Uutiset

Vuoden rauhanturvaajaksi kriisinhallintaveteraani Mikael Nihti

Mikael Nihti

Suomen Rauhanturvaajaliiton hallitus on valinnut vuoden 2019 rauhanturvaajaksi 32-vuotiaan kriisinhallintaveteraani Mikael Nihtin.

Mikael Nihti on ansioitunut vuoden rauhanturvaajaksi poikkeuksellisen kiitettävällä palvelusasenteellaan, esimerkillään sekä reippaalla otteellaan tarttua mihin tahansa tehtävään. Toiminnallaan Nihti on parantanut merkittävästi muun muassa sotilastukikohtatoiminnan turvallisuutta sekä levittänyt jatkuvasti ympärilleen positiivista ilmapiiriä palvelusajan olosuhteista riippumatta. Nihtiä on kuvailtu esimiesten ja palvelustovereiden poikkeuksellisen hyvissä palautteissa suomalaisen rauhanturvaajan ihannekuvaksi, joka on erittäin luotettava, järjestelmällinen ja aina valmis auttamaan muita. Nihtiä on myös luonnehdittu ihmiseksi, joka kykenee ottamaan uudenlaiset tilanteet ja tehtävät vaativista olosuhteista riippumatta nopeasti haltuun, mikä on ollut erityisen tärkeää hänen tehtävissään tilannevalvojana. Nihtin esimerkillinen toiminta rauhanturvaajana on herättänyt myös muiden kansallisuuksien huomion erittäin positiivisessa sävyssä.

Rauhanturvaajaliitto toivoo lisää ”nihtiä” operaatioihin ja onnittelee sydämellisesti Nihtiä nimityksestään vuoden rauhanturvaajaksi. Vuoden rauhanturvaaja julkistetaan perinteisesti YK:n kansainvälisenä rauhanturvaajien päivänä, jota vietetään vuosittain 29. toukokuuta.

Suomen Rauhanturvaajaliitto (SRTL) on sotilaalliseen ja siviilikriisinhallintaan osallistuneiden henkilöiden etujärjestö, joka pitää huolta henkilöstön ja heidän sidosryhmiensä hyvinvoinnista, vertaistuesta sekä etuisuuksista ennen operaatioita, operaatioiden aikana sekä niiden jälkeen. Rauhanturvaajaliitto osallistuu kokonaisturvallisuuden tukemiseen, tekee puoluepoliittisesti ja ideologisesti sitoutumatonta rauhantyötä sekä välittää sitä koskevaa luotettavaa tietoa. Lisäksi liitto pitää huolta sotiemme veteraaneista, heidän perinnöstään sekä edustaa maamme kaikkia veteraaneja Maailman Veteraanijärjestössä.

Lisätiedot:
Rauhanturvaajaliiton puheenjohtaja, prikaatikenraali (evp.) Mauri Koskela, p. 050-5756956.

Wanhassa Veteraanissa mielenkiintoisia näyttelyitä kesällä 2019

Haminassa sijaitsevassa Rauhanturvaamisen ja veteraanityön perinnekeskus Wanhassa Veteraanissa järjestetään kesällä 2019 mielenkiintoisia vaihtuvia näyttelyitä pysyvän rauhanturvaamista ja kriisinhallintaa esittelevän näyttelyn lisäksi. Wanhassa Veteraanissa on tutustuttavana myös sotiemme veteraanien ja lottien työtä esittelevä perinnehuone.

Törni

Kuva: Wanha Veteraani.

Tulevana kesänä 2019 Wanhassa Veteraanissa avautuu muun muassa monipuolinen ja mielenkiintoinen Lauri Törni 100 vuotta -juhlanäyttely. Kannattaa tutustua!

Lisätiedot Wanhan Veteraanin verkkosivuilta: https://www.rvpk.fi/nayttelyt

Tiedoksi myös, että Wanha Veteraani järjestää mielenkiintoisen ja hyödyllisen opaskoulutuksen keskuksen näyttelyihin 18.-19.5.2019. Lisätiedot: https://www.rvpk.fi/tapahtumat/tiedotteet/100-wanhan-veteraanin-opaskoulutus-18-19-5-2019

Alakategoriat

 • Tiedotteet

  Kriisinhallintaveteraanitunnuksesta juhlava RINTAMERKKI

  Rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioissa palvelleille myönnettiin v.2016 veteraanistatus, jonka yhteiseksi tunnustukseksi puolustusministeriö lähetti kaikille kriisinhallintaveteraanikortin. Korttiin on painettuna virallisesti käyttöön hyväksytty kriisinhallintaveteraanitunnus. Tunnuksen on suunnitellut Esko Hakulinen.

  Tunnuksen keskuskuviona on miekka, jonka terästä versoo oliivipuun oksa lehvineen ja marjoineen. Kuviota kehystää miekan ponteen kiinnittyvä laakerinlehväseppele. Miekka symboloi sotilaallista toimintaa ja siitä versova oliivinlehvä rauhaa. Laakerinlehväseppele kuvaa kunniaa ja edistystä.

  Suomen Rauhanturvaajaliitolla on yksinoikeus tunnukseen ja sen käyttöön.

  Liitto on nyt teettänyt kaikille yhteisestä kriisinhallintaveteraanitunnuksesta HOPEISEN RINTAMERKIN, jonka hankkimiseen on oikeutettu jokainen kriha-veteraanikortin haltija.

  RINTAMERKKI on aitoa 925/00 hopeaa ja sen halkaisija on 16 mm. Merkki toimitetaan yksittäispakattuna kiinnitettynä pahvikorttiin, jonka kuva-aihe on sama kuin veteraanikortissamme.

  Merkkiä myydään aluksi vain liiton jäsenyhdistysten kautta ja sen jäsenhinta on 25 euroa (ei-jäsenille 35 euroa). Myyntituotolla tuetaan liiton kriisinhallintaveteraani- ja vertaistukitoimintaa. Toimitukset yhdistyksille alkavat YK-päivän jälkeen.

  Yhteystiedot jäsenyhdistyksiin: www.rauhanturvaajaliitto.fi/jasenyhdistykset

  Teksti ja kuvat: Esko Hakulinen

   

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito