Tiedotteet

Suomalainen rauhanturvaaminen 60 vuotta

Suomalainen rauhanturvaaminen täyttää 60 vuotta vuonna 2016. Ensimmäiset suomalaiset rauhanturvaajat lähtivät Yhdistyneiden kansakuntien UNEF-operaatioon Suezille 10.12.1956. Tämän jälkeen noin 45 000 suomalaista on palvellut yli 40 rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatiossa Lähi-idässä, Afrikassa, Aasiassa ja Euroopassa.

Puolustushallinto ja Suomen Rauhanturvaajaliitto juhlistavat merkkivuotta useilla tapahtumilla ympäri Suomea. Puolustusministeriössä valmistellaan rauhanturvatehtävissä palvelleille veteraanistatusta, jonka ulkoisena tunnuksena lähetetään kaikille rauhanturva- ja kriisinhallintatehtävissä palvelleille kriisinhallintaveteraanikortti.

Lue lisää: Puolustusministeriön tiedote 5.2.2016

Rauhanturvaajien Checkpoint Salpa 2.-3.7.2016

Suomen Rauhanturvaajaliitto on vuoden 2016 Salpavaelluksen suojelija.  Ensimmäisten suomalaisten rauhanturvaajien lähdöstä maailmalle on tänä vuonna kulunut 60 vuotta. Tämän kunniaksi ja osana Salpavaellusta Kymenlaakson Rauhanturvaajat järjestää Checkpoint Salpa -erillistapahtuman Harjussa Virolahdella 2.-3.7.2016. Se on suunnattu kaikille suomalaisille rauhanturvaajille.

Tarkastusasema Salvan asiaydin kulminoituu”kolmen kenraalin seminaariin” Harjun oppimiskeskuksen juhlasalissa:

Rauhanturvaaja ja Salpalinjan Perinneyhdistyksen ensimmäinen puheenjohtaja, kenraaliluutnantti evp Heikki Koskelo pohtii Salpalinjan merkitystä Suomen rauhan turvana. SRTL:n edellinen puheenjohtaja, kenraalimajuri evp Heikki Holma alustaa aiheesta Suomalainen rauhanturvatoiminta 60 vuotta. Seminaarin puheenjohtajana on SRTL:n puheenjohtaja, kenraaliluutnantti evp Paavo Kiljunen.

Checkpoint Salpa ja sen monipuolinen ohjelma upeassa kartanomaisemassa on oiva retkikohde kaikille SRTL:n jäsenyhdistyksille.

Lisätietoja: tästä

 

Tom Asplund ja Esko Hakulinen varapuheenjohtajiksi

SRTL:n uusi hallitus on järjestäytymiskokouksessaan valinnut liiton varapuheenjohtajiksi Tom Asplundin ja Esko Hakulisen. Toimikausi kattaa vuoden 2016. Yksityiskohtaisemman sisäisen tehtävänjakonsa liiton hallitus päättää alkuvuodesta.

nobel haku 1psd

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry    
Ylläpito