Uutiset

SUOMEN RAUHANTURVAAJALIITON SYYSLIITTOKOKOUS LAHDESSA 26.10.2019

SUOMEN RAUHANTURVAAJALIITON SYYSLIITTOKOKOUS LAHDESSA 25. - 27.10.2019
Hotelli Seurahuone, Aleksanterinkatu 14, 15110 LAHTI puh. 020 1234655, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Perjantai 25.10.2019
klo 16.00 - Majoittuminen pitkämatkalaisille, Hotelli Seurahuone
klo 19.00 - Lahden kaupungin vastaanotto kaupungintalolla (edustus 2 henkilöä/yhdistys). Varustus: Smart Casual. (Mahdolliset ruoka-allergiat, ilmoitus Reijo Juvoselle 15.10. mennessä)

Lauantai 26.10.2019
klo 09.00 - 11.45 Ilmoittautuminen, hotelli Seurahuone
klo 10.00 - 11.45 Valtuuskunnan kokous, hotelli Seurahuone
klo 12.00 Lipunnosto, Lahden tori (baretti ja tummat käsineet), paikalla viimeistään klo 11.50
klo 12.30 - 13.00 Valtakirjojen tarkastus, hotelli Seurahuone
klo 12.45 - Oheisohjelmana tutustuminen Sotilaslääketieteen museoon, Hennala. Lähtö hotelli Seurahuoneen edestä klo 12.45
klo 13.00 - 16.00 Syysliittokokous, hotelli Seurahuone
klo 15.00 - 18.00 Saunat miehille ja naisille, hotelli Seurahuone
klo 18.30 Lähtö iltajuhlaan, Lahden Upseerikerho
klo 19.00 - Iltajuhla, Lahden Upseerikerho (tumma puku, kunniamerkit)

Sunnuntai 27.10.2019
klo 7.30 - Aamiainen ja kotiinpaluu, hotelli Seurahuone

ILTAJUHLA Illalliskortti 60€ /hlö. Maksu Päijät- Hämeen Rauhanturvaajat ry:n tilille FI14 4212 1220 0034 16 viimeistään 27.9.2019 mennessä. Viestikohtaan nimi/ nimet ja yhdistys. Ruoka-allergiat ilmoitetaan os. Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..
MAJOITUS Jokainen varaa itse majoituksen suoraan kiintiöstä ”Syysliitto19”. Hotelli Seurahuone, Aleksanterinkatu 14, 1110 LAHTI, puh. 020 1234655, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 27.9. mennessä, jolloin peruutusaika päättyy. MAJOITUSHINNAT 1 hh 111€/ yö 2 hh 136€/ yö

YHTEYSHENKILÖT Reijo Juvonen 0405793463 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Ilkka Koskinen 0400711127 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

TERVETULOA! PÄIJÄT-HÄMEEN RAUHANTURVAAJAT RY

Kansa Kävelee-tapahtumia ympäri Suomen.

Hyvät jäsenyhdistyksen edustajat!

Sotiemme veteraanien valtuuttamana Suomen Rauhanturvaajaliitto järjestää Kansa Kävelee-tapahtumia ympäri Suomen. Nimi vaihtelee ja useissa tapauksissa tapahtuma on nimetty myös Rauhankävelyksi. Valtakunnallinen päätapahtuma järjestetään tänä vuonna Helsingissä Oulunkylän Kuntoutussairaalan alueella. Viime vuonna se oli Kuopiossa. Toivottavasti mahdollisimman monessa yhdistyksessä olette mukana tapahtumia järjestämässä!!

Ne jotka järjestävät alueillaan Kansa Kävelee-/Rauhankävely-tapahtumia, oheisena Puolustusvoimain komentajan tervehdys tapahtumaan. Suojelijanahan toimii Tasavallan Presidentti, mutta koska hän ei päässyt itse osallistumaan, ei hän myöskään laittanut tällä kertaa tervehdystä. Toivomus on, että tervehdys luettaisiin sellaisenaan kaikissa tapahtumissa.

PUOLUSTUSVOIMAIN KOMENTAJA

Puolustusvoimain komentajan tervehdys Kansa kävelee -tapahtuma 20.9.2019

Maailman Veteraanijärjestön aloitteesta järjestetään vuosittain Kansa kävelee -tapahtumia juhlistamaan Yhdistyneiden kansakuntien rauhanpäivää. Tänään 20.syyskuuta järjestettävä tilaisuus palvelee useita tarkoituksia, joista laajin on kansainvälisen rauhan edistäminen. Samalla meidän on mahdollisuus muistaa veteraanien perintöä sekä viettää hetki aikaa yhdessä liikunnallisessa tapahtumassa.

Kaikki nämä tavoitteet liittyvät suoraan myös Puolustusvoimien toimintaan. Ensinnäkin Puolustusvoimat on olemassa Suomeen kohdistuvien kriisien ennaltaehkäisemiseksi. Siten Puolustusvoimien tavoitteena on edistää pysyvää rauhaa Suomessa ja lähialueella. Veteraanit loivat perustan elinvoimaiselle Suomelle. Meidän nykysukupolvien velvollisuutena on turvata itsenäisyys ja rauha ja siten kunnioittaa veteraanien meille antamaa perintöä.

Eri yhteistyötahojen kanssa järjestettävä Kansa kävelee -tapahtuma osoittaa, miten yhteistyössä on voimaa. Meitä suomalaisia on niin vähän, että vain yhteistyöllä voimme turvata tulevaisuutemme ja kilpailukykymme maailmassa. Yhteistyön tarve korostuu nykyajassa, kun moninaiset uhkat haastavat yhteiskunnan eri toiminnot. Siten viranomaisten, elinkeinoelämän ja kansalaisjärjestöjen saumaton yhteistyö on entistä tärkeämpää yhteiskunnan toimintakyvyn kannalta.

”Kansa kävelee” viittaa myös liikunnan merkitykseen kansalaisten terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitäjänä. Kannamme Puolustusvoimissa huolta suomalaisten fyysisen kunnon rapautumisesta osana laajempaa länsimaista trendiä. Vaikka liikunnan harrastaminen urheiluseuroissa on lisääntynyt, arkiliikunnan määrä on vähentynyt. Siten kaikki tilaisuudet ja tapahtumat, joihin kansalaiset kokoontuvat liikkumaan yhdessä, ovat yhteiskunnan kannalta tervetulleita.

Kiitän Suomen Rauhaturvaajaliittoa, Helsingin Rauhanturvaajat ry:tä ja rauhanturvaajia, Oulunkylän kuntoutuskeskusten veteraaneja ja henkilökuntaa sekä kaikkia tilaisuuteen osallistuvia jäsenjärjestöjä ja yhteistyökumppaneita ympäri Suomea hienon tapahtuman järjestämisestä.

Toivotan teille iloista yhdessäoloa sekä kevyitä askelia nyt ja tulevaisuudessa.

Puolustusvoimain komentaja

Kenraali Timo Kivinen

Alakategoriat

 • Tiedotteet

  Kriisinhallintaveteraanitunnuksesta juhlava RINTAMERKKI

  Rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioissa palvelleille myönnettiin v.2016 veteraanistatus, jonka yhteiseksi tunnustukseksi puolustusministeriö lähetti kaikille kriisinhallintaveteraanikortin. Korttiin on painettuna virallisesti käyttöön hyväksytty kriisinhallintaveteraanitunnus. Tunnuksen on suunnitellut Esko Hakulinen.

  Tunnuksen keskuskuviona on miekka, jonka terästä versoo oliivipuun oksa lehvineen ja marjoineen. Kuviota kehystää miekan ponteen kiinnittyvä laakerinlehväseppele. Miekka symboloi sotilaallista toimintaa ja siitä versova oliivinlehvä rauhaa. Laakerinlehväseppele kuvaa kunniaa ja edistystä.

  Suomen Rauhanturvaajaliitolla on yksinoikeus tunnukseen ja sen käyttöön.

  Liitto on nyt teettänyt kaikille yhteisestä kriisinhallintaveteraanitunnuksesta HOPEISEN RINTAMERKIN, jonka hankkimiseen on oikeutettu jokainen kriha-veteraanikortin haltija.

  RINTAMERKKI on aitoa 925/00 hopeaa ja sen halkaisija on 16 mm. Merkki toimitetaan yksittäispakattuna kiinnitettynä pahvikorttiin, jonka kuva-aihe on sama kuin veteraanikortissamme.

  Merkkiä myydään aluksi vain liiton jäsenyhdistysten kautta ja sen jäsenhinta on 25 euroa (ei-jäsenille 35 euroa). Myyntituotolla tuetaan liiton kriisinhallintaveteraani- ja vertaistukitoimintaa. Toimitukset yhdistyksille alkavat YK-päivän jälkeen.

  Yhteystiedot jäsenyhdistyksiin: www.rauhanturvaajaliitto.fi/jasenyhdistykset

  Teksti ja kuvat: Esko Hakulinen

   

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito