Uutiset

Sotilaallisissa kriisinhallintatehtävissä palveleville reserviläisille ryhdytään maksamaan kouluttautumisrahaa

Puolustuministeri Antti Kaikkonen on 6.11.2019 päättänyt, että sotilaallisessa kriisinhallintatehtävässä palveleville reserviläisille ryhdytään 1.1.2020 lukien maksamaan kouluttautumisrahaa.

Kouluttautumisrahan määrä on 50 prosenttia sotilaallisen kriisinhallintapalvelussuhteen alkaessa määrätystä peruspalkkauksesta, ja se maksetaan ensimmäisen kriisinhallinnan palkanmaksun yhteydessä. Kouluttautumisraha maksetaan jo tällä hetkellä palkatulle henkilökunnalle ja nyt myös reserviläiset saatetaan saman korvauksen piiriin.

Rauhanturvaajien koulutusajat ovat viime vuosien operaatioiden myötä pidentyneet ja päätös parantaa reserviläisten asemaa operaatioihin valmistavan koulutuksen aikana. Päätöksen toivotaan osaltaan myös kannustavan reserviläisiä hakeutumaan kriisinhallintetehtäviin aktiivisemmin.

Lue lisää asiasta Puolustusministeriön sivulta: https://www.defmin.fi/ajankohtaista/tiedotteet?9_m=10059

Turvallisuuspoliittinen seminaari Kuopiossa 16.11.2019

SeminaariPaikka: Spa Hotel Kunnonpaikka Hyvinvointi ja vapaa-ajankeskus
(Jokiharjuntie 3, FI 70910 Vuorela. www.kunnonpaikka.com ja www.facebook.com/kunttari)

Seminaari tarjoaa huippuluennoitsijoita yhteiskunnan huipulta sekä ajankohtaista tietoa päivän polttavista aiheista - kriisinhallinnasta, maanpuolustuksesta, turvallisuuspolitiikasta sekä Venäjää ja Pohjoismaita koskevia asiantuntijapuheenvuoroja. Tilaisuus on suunnattu kaikille turvallisuudesta ja maanpuolustuksesta kiinnostuneille. Sotiemme veteraaneille tilaisuus on maksuton.

Ohjelma:

 • Turvallisuuspoliittisen seminaarin puheenjohtaja SRTL:n puheenjohtaja Mauri Koskela.
 • Maavoimat osana puolustusvoimia tänään ja tulevaisuudessa: miten varaudumme sotilaallisesti turvallisuusympäristöön - Maavoimien esikuntapäällikkö, kenraalimajuri Markku Myllykangas.
 • Lennostot osana kokonaisturvallisuutta, Karjalan lennosto 2025 -2030 - Karjalan Lennoston komentaja, eversti Timo Herranen.
 • Strategiset hankkeet - Suorituskyky 2050 luvulla - Kenraalimajuri (evp.) Lauri Puranen.
 • Rajavartiolaitos – vetreä satavuotias arvoyhteisö? - Raja- ja meriosaston apulaisosastopäällikkö, eversti Jussi Sainio.
 • Vapaaehtoinen maanpuolustuskoulutus muutoksessa -  MPK:n toiminnanjohtaja Pertti Laatikainen.
 • Sattumiako Venäjän mediassa? - journalisti Kerstin Kronvall.

Seminaariin ilmoittautumiset 10.11. mennessä:
Osoitteessa www.mpk.fi/koulutuskalenteri (Savo-Karjalan maanpuolustuspiiri, Kuopion koulutuspaikka) tai sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. (ilmoita nimi, syntymäaika, osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero). Hyväksymisviesti kurssille ja lasku lähetetään noin kolme viikkoa ennen seminaaria.

Osallistumismaksu 45 €. Hinta sisältää seminaariluennot, lounasruokailun ja iltapäiväkahvin.

Lisätiedot:
Tapahtuman koordinaattori Tuomas Oinonen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. , +3584 4518 0937 ja www.psavrt.fi

Seminaarin järjestävät: 

Puolustusvoimat, Pohjois-Savon Rauhanturvaajat ry, Suomen Rauhanturvaajaliitto ry, Maanpuolustuskoulutusyhdistys (MPK) Savo-Karjalan maanpuolustuspiiri, Pohjois-Savon Maanpuolustusyhdistys ry, Kainuun Prikaatin Pohjois-Savon aluetoimisto, Pohjois-Savon Reserviupseeripiiri ry, Pohjois-Savon Reserviläispiiri ry ja Naisten Valmiusliiton Pohjois-Savon alueneuvottelukunta.

TERVETULOA KAIKILLE AVOIMEEN TURVALLISUUSPOLIITTISEEN SEMINAARIIN!

Alustava aikataulu

Alakategoriat

 • Tiedotteet

  Kriisinhallintaveteraanitunnuksesta juhlava RINTAMERKKI

  Rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioissa palvelleille myönnettiin v.2016 veteraanistatus, jonka yhteiseksi tunnustukseksi puolustusministeriö lähetti kaikille kriisinhallintaveteraanikortin. Korttiin on painettuna virallisesti käyttöön hyväksytty kriisinhallintaveteraanitunnus. Tunnuksen on suunnitellut Esko Hakulinen.

  Tunnuksen keskuskuviona on miekka, jonka terästä versoo oliivipuun oksa lehvineen ja marjoineen. Kuviota kehystää miekan ponteen kiinnittyvä laakerinlehväseppele. Miekka symboloi sotilaallista toimintaa ja siitä versova oliivinlehvä rauhaa. Laakerinlehväseppele kuvaa kunniaa ja edistystä.

  Suomen Rauhanturvaajaliitolla on yksinoikeus tunnukseen ja sen käyttöön.

  Liitto on nyt teettänyt kaikille yhteisestä kriisinhallintaveteraanitunnuksesta HOPEISEN RINTAMERKIN, jonka hankkimiseen on oikeutettu jokainen kriha-veteraanikortin haltija.

  RINTAMERKKI on aitoa 925/00 hopeaa ja sen halkaisija on 16 mm. Merkki toimitetaan yksittäispakattuna kiinnitettynä pahvikorttiin, jonka kuva-aihe on sama kuin veteraanikortissamme.

  Merkkiä myydään aluksi vain liiton jäsenyhdistysten kautta ja sen jäsenhinta on 25 euroa (ei-jäsenille 35 euroa). Myyntituotolla tuetaan liiton kriisinhallintaveteraani- ja vertaistukitoimintaa. Toimitukset yhdistyksille alkavat YK-päivän jälkeen.

  Yhteystiedot jäsenyhdistyksiin: www.rauhanturvaajaliitto.fi/jasenyhdistykset

  Teksti ja kuvat: Esko Hakulinen

   

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito