaikuttamaan RESULissa muiden jäsenten tavoin ja liitollamme olisi paremmat edellytykset kehittää omia urheilumuotojaan ja -tapahtumiaan.

nobel haku 1psd

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito